Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Witam
tym razem bardziej sie przylozylem (mam nadzieje)
(wszystko co pisze jest moim subiektywnym odbieraniem i ocena rynku)
Mysle o longu na eur/usd
wykres :
-tygodniowy moze sugerowac wzrost do poziomu 1.4336
-na dziennym mamy ladne DBLHC
-4h odpuszczam, jak mowicie co platforma to inna grafika wykresu
sugerujac sie wykresem dziennym postawie zlecenie w pkt ... i tutaj mam pytanie A czy B?
nie jestem pewien
kolejne pytanie gdzie powinien byc SL?
z gory dziekuje i czekam na sugestie
przepraszam za moje wczesniejsze zdawkowe posty.fxlamer pisze:Twoj post powinien brzmiec:
tym razem bardziej sie przylozylem (mam nadzieje)
(wszystko co pisze jest moim subiektywnym odbieraniem i ocena rynku)
Mysle o longu na eur/usd
wykres :
-tygodniowy moze sugerowac wzrost do poziomu 1.4336
-na dziennym mamy ladne DBLHC
-4h odpuszczam, jak mowicie co platforma to inna grafika wykresu
sugerujac sie wykresem dziennym postawie zlecenie w pkt ... i tutaj mam pytanie A czy B?
nie jestem pewien
kolejne pytanie gdzie powinien byc SL?
z gory dziekuje i czekam na sugestie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
poczatki na PA
Witaj dax,
nie wiem co będzie, ale dzienny jeszcze się nie zakończył na mojej platformie, ale jeżeli by się zakończył tak jak jest teraz, to widzę po złożeniu dwóch świec dziennych pina 2-dniowego, który nie pozwala mi myśleć konstruktywnie o wzrostach,
co do grafiki wykresu to podobnie jest z dziennymi świecami można otworzyć sobie konto na platformie która oferuje świece z ostatnich 24 godzin i wtedy co godzinę mamy świecę dzienną i oczywiście co godzinę inaczej wygląda, więc nie odrzucałbym h4 bo to nie najgorsza rama czasowa.
Mając ogólne wrażenie o kierunku ruchu ukształtowane na dziennym, można właśnie na h4 szukać właśiwego sygnału do wejścia, ja zwykle obserwuję dwie platformy,
oczywiście w swoich poglądach mogę błądzić więc z góry dziękuję za komentarze krytyczne,
Dodano po 3 minutach:
oczywiście mam świadomość istnienia boxu i możliwości gry w nim, ja zdecydowałem się na shorta u góry i cierpliwie czekam na TP - obym nie przeczekał
nie wiem co będzie, ale dzienny jeszcze się nie zakończył na mojej platformie, ale jeżeli by się zakończył tak jak jest teraz, to widzę po złożeniu dwóch świec dziennych pina 2-dniowego, który nie pozwala mi myśleć konstruktywnie o wzrostach,
co do grafiki wykresu to podobnie jest z dziennymi świecami można otworzyć sobie konto na platformie która oferuje świece z ostatnich 24 godzin i wtedy co godzinę mamy świecę dzienną i oczywiście co godzinę inaczej wygląda, więc nie odrzucałbym h4 bo to nie najgorsza rama czasowa.
Mając ogólne wrażenie o kierunku ruchu ukształtowane na dziennym, można właśnie na h4 szukać właśiwego sygnału do wejścia, ja zwykle obserwuję dwie platformy,
oczywiście w swoich poglądach mogę błądzić więc z góry dziękuję za komentarze krytyczne,
Dodano po 3 minutach:
oczywiście mam świadomość istnienia boxu i możliwości gry w nim, ja zdecydowałem się na shorta u góry i cierpliwie czekam na TP - obym nie przeczekał

