Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
fxtrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxtrader »

Rams pisze:Szukam brokera z unitami.
I Oanda byłaby w sam raz tylko ostatnio wiele osób na nią narzeka.
Więc spytam: czy ktoś handluje jeszcze na Oandzie i jest z niej zadowolony?
Ja to robię od 4lat i jestem bardzo zadowolony!! Zawsze rozpatrują moje zastrzeżenia na moją korzyść - nawet jak stracę przez zawieszenie się platformy. Bardzo rzadko się wiesza, jest stabilna - nie to co inne "przebajerowane" platformy.

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Może mi ktoś wyjaśnić tę sytuację. Dlaczego został uaktywniony SL skoro cena do niego niedoszła. Czy powinienem składać reklamację?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Mario77, dobrze by było gdybyś podał jeszcze cenę na tych screen'ach, należałoby jeszcze sprawdzić w historii gdzieś indziej czy rzeczywiście kurs osiągał ten poziom w tym czasie (SL), jeśli się okaże, że nie to spokojnie możesz walić z reklamacją

AltF4
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AltF4 »

Na drugim sreenie widać że cena Max przekroczyła SL (środek kropki jest poniżej górnego słupka min-max). Jak najedziesz myszką na taki słupek Min-Max w danym okresie to w okienku na dole po lewej masz pokazaną godzinę i kwotowanie min max. Co do sprawdzania SL i TP to musisz kierować się tylko wykresem Min-Max.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Wlacz sobie bid price a nie ask
Zreszta na min maxie masz ujete bid i ask i tam wyraznie widac ze trafiles z wyznaczeniem szczytu co do pipsa :P

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

O to chodzi, że ceny bid i ask nie pokrywają się z min/max, a chyba tak powinno być, chyba, że jestem w błędzie więc mnie wyprowadżcie z niego.

Gdyby nie ta zagrywka Oandy, mozna było ugrac jakies 170 pipów.

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

akurat pewnie wtedy spread był dość wysoki i cena bid osiągnęła wtedy taką wartość. Trza brac t pod uwage

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

mario77 pisze:O to chodzi, że ceny bid i ask nie pokrywają się z min/max, a chyba tak powinno być, chyba, że jestem w błędzie więc mnie wyprowadżcie z niego.

Gdyby nie ta zagrywka Oandy, mozna było ugrac jakies 170 pipów.
Jestes w bledzie - pokrywaja sie.

To ze dajesz teraz wykres bid price na m15 nic nie da bo tam masz tylko ceny zamkniecia. Widac ewidentnie na wykresie minmax ze sl zostal slusznie aktywowany, wiec nie wiem co znaczy "zagrywka"...

Wyraznie widac ze na platformie taka byla cena... Sprawdzilem u siebie - zwykle maxiumum to ...339 a min max ...414 co oznacza ni mniej nie wiecej ze miales pecha i trafiles na spread 15 pips.

Jedyna szansa na reklamacje jest w tekiej sytuacji wykazanie ze to nie byla cena rynkowa, poprzez porowananie z innymi brokerami. Mi kiedys uznali taka sytuacje, ale roznica wynosila kilkanascie pips wiec sprawa byla ewidentna. Tutaj raczej tak nie bedzie, bo roznicy po prostu nie ma - moze wynikac tylko z rozszerzonego spreadu.

Jak wczesniej pisalem to obecnie najwieksza wada oandy

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie sądziłem, ze Ask i BId są cenami zamknięcia, wydawało mi się, że powinny się pokrywać z min/max. Faktycznie w tamtym momencie były jakieś dane i to prawdopodobnie aktywowało SL.

henryk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: henryk »

W tej dyskusji jest więcej dezinformacji niż prawidłowych wyjaśnień.
1. Pozycja short otwirana jest po cenie Bid , zamykana przez TP ,SL czy też ręcznie - po cenie Ask . A więc tu ważne było czy High Ask (maksymalna cena kupna ) była równa lub wyższa od Twojego SL .
2 . Pozycja Long -odwrotnie ,dla SL ważna jest Low Bid (minimalna cena sprzedaży ).
3. Świece na Oandzie rysowane są śrenią ceną między Bid a Ask , u innych brokerów kiedy rysowane są ceną Bid - świece operają się na Low Bid !
Dodając do wykresu świecowego wskażniki High Ask i Low Bid (dział Price Overlay ) , macie na jednym wykresie świeczki i Min/Max .
Dobrze widać rozszerzenia spreadu ( było 15 pips ) , ułatwia porównania z wykresami innych brokerów, umożliwia precyzyjne ustawienie zleceń oczekujących - szczególnie na małych interwałach i na parach o większych spreadach.

ODPOWIEDZ