Wpływ łącza na egzekucje zleceń.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nietylko sprzęt, ale to co po drodze miedzy nami a brokerem.
Oraz jakie mamy łącze w domu. Tu post Astry z innego wątku
astra pisze:
MrYogi pisze:to ile po drodze ma takich przystanków mój sygnał, zanim dotrze do brokera ?
na stronę www.fxpro.com jest 11 hop (przystanków, czyli routerów), łącze Netia. Na Neostradzie będzie koło 15-18.

"This trace was started on 2009-05-24 18:10:09. The host 'www.fxpro.com' (known as web1.lnd.fxpro.com) has been found, and is reachable in 11 hops. In general this route offers a good throughput, with hops responding on average within 26ms."

zawsze można sobie ściągnąć darmowy vislau route i on Ci dokładnie przeskanuje każdy adres: http://www.visualroute.com/lite.html

Pozatym oczywiście dużo zależy czy dany broker kombinuje czy nie. u MM wiadomo że niemal napewno będzie kombinował u ECN nie ma tego problemu.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

na szybkość składania zleceń wpływ ma wiele czynników, zarówno po stronie brokera jak i naszej. Ale jest na to prostu i tani sposób...
Najlepszym i najtańszym sposobem znacznego zwiększenia szybkości składania zaleceń jest po prostu wykupienie VPS z IP z danego kraju/kontynentu w którym znajduje się nasz broker. Składasz zlecenia z VPS za pośrednictwem MT4 Multiterminal (każdy broker mt4 udostępnia go za darmo).
I ... to wszystko załatwia- VPS ma o kilka rzędów wielkości mniejsze opóźnienia, niż domowy pecet umiejscowiony w PL, a zlecenia z MT4 Multiterminal są przez serwer brokera traktowane priorytetowo, więc są obsługiwane w pierwszej kolejności- o tym też już była pisane na forum.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do doświadczonych forumowiczów.Może próbą rozwiązania tego potencjalnego problemu jest granie tylko przez strony www.?
Co o tym sądzicie?.
Pozdrawiam.

Dodano po 5 minutach:

Ps. astra pytanie do Ciebie.Czy Twoim zdaniem VPS tak samo przyśpieszy zlecenia u innych brokerów np.GFT,SAXO czy tylko dotyczy to MT-4 Multitermina.
Wytłumacz proszę co to jest ta Multitermina i czy występuje u innych brokerów.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

JA osobiście cały czas głównie gram przez VPS, wcześniej przez multiterminala ( program co służy tylko i wyłącznie do zleceń i ich modyfikacji, zlecenia otwarcie/zamknięcie jednym kliknięciem, masowe zamykanie pozycji, możliwość podłączania kilku rachunków naraz )

Analizę robisz normalnie u siebie, ale zlecenia składasz przez VPS, ma to kilka plusów.

- szybsza realizacja zleceń ( dłuższy ping jest tylko do VPS, potem komunikacja tylko miedzy VPS a brokerem ( wbrew pozorom sygnał nie idzie jedne raz tylko kilka )
- TS puszczony na VPS to zdarzało mi się że łapało nawet ruchy Tickowe, dobre przy grze na wybicia
- dodatkowy komfort psychiczny że jak np. siądzie u nas w domu łączę lub braknie prądu to na VPS będzie działało czy to TS czy np. EA i odpowiednio zamknie pozycję ( w MT4 do SL i TP miałem EA żeby nie z ręki i puszczone na VPS, nawet jakbym miał jedne z w/w przypadku to EA ustawi mi SL i TP więc max co stracę to wysokość SL a nie że pozycja była by bez SL a ja nie mam jak tego zamknąć )
i parę innych plusów.

VPS powinno Ci poprawić egzekucję u każdego brokera, tylko trzeba znaleźć dobrego VPS blisko SERWERÓW brokera ( serwerów a nie siedzibę bo często jest to zupełnie inne miejsce )
Albert Einstein

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:Ps. może nasz wywiadowca reptile się tego podjął?.
Pewnie... jak ten ECN Broco będzie pewny. Ogólnie chce wam powiedzieć, że mają nas za jeleni.
Mógłbym wkleić ciekawe info od metaquotes na ten temat :lol: ale pogrążyłbym źródło :lol: :lol:
Jest tak jak Kovis pisał trzeba sobie wybić z głowy market makerów. W sumie uważam, że każdy powinien być świadom jak działa druga strona platformy, nie byłoby tylu żalów, niestety ....

zz
Maniak
Maniak

reptile pisze:Ogólnie chce wam powiedzieć, że mają nas za jeleni.
To jest dobra odpowiedż niestety bierze się to z tego że potrochu nimi jesteśmy ...................nap. na moim przykładzie że mojego znajomego dzieci które pokończyły studia w tym kierunku uczą się odemnie co sam niewiele wiem
Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To prawdę że od MM lepiej trzymać się z daleka, ale prawdą jest też to że nie każdego na to stać na początku i dla takich osób lepszy jest MM, ale jak już ma się odpowiedni kapitał oraz umiejętności to tylko ECN.
Osobiście nie rozumiem osób co wpłacają 50.000 USD i wyżej do MM i grają na niskich TF. Osoby co grają na większych TF H4 i wyżej to jaszcze pół biedy, zbytnio tego nie odczują, ale po co mam tracić choćby cześć ?? Jeśli już grać na poważnie na Fx to tylko ECN.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Szacunek chłopaki kawałek dobrej roboty.........
Pytanie czy VPS musi współpracować z multiterminal czy bez niego też osiąga zamierzone efekty?.Czy ja dobrze rozumiem jeżeli Broker jest z USA a serwer ma w Londynie to powinienem wykupić VPS jak najbliżej czyli w UK?.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze: Pytanie czy VPS musi współpracować z multiterminal czy bez niego też osiąga zamierzone efekty?
Multiterminal to osobny program, może to być inny program który udostępnia Twój broker.
Multi możesz uruchomić też na swoim komputerze bez problemu. Działa tak samo, choć przez VPS bezpieczniej i szybciej mimo wszystko.

.
Czy ja dobrze rozumiem jeżeli Broker jest z USA a serwer ma w Londynie to powinienem wykupić VPS jak najbliżej czyli w UK?.
Tak, wykupujesz w UK, ale najpierw sprawdź sobie po IP gdzie mają servery dokładnie potem poszukaj firmy co oferje VPS w tej okolicy ( najczęściej jest to Londyn i okolice, tu już jest kilku sprawdzonych firm co oferuje VPS, zaczyna się od 21 USD miesięcznie w wzwyż miesięcznie )

PS. ZZ Sprawdź PW. :]
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Dzięki serdeczne szkoda że na uniwersytetach tego nie uczą.......
życie byłoby piękniejsze i łatwiejsze...............
Jeszcze jedno pytanie nie bardzo to rozumię czyli muszę wypytać brokera o jego multiterminal lub coś podobnego?.
Pytam ponieważ obdzwoniłem wszystkich brokerów w Polsce i żaden żadnego multiterminal ani żadnego innego programu nie udostępnia i co w takiej sytuacji?.
Pozdro.

ODPOWIEDZ