fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

to cytat dla zainteresowanych,otworzyłem konto mini z "niby 1 pips spreadu" :
PODSUMOWANIE WARUNKÓW:

* Spread:
1 pip dla 4 głównych par walutowych dla kont Mini
2-3 pipsy dla głównych par walutowych dla kont Profesjonalnych
Pełna lista spreadów:

Instrument Mini Micro Pro
USD/CHF# 1 N/A N/A
USD/JPY# 1 N/A N/A
GBP/USD# 1 N/A N/A
EUR/USD# 1 N/A N/A

Poza tym,gdy napisałem o wyjasnienie tego do przedstawiaciela polskiego Dariusza Makowieckiego to już trzeci dzień czekam na odpowiedx a wczoraj ponowiłem i do tej pory cisza ( no bo po co, konto juz otwarte ...............).Jak miałem ZAMIAR otworzyc to odpisywał po kilku godzinach na maila. :evil:
Niech mi ktoś wskaże w takim razie uczciwego brokera z MT4 i microlotami :shock:
W takich okolicznosciach napewno zdecydowałbym sie na Microkonto,bo tam mozna prawie wszystko i scalpa i EA .
I uwaga na to jeszcze:
W czasie otwarcia rynku po weekendzie oraz podczas ogłaszania ważnych wiadomości geopolitycznych i gospodarczych rynki mogą być bardzo niestabilne. Czasem mogą wystąpić luki i jednorazowe ruchy w cenach o 20, 30, a nawet więcej niż 50 pipsów.( czyli nawet i 1000 pipsów i wiele więcej , bo to wiecej niż 50 przecież jest :)
Z powodu potencjalnych luk w cenach FX|Clearing nie może zagwarantować wypełniania zleceń podczas ogłaszania wiadomości i w czasie 1-3 godzin od otwarcia rynku po weekendzie.
Zlecenia mogą zostać wypełnione po następnej dostępnej cenie i nie zawsze będą wypełnione po żądanej cenie lub poziomie stop loss.
Na forum bankier.pl wyczytałem,że gość po tym jak mu wymówili konto czekał miesiąc na pieniądze.
Pozdrawiam.
Życzę wysokich profitów. :D :D

Dodano po 51 minutach:

Znacie moze tego brokera.Na czterech majorach ma 1 pip spreadu a na kilku pozostałych 2 pips ,włącznie z GBP/JPY,na zlocie i srebrze też 2 pips,az troche dziwne.Platforma MT5 wygląda nawet ciekawie.Narazie mam demo i szczerze mówiąc nie wiem jak sie do niego "dobrać" ,nie wyglada jak MT4 ,chociaz ma cechy wspólne z MT4 :) :oops:
Załączam link:
http://www.2pipsforex.com/index.html
Jak ktoś otworzy reala to prosze napisac czy broker spoko.
Pozdrawiam wszystkich i zyczę stałych wysokich profitów.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

tantric pisze:Na forum bankier.pl wyczytałem,że gość po tym jak mu wymówili konto czekał miesiąc na pieniądze.
A nie skalpowal przypadkiem :?: :wink:

maciekl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciekl »

Na koncie mini są spready 1p na majorach. Tylko trzeba patrzeć na pary z # na końcu. Znaczy jest EURUSD i EURUSD# . Te z hashem niedawno wprowadzili i nie wiem czemu ale te poprzednie też jeszcze kwotują.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

maciekl pisze:Na koncie mini są spready 1p na majorach. Tylko trzeba patrzeć na pary z # na końcu. Znaczy jest EURUSD i EURUSD# . Te z hashem niedawno wprowadzili i nie wiem czemu ale te poprzednie też jeszcze kwotują.
Witaj.Mozesz mi powiedziec ,gdzie znaleźć te z hashem,bo nigdzie ich nie widzę.Rozumiem ,że masz ma mysli platformę.A masz demo czy real ?Pozdrawiam
Noooooo........po pieciu dniach mam odpowiedź od Dariusza Makowieckiego , gdzie znaleźć te pary z 1 pipsem spreadu.Faktycznie są dodatkowe cztery pary z hashem ale zeby je znaleźć to trzeba znać platformę od podszewki a ja do takich nie należę.Poza tym przyznam się ,że nie znalazłem (szukałem kiedyś dfla siebie a później dla znajomego) dokladnej instrukcji uzytkowania MT4 po polsku,jak ktoś ma ,to prosze się odezwać.Np.Efixpolska do swojego Dealbook 360 ma szczegółowa instrukcję ponad 100stron i wszystkiego z niej sie mozna dowiedzieć.
Pozdrawiam.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

GRAJEK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GRAJEK »

witam

na stronie fxclearing jest napisane:

"Strategie typu Grid/Martingale również są niedozwolone."

co konkretnie to oznacza?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

GRAJEK pisze:"Strategie typu Grid/Martingale również są niedozwolone."

co konkretnie to oznacza?
Jak wyglądają EA typu Grid i Martingale możesz zobaczyć tu:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=59951
oraz tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... martingale
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Dariusz Makowiecki
Bywalec
Bywalec

Wyjaśnienie różnych spraw

Nieprzeczytany post autor: Dariusz Makowiecki »

Szanowni Państwo,

witam ponownie. Znów pojawiło się kilka nowych spraw, a i pewne stare tematy się powtarzają, zarówno na tym forum jak i w pytaniach do FX Clearing. Postaram się więc na nie pokrótce odpowiedzieć:

