green7 rozwiń tą swoją myśl................
Ponieważ moje doświadczenia są inne.
słyszałem od miarodajnych osób że w ekstremalnych sytuacjach położenie nacisku na szybkość kosztem ceny zaowocowało to że 1 zlecenie weszło zrealizowane w 30%, a to drugie w prawie 90% są to oczywiśćie sytuacje ekstremalne i być może to był przypadek.Niemniej FOREX to walka na ŚMIERĆ I ŻYCIE TAKIE PIERDOŁY MOGĄ ZDECYDOWAĆ O NASZYM BYĆ CZY NIE BYĆ.
Pozdrawiam.
MB Trading
A co tu rozwijać. Gość który zajmuje się supportem programistów (API) w MBT stwierdził, że ustawienia "cena vs prędkość" są totalnie ignorowane dla forexu. Mają znaczenie tylko dla rynku akcji w wypadku zleceń limit (co ma sens jeśli się zastanowić).zz pisze:green7 rozwiń tą swoją myśl................
Ponieważ moje doświadczenia są inne.
słyszałem od miarodajnych osó
No nie wiem...............
Może poprosimy BigZbig111 aby to skomentował? ponieważ czasami pracownicy supportem mniej widzą od nas.Wiem to z autopsji.
Pozdro.
Może poprosimy BigZbig111 aby to skomentował? ponieważ czasami pracownicy supportem mniej widzą od nas.Wiem to z autopsji.
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
opłaty, o których piszesz, odnoszą się tylko do amerykańskich rachunków emerytalnych - IRA, co jest wyraźnie napisane wytuszczoną czcionką "Forex IRA Account Setup & Maintenance Fees"Luke23 pisze: Kwestia opłat w MB Traiding
Zgodnie z tym co napisali w zakładce accounts & fees - w podzakładce - Misc fees wychodzi na to że oprócz swapu płacimy roczną opłatę w wysokości od 125$ do 1850$ uzależnioną od stanu konta.
Pozdr
Rem
Dodano po 4 godzinach 21 minutach:
Znalazłem wypowiedź człowieka z MBT na ten temat,forPPP pisze:Ciekawostka. Przy zakladaniu konta podpisuje, iz:
" MB TRADING FUTURES (MBTF) AS COUNTERPARTY
The foreign currency trading you are entering into is not conducted on an exchange. MBTF is acting as a counterparty in these transactions and, therefore, acts as the buyer when you sell and the seller when you buy. The prices MBTF offers might not be the best prices available.
Although MBTF is the counterparty to each of your trades, MBTF limits risk to itself by instantaneously offsetting the trades and positions it enters into with you with a bank or institutional market maker. As a result, MBTF does not profit when you lose money on a Trade. Rather, MBTF earns commissions on each trade it enters into with you. The amount of commissions charged is disclosed on MBTF's website at www.mbtrading.com/fx/commissions.asp. "
Pieknie. Ot prawdziwe ECNy. To samo jest u MM.
http://www.forexfactory.com/showthread. ... 2&page=219
którą cytuję w całości poniżej:
" ..all client orders must pass through our servers and technically speaking the trades are executed by us as the counter since customers do not have an agreement with the banks, MB Trading does. We are placing the trade on your behalf and matching them with the best available price from our liquidity providers.
So we do in fact offer STP and ECN trading, but there must be someone between you and the bank in order for you to trade with them.
Pozdro
Rem
Wszystko byloby fajnie gdyby nie to drugie pogrubione zdanie. Jezeli MBT za nas zawiera transakcje, to po co pisac ze ograniczaja ryzyko offsetujac pozycje zawarte z nami. "The prices MBTF offers might not be the best prices available." - czyli MBT ustala cene dla nas, a nie bank. Prawdziwy MARKET MAKER - bo tworza rynek dla nas. Ale na plus jest to ze wyraznie o tym pisza. Mogli to napisac w inny sposob - bardziej zawily. Widocznie nie to bylo ich celem - ukrywanie czegos.rem pisze:( tłumacząc w skrócie, mówi, że zapis ten oznacza, iż technicznie, poprzez swoje komputery, pośredniczą w kojarzeniu zleceń klientów i banków ).
Mam realny rachunek u nich od miesiaca. Jak narazie jest wszystko jak w najlepszym porzadu dla zlecen limit. Nie uzywam innych, bo inne zlecenia w MBT to naciaganie klientow

