Ja to robię od 4lat i jestem bardzo zadowolony!! Zawsze rozpatrują moje zastrzeżenia na moją korzyść - nawet jak stracę przez zawieszenie się platformy. Bardzo rzadko się wiesza, jest stabilna - nie to co inne "przebajerowane" platformy.Rams pisze:Szukam brokera z unitami.
I Oanda byłaby w sam raz tylko ostatnio wiele osób na nią narzeka.
Więc spytam: czy ktoś handluje jeszcze na Oandzie i jest z niej zadowolony?
Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Na drugim sreenie widać że cena Max przekroczyła SL (środek kropki jest poniżej górnego słupka min-max). Jak najedziesz myszką na taki słupek Min-Max w danym okresie to w okienku na dole po lewej masz pokazaną godzinę i kwotowanie min max. Co do sprawdzania SL i TP to musisz kierować się tylko wykresem Min-Max.
Jestes w bledzie - pokrywaja sie.mario77 pisze:O to chodzi, że ceny bid i ask nie pokrywają się z min/max, a chyba tak powinno być, chyba, że jestem w błędzie więc mnie wyprowadżcie z niego.
Gdyby nie ta zagrywka Oandy, mozna było ugrac jakies 170 pipów.
To ze dajesz teraz wykres bid price na m15 nic nie da bo tam masz tylko ceny zamkniecia. Widac ewidentnie na wykresie minmax ze sl zostal slusznie aktywowany, wiec nie wiem co znaczy "zagrywka"...
Wyraznie widac ze na platformie taka byla cena... Sprawdzilem u siebie - zwykle maxiumum to ...339 a min max ...414 co oznacza ni mniej nie wiecej ze miales pecha i trafiles na spread 15 pips.
Jedyna szansa na reklamacje jest w tekiej sytuacji wykazanie ze to nie byla cena rynkowa, poprzez porowananie z innymi brokerami. Mi kiedys uznali taka sytuacje, ale roznica wynosila kilkanascie pips wiec sprawa byla ewidentna. Tutaj raczej tak nie bedzie, bo roznicy po prostu nie ma - moze wynikac tylko z rozszerzonego spreadu.
Jak wczesniej pisalem to obecnie najwieksza wada oandy
W tej dyskusji jest więcej dezinformacji niż prawidłowych wyjaśnień.
1. Pozycja short otwirana jest po cenie Bid , zamykana przez TP ,SL czy też ręcznie - po cenie Ask . A więc tu ważne było czy High Ask (maksymalna cena kupna ) była równa lub wyższa od Twojego SL .
2 . Pozycja Long -odwrotnie ,dla SL ważna jest Low Bid (minimalna cena sprzedaży ).
3. Świece na Oandzie rysowane są śrenią ceną między Bid a Ask , u innych brokerów kiedy rysowane są ceną Bid - świece operają się na Low Bid !
Dodając do wykresu świecowego wskażniki High Ask i Low Bid (dział Price Overlay ) , macie na jednym wykresie świeczki i Min/Max .
Dobrze widać rozszerzenia spreadu ( było 15 pips ) , ułatwia porównania z wykresami innych brokerów, umożliwia precyzyjne ustawienie zleceń oczekujących - szczególnie na małych interwałach i na parach o większych spreadach.
1. Pozycja short otwirana jest po cenie Bid , zamykana przez TP ,SL czy też ręcznie - po cenie Ask . A więc tu ważne było czy High Ask (maksymalna cena kupna ) była równa lub wyższa od Twojego SL .
2 . Pozycja Long -odwrotnie ,dla SL ważna jest Low Bid (minimalna cena sprzedaży ).
3. Świece na Oandzie rysowane są śrenią ceną między Bid a Ask , u innych brokerów kiedy rysowane są ceną Bid - świece operają się na Low Bid !
Dodając do wykresu świecowego wskażniki High Ask i Low Bid (dział Price Overlay ) , macie na jednym wykresie świeczki i Min/Max .
Dobrze widać rozszerzenia spreadu ( było 15 pips ) , ułatwia porównania z wykresami innych brokerów, umożliwia precyzyjne ustawienie zleceń oczekujących - szczególnie na małych interwałach i na parach o większych spreadach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.