dziekuje hipcio za szybka odpowiedz,
dzienna swieca u mnie rowniez jeszcze w ruchu, zalezy jak sie zamknie
4h uzywam nawet b. lubie
(pytam poniewaz nie wiem) setup z wykresu jezeli jest naruszony przez dzisiejsza swiece(powiedzmy ,ze juz zamknieta) to ma wplyw na kontynuacje DBLHC? i czy wyzsza swieca (gorny koniec) powinna byc na s/l?
dzienna swieca u mnie rowniez jeszcze w ruchu, zalezy jak sie zamknie
4h uzywam nawet b. lubie
(pytam poniewaz nie wiem) setup z wykresu jezeli jest naruszony przez dzisiejsza swiece(powiedzmy ,ze juz zamknieta) to ma wplyw na kontynuacje DBLHC? i czy wyzsza swieca (gorny koniec) powinna byc na s/l?
poczatki na PA
Wczorajsza swieca spadkowa pokryla pona 50% swiecy z wtorku, jest szansa na kontynuacje spadkow. Jezeli kurs wyjdzie ponad pivot ustawilbym oczekujace sell na pivocie a long w okolicy 4010/20.
Jak widac poprawnie......Ykee pisze:EURGPB - zagrałem shortem (0,8569) wczoraj po odbiciu z poziomu oporu na 0.8600 który był testowany już drugi raz od 18.06 i uważam że kurs powinien zejść do poziomu 0.8500 a nawet 0.8400...Poprawnie myślę?
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
S na Ejku od 134,741
1 TP to jak chcesz bezpiecznie zgarnąć pipsy i iść do domu, olewasz co się dzieje dalej i jesteś zadowolony.
2 TP to niemal szablonowe odbicie od bandy do bandy, plus taki że sporo pipsów i RR bardzo dobry, ale poziom jak najbardziej wiarygodny do osiągnięcia
3 TP to analiza z D1 tu już można mówić o odwróceniu trendu na D1 i na niego trzeba liczyć.
W celu wyjaśnienia dlaczego daje kilka TP a nie tylko jedno, bo już mnie kilka osób o to pytało.
Ja robię tak ze jak mi dochodzi do danego TP to wyłączam TP i przestawiam wyżej, jednak robię analizę czym ma szanse lecieć dalej w moim kierunku czy nie, czy się coś nie zmieniło na rynku itp. Też zamykam pozycję jeśli nie mogę siedzieć przy kompie przez dłużysz czas ( jeśli gram na większym TF )
Innymi słowy jak kto woli
Ps. Coś ten ejek nie ma siły spadać
SL na +0.5 pipsa. Nie podobać mi się to na chwile obecną, ale trzymam.
Edit :
No i BE, bywa i się gra dalej :]
1 TP to jak chcesz bezpiecznie zgarnąć pipsy i iść do domu, olewasz co się dzieje dalej i jesteś zadowolony.
2 TP to niemal szablonowe odbicie od bandy do bandy, plus taki że sporo pipsów i RR bardzo dobry, ale poziom jak najbardziej wiarygodny do osiągnięcia
3 TP to analiza z D1 tu już można mówić o odwróceniu trendu na D1 i na niego trzeba liczyć.
W celu wyjaśnienia dlaczego daje kilka TP a nie tylko jedno, bo już mnie kilka osób o to pytało.
Ja robię tak ze jak mi dochodzi do danego TP to wyłączam TP i przestawiam wyżej, jednak robię analizę czym ma szanse lecieć dalej w moim kierunku czy nie, czy się coś nie zmieniło na rynku itp. Też zamykam pozycję jeśli nie mogę siedzieć przy kompie przez dłużysz czas ( jeśli gram na większym TF )
Innymi słowy jak kto woli

Ps. Coś ten ejek nie ma siły spadać

Edit :
No i BE, bywa i się gra dalej :]
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 10:13 przez MrYogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
- mohertrader
- Gaduła
A ja chciałbym prosić czy dobrze analizuję.
Sprawa dotyczy EURJPY - co przed chwilą MrYogi analizował.
Ponieważ jak dla mnie, odbicie również oznacza zejście przynajmniej do 133 lub 132 nawet, jednak - teraz problematycznie - jeśli przebije się przez 134,8, przebije do 135 i powiedzmy będzie chciał dalej... to co będzie potwierdzeniem? bo tego nie mogę załapać. Ostatni max był na 135,36, to czekać aż przebije ten poziom i dopiero longa?
Sprawa dotyczy EURJPY - co przed chwilą MrYogi analizował.
Ponieważ jak dla mnie, odbicie również oznacza zejście przynajmniej do 133 lub 132 nawet, jednak - teraz problematycznie - jeśli przebije się przez 134,8, przebije do 135 i powiedzmy będzie chciał dalej... to co będzie potwierdzeniem? bo tego nie mogę załapać. Ostatni max był na 135,36, to czekać aż przebije ten poziom i dopiero longa?
Tak to może na ejku wyglądać. Jednak nie zajmuję się nim... a analiza przeprowadzona na : trade what you see 
Na razie nie podejmował bym żadnej akcji, a nie wiem czemu bardziej za longami przemawia mi PA
http://i41.tinypic.com/34ynvoj.jpg

Na razie nie podejmował bym żadnej akcji, a nie wiem czemu bardziej za longami przemawia mi PA
http://i41.tinypic.com/34ynvoj.jpg