Czytając cały oryginalny akapit nie widzę tego, o czym piszesz, żeby MTB ustalał ceny dla nas. Raczej powiedziałbym, że natychmiastowo (ograniczając przez to swoje ryzyko) przekłada nasze zlecenie na odpowiednie zlecenie z rynku. Czyli nie tworzy dla nas oferty ( jak Market Maker), ale w wyniku naszego zlecenia reaguje, zawierając odpowiednie zlecenie z MM czy bankiem.forPPP pisze:Wszystko byloby fajnie gdyby nie to drugie pogrubione zdanie. Jezeli MBT za nas zawiera transakcje, to po co pisac ze ograniczaja ryzyko offsetujac pozycje zawarte z nami. "The prices MBTF offers might not be the best prices available." - czyli MBT ustala cene dla nas, a nie bank. Prawdziwy MARKET MAKER - bo tworza rynek dla nas. Ale na plus jest to ze wyraznie o tym pisza. Mogli to napisac w inny sposob - bardziej zawily. Widocznie nie to bylo ich celem - ukrywanie czegos.
W jakim celu to tak sformułowali ? Nie wiem. Sugerowałbym Ci, o ile miałbyś ochotę, na ewentualne zadanie pytania w cytowanym przez mnie wcześniej wątku.
Ja też mam tu rachunek. Zlecenia składam różne i nie zauważyłem żadnych przekrętów przy zleceniach rynkowych, a nawet więcej, ceny transakcyjne ze zleceń rynkowych są często lepsze od aktualnie widocznych, co zdarza się zdecydowanie częściej niż w IB ( gdzie wcześniej miałem konto).forPPP pisze: Mam realny rachunek u nich od miesiaca. Jak narazie jest wszystko jak w najlepszym porzadu dla zlecen limit. Nie uzywam innych, bo inne zlecenia w MBT to naciaganie klientow
Pozdro
Rem
Rem dlaczego zamieniles IB na MBT?rem pisze: Ja też mam tu rachunek. Zlecenia składam różne i nie zauważyłem żadnych przekrętów przy zleceniach rynkowych, a nawet więcej, ceny transakcyjne ze zleceń rynkowych są często lepsze od aktualnie widocznych, co zdarza się zdecydowanie częściej niż w IB ( gdzie wcześniej miałem konto).
Pozdro
Rem
Pzdr
Rooney
1. W wyniku wprowadzenia mnie w bład przez Customer Service IB ( w rozmowie na czacie ), poniosłem znaczne straty i jak na razie nie chcą uznać moich roszczeń ( ignorują fakt, że zostałem wprowadzony w błąd przez ichniego pracownika, a upierają się, że moim psim obowiązkiem jest wiedzieć wszystko ! ).Rooney pisze:Rem dlaczego zamieniles IB na MBT?
Słyszałem wcześniej dużo złego o Customer Service IB i - niestety - na własnej skórze przekonałem się, że to prawda

2. Zrobiłem sobie porównawczą symulację wyników ( z zał. pozytywnych

Pozdro
Rem
A możesz opisać co się stało ? mam u nich rachunek i nie mam problemów.rem pisze: 1. W wyniku wprowadzenia mnie w bład przez Customer Service IB ( w rozmowie na czacie ), poniosłem znaczne straty i jak na razie nie chcą uznać moich roszczeń ( ignorują fakt, że zostałem wprowadzony w błąd przez ichniego pracownika, a upierają się, że moim psim obowiązkiem jest wiedzieć wszystko ! ).
Słyszałem wcześniej dużo złego o Customer Service IB i - niestety - na własnej skórze przekonałem się, że to prawda![]()
IB ma znacznie niższe commision niż MBT od 0.6 lota bardziej opłaca się IB niż MBT, był w tym temacie załącznik opisujący to.2. Zrobiłem sobie porównawczą symulację wyników ( z zał. pozytywnych) mojej strategii uwzględniając prowizje, spready i faktyczne ceny transakcyjne( na bazie moich doświadczeń) i wyszło mi, że inwestując tą samą kwotę w IB i MBT w tą samą stategię, w MBT powinienem w ciągu roku zarobić o ok 80-90% więcej niż w IB.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Był. Nawet mojego autorstwaMrYogi pisze: IB ma znacznie niższe commision niż MBT od 0.6 lota bardziej opłaca się IB niż MBT, był w tym temacie załącznik opisujący to.

Poza prowizją jest jeszcze spread ( w MTB mniejszy - czasami nawet ujemny !) oraz faktyczne ceny realizacji zleceń (z moich doświadczeń ceny transakcyjne w MTB są dużo częściej lepsze od tych widocznych w ofercie niż w IB).
Do tego należy dodać, że w MBT margin to 1% a IB aż 2,5% (lub więcej).
Wszystko to razem daje w przypadku mojej stategii o 80-90% większą rentowność.
W zał. porównanie kosztów RT od zlecenia z uwzgl. różnicy spreadu i cen transakcyjnych.
Pozdro
Rem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.