- Jesteśmy Market Maker, ale mamy technologię ECN i zlecenia wykonywane są natychmiastowo. Platforma jest bardzo szybka, zarówno demo jak i real.
- Osoby, które otworzyły demo bądź konto real przed 12 kwietnia mogą mieć problemy z zobaczeniem par z 1 pipsem na kontach MINI. Należy przejść do Market Watch (Ctrl+M), prawym klikiem wybrać "Show All" i pokażą się wszystkie pary u nas dostępne, w tym te ze znakiem #, np. EURUSD#, które mają 1 pip spreadu (są one na samym dole Market Watch). Aby otworzyć wykres danej pary, należy kliknąć prawym klikiem na danej parze i wybrać "Chart Window".
Osoby, które otworzyły konta demo bądź real po 12 kwietnia nie powinny mieć tego problemu.
Przesłaliśmy do wszystkich klientów poprzez platformę MT4, zarówno demo jak i real informacje o tych zmianach. Proszę sprawdzić w Metatrader w Mailbox.
- Skalpowanie jest zabronione na kontach Mini. Na kontach Mikro można skalpować bez problemu. Jeśli zlecenia na kontach Mini trwają krócej niż 8 min lub biorą mniej niż 8 pipsów zysku, ale sporadycznie, to nie jest to skalpowanie. Zabraniamy nagminnego skalpowania.
Zlecenie jest uznawane za skalpowanie, jeśli zachodzi jeden z warunków, albo, albo, np. albo mniej niż 8 min albo mniej niż 8 pipsów, a nie oba na raz.
Ogólnie nie jesteśmy bardzo rygorystyczni w tej kwestii. Jeśli ktoś łamie te zasady, to zwracamy mu uwagę. Nie nakładamy od razu kar, nie zamykamy konta, itp.
- Jedynie FAP Turbo jest zabroniony. Wszystkie inne EAs są dozwolone.
- Stop loss, take profit itp. wynosi 2 razy wielkość spreadu, więc jak jest 2 pipsy spreadu, to stop loss jest 4 pipsy, jeśli spread jest 4 pipsy, to stop loss jest 8 pipsów, itp.
- Luki cenowe w czasie weekendów i wiadomości gospodarczych nie są gwarantowane, bo nie ma tych cen w danym momencie na rynku. Prawie żadna firma nie gwarantuje stop lossu lub realizacji zleceń w takich warunkach. Jeśli znają Państwo taką firmę, która ma MT4, to proszę dać znać. Sam byłbym zainteresowany.
1000 pipsowych skoków w cenach nie ma. Były kilka miesięcy temu 200-400 pipsowe, ale to był wyjątek. Teraz 50 pipsowy skok to rzadkość.
- Spread jest ZAZWYCZAJ stały, ale może być zwiększany w czasie ogłaszania wiadomości gospodarczych.
Cytat z FAQ:
"Przeważnie spready są stałe, ale mogą zostać rozszerzone w nienormalnych warunkach rynkowych przeciętnie od 2 do 5 pipsów zależnie od dostępnych spreadów w danym momencie w naszych izbach rozrachunkowych.
Nie ma specyficznych ograniczeń lub warunków na rozszerzanie spreadów i w większości przypadków nie jest to zależne od nas, ale raczej od ogólnej sytuacji na rynku."
Zdarza się więc czasami, że nawet gdy nie ma wiadomości gospodarczych, to spread zamiast 2 może być 3 pipsy, ale nie jest to częste. Nie gwarantujemy stałych spreadów cały czas, jednak zazwyczaj są takie, jak podano w tabeli.
- N/A w tabeli znaczy Not Applicable (nie dotyczy), gdyż dla kont Mikro i Pro nie ma spreadów 1 pip. Tak samo SWAPu nie ma na kontach Mini i Mikro, tylko Pro.
- Demo jest jedynie Mini i Pro. Jak ktoś chce handlować na koncie demo Mikro, musi otworzyć konto demo Pro. Wprawdzie jest tam naliczany SWAP, ale już na kontach rzeczywistych nie ma SWAPu. Mamy oczywiście wszystkie 3 rodzaje kont real, Mini, Mikro i Pro.
- Aby handlować na komórce na Mobile MT4, należy załadować go ze strony
www.metaquotes.net/downloads. Minimalna wpłata wynosi $1.000. Można otworzyć nowe konto lub wpłacić na istniejące konto handlowe.
- Można mieć w tym momencie 8 kont handlowych. Nie trzeba wypełniać ponownie wniosku online ani wysyłać dokumentów. Wystarczy to zrobić raz, a przy otwieraniu nowego konta należy podać jego rodzaj, walutę i dźwignię, np. Konto Mini w PLN, dźwignia 1:100.
Można przelewać fundusze między kontami, gdy są w tej samej walucie, np. oba w USD.
Nam nie wolno zamieniać walut, bo nie jesteśmy bankiem ani PayPalem, itp.. Także jeśli ktoś ma konto w USD i już kiedyś dokonał wpłaty na nie, nie może przesłać innej waluty, np. PLN. Musi otworzyć nowe konto w takim przypadku.
Jeśli konto jest. np. w USD, ale nigdy nie było zasilone, to można wpłacić inną walutę i zostanie ono zamienione automatycznie, ale lepiej założyć od razu konto w takiej walucie, jaką chce się wpłacić.
- Również nie możemy doradzać graczom, grać za nich, szkolić