Wpływ łącza na egzekucje zleceń.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

astra pisze:nie, to , że zlecenia z multi wchodzą szybciej bo mają większy priorytet, to wiem choćby z obsługi technicznej am i alpari- to jest fakt. Dlatego nie którzy brokerzy nie rozdają tak "na lewo i prawo" multiterminali, bo by im serwery pozapychały.
No jeśli tak jest, to to jest ważna informacja. Muszę to sprawdzić :)
Green
Obrazek
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

astra pisze:nie, to , że zlecenia z multi wchodzą szybciej bo mają większy priorytet, to wiem choćby z obsługi technicznej am i alpari- to jest fakt. Dlatego nie którzy brokerzy nie rozdają tak "na lewo i prawo" multiterminali, bo by im serwery pozapychały.
Ten fakt to chyba "fakt medialny".
Zmierzyłem: po kilkadziesiąt zleceń z obu typów terminiali: 2 broków, średnia różnica w zależności od tego skąd składane zlecenie ~1%
Czyli w granicach błędu statystycznego/pomiaru .

Wprawdzie odpalałem pendingi ale nie sądzę by miało to znaczenie - wg. mnie terminal czy multiterminal to jedno i to samo ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

szybkość zleceń na multiterminalu

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Wprawdzie odpalałem pendingi ale nie sądzę by miało to znaczenie - wg. mnie terminal czy multiterminal to jedno i to samo ....
Może to "iluzja" kwestii DC .. ale ja bym się zgodził jakby z faktem że przez multi ordery lecą szybciej .. w kwestii manualnej.. no bo jeśli wrzucisz robotem zlecenia ..to jak tu porównywać .. z multi. Już troche na real przerobiłem terminala i multi i tak w praktyce stosuje multi ... to chyba kwestia tego, że terminal bywa zawalony wskaźnikami, fedem z newsami (na multi je wyłączam), wykresami itd..
:roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

reptile pisze:Może to "iluzja" kwestii DC .. ale ja bym się zgodził jakby z faktem że przez multi ordery lecą szybciej .. w kwestii manualnej.. no bo jeśli wrzucisz robotem zlecenia ..to jak tu porównywać .. z multi
Wiesz - kwestie manualne i "iluzje" mnie nie interesują - mi trzeba jak w prokuraturze "twardych dowodów" :)
Badałem czasy samego wysłania zlecenia i akceptacji przez serwer z terminala i multi, oba podłączone oczywiście do tego samego serwera. I różnicy brak .... Może to o czym mówicie wynika rzeczywiście z "lekkości" multi, i mniejszej zasobożerności ....
Green
Obrazek
Obrazek

errod
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: errod »

Witam.
Co do sieci WiFi - można użyć programu do modelowania ruchu, mianowicie "cFosSpeed".
W moim przypadku poprawiło czasy pingów do serwera Alpari - średnio 30 ms, bez tegoż programu 70-90 ms. Przyspieszyło ogólnie pasmo, teraz WiFi i kabel są porównywalne (pingi jak i pasmo).
Na chwilę obecną kosztuje to coś około 3 dych na dożywotnie aktualizacje.
Jeżeli ktoś nie jest przekonany, można zassać triala na 30 dni :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

errod pisze:Witam.
Co do sieci WiFi - można użyć programu do modelowania ruchu, mianowicie "cFosSpeed".
Ma moim Win7 64bit dało odwrotny efekt a w najlepszym przypadku nie lepszy (testowałem naście razy).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

errod
Uczestnik
Uczestnik

Tig3r pisze: Ma moim Win7 64bit dało odwrotny efekt a w najlepszym przypadku nie lepszy (testowałem naście razy).
Miałeś wersję pod x64 ?
Ustawiłeś program tak, aby 'wymuszał' pierwszeństwo w sieci ?
W moim przypadku, ustawienie większej szybkości pasma dawało lepsze pingi jak opcja 'pierwszeństwo dla czasu pingów'.
Możesz spróbować też dodać MT4, bądź inny terminal do listy programów i ustawić najwyższy priorytet.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Miałeś wersję pod x64 ?
oczywiście
errod pisze:Ustawiłeś program tak, aby 'wymuszał' pierwszeństwo w sieci ?
tak i w tym wariancie czasami dorównywał pingom bez tego sterownika
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

errod
Uczestnik
Uczestnik

Przeprowadziłem test testując kilka serwerów.
Posiadam konto u brokera Alpari (NZ). System Windows 7 Home Edition x32 (na Ultimate x64 wyniki są porównywalne)
Droga jaką musi pokonać ping to: Laptop -->WiFi-->Router-->Antena-->Dostawca-->Telekomunikacja Kolejowa.
Test przeprowadziłem przy wyłączeniu wszelakich programów (od komunikatorów do firewalla i antywirusa). Sieć domowa nie była obciążona.
Muszę nadmienić, że dostawca modernizuje sieć, więc też chwilowo pingi są gorsze. W moim przypadku, na jednym z serwerów poprawa jest wielka.
Oczywiście,Tig3r, nie upieram się przy swoim, że "tak ma być i już", jednak w moim przypadku robi to różnicę.
Plusem jeszcze jest to, że gdy inni domownicy korzystają ze swoich komputerów, terminal idzie priorytetowo :)
Poniżej wklejam moje wyniki:
http://wklej.org/id/382242/

ODPOWIEDZ