No jeśli tak jest, to to jest ważna informacja. Muszę to sprawdzićastra pisze:nie, to , że zlecenia z multi wchodzą szybciej bo mają większy priorytet, to wiem choćby z obsługi technicznej am i alpari- to jest fakt. Dlatego nie którzy brokerzy nie rozdają tak "na lewo i prawo" multiterminali, bo by im serwery pozapychały.
Wpływ łącza na egzekucje zleceń.
Ten fakt to chyba "fakt medialny".astra pisze:nie, to , że zlecenia z multi wchodzą szybciej bo mają większy priorytet, to wiem choćby z obsługi technicznej am i alpari- to jest fakt. Dlatego nie którzy brokerzy nie rozdają tak "na lewo i prawo" multiterminali, bo by im serwery pozapychały.
Zmierzyłem: po kilkadziesiąt zleceń z obu typów terminiali: 2 broków, średnia różnica w zależności od tego skąd składane zlecenie ~1%
Czyli w granicach błędu statystycznego/pomiaru .
Wprawdzie odpalałem pendingi ale nie sądzę by miało to znaczenie - wg. mnie terminal czy multiterminal to jedno i to samo ....
szybkość zleceń na multiterminalu
Może to "iluzja" kwestii DC .. ale ja bym się zgodził jakby z faktem że przez multi ordery lecą szybciej .. w kwestii manualnej.. no bo jeśli wrzucisz robotem zlecenia ..to jak tu porównywać .. z multi. Już troche na real przerobiłem terminala i multi i tak w praktyce stosuje multi ... to chyba kwestia tego, że terminal bywa zawalony wskaźnikami, fedem z newsami (na multi je wyłączam), wykresami itd..green7 pisze:Wprawdzie odpalałem pendingi ale nie sądzę by miało to znaczenie - wg. mnie terminal czy multiterminal to jedno i to samo ....
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Wiesz - kwestie manualne i "iluzje" mnie nie interesują - mi trzeba jak w prokuraturze "twardych dowodów"reptile pisze:Może to "iluzja" kwestii DC .. ale ja bym się zgodził jakby z faktem że przez multi ordery lecą szybciej .. w kwestii manualnej.. no bo jeśli wrzucisz robotem zlecenia ..to jak tu porównywać .. z multi
Badałem czasy samego wysłania zlecenia i akceptacji przez serwer z terminala i multi, oba podłączone oczywiście do tego samego serwera. I różnicy brak .... Może to o czym mówicie wynika rzeczywiście z "lekkości" multi, i mniejszej zasobożerności ....
Witam.
Co do sieci WiFi - można użyć programu do modelowania ruchu, mianowicie "cFosSpeed".
W moim przypadku poprawiło czasy pingów do serwera Alpari - średnio 30 ms, bez tegoż programu 70-90 ms. Przyspieszyło ogólnie pasmo, teraz WiFi i kabel są porównywalne (pingi jak i pasmo).
Na chwilę obecną kosztuje to coś około 3 dych na dożywotnie aktualizacje.
Jeżeli ktoś nie jest przekonany, można zassać triala na 30 dni
Pozdrawiam
Co do sieci WiFi - można użyć programu do modelowania ruchu, mianowicie "cFosSpeed".
W moim przypadku poprawiło czasy pingów do serwera Alpari - średnio 30 ms, bez tegoż programu 70-90 ms. Przyspieszyło ogólnie pasmo, teraz WiFi i kabel są porównywalne (pingi jak i pasmo).
Na chwilę obecną kosztuje to coś około 3 dych na dożywotnie aktualizacje.
Jeżeli ktoś nie jest przekonany, można zassać triala na 30 dni
Pozdrawiam
Ma moim Win7 64bit dało odwrotny efekt a w najlepszym przypadku nie lepszy (testowałem naście razy).errod pisze:Witam.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Miałeś wersję pod x64 ?Tig3r pisze: Ma moim Win7 64bit dało odwrotny efekt a w najlepszym przypadku nie lepszy (testowałem naście razy).
Ustawiłeś program tak, aby 'wymuszał' pierwszeństwo w sieci ?
W moim przypadku, ustawienie większej szybkości pasma dawało lepsze pingi jak opcja 'pierwszeństwo dla czasu pingów'.
Możesz spróbować też dodać MT4, bądź inny terminal do listy programów i ustawić najwyższy priorytet.
Pozdrawiam
Przeprowadziłem test testując kilka serwerów.
Posiadam konto u brokera Alpari (NZ). System Windows 7 Home Edition x32 (na Ultimate x64 wyniki są porównywalne)
Droga jaką musi pokonać ping to: Laptop -->WiFi-->Router-->Antena-->Dostawca-->Telekomunikacja Kolejowa.
Test przeprowadziłem przy wyłączeniu wszelakich programów (od komunikatorów do firewalla i antywirusa). Sieć domowa nie była obciążona.
Muszę nadmienić, że dostawca modernizuje sieć, więc też chwilowo pingi są gorsze. W moim przypadku, na jednym z serwerów poprawa jest wielka.
Oczywiście,Tig3r, nie upieram się przy swoim, że "tak ma być i już", jednak w moim przypadku robi to różnicę.
Plusem jeszcze jest to, że gdy inni domownicy korzystają ze swoich komputerów, terminal idzie priorytetowo
Poniżej wklejam moje wyniki:
http://wklej.org/id/382242/
Posiadam konto u brokera Alpari (NZ). System Windows 7 Home Edition x32 (na Ultimate x64 wyniki są porównywalne)
Droga jaką musi pokonać ping to: Laptop -->WiFi-->Router-->Antena-->Dostawca-->Telekomunikacja Kolejowa.
Test przeprowadziłem przy wyłączeniu wszelakich programów (od komunikatorów do firewalla i antywirusa). Sieć domowa nie była obciążona.
Muszę nadmienić, że dostawca modernizuje sieć, więc też chwilowo pingi są gorsze. W moim przypadku, na jednym z serwerów poprawa jest wielka.
Oczywiście,Tig3r, nie upieram się przy swoim, że "tak ma być i już", jednak w moim przypadku robi to różnicę.
Plusem jeszcze jest to, że gdy inni domownicy korzystają ze swoich komputerów, terminal idzie priorytetowo
Poniżej wklejam moje wyniki:
http://wklej.org/id/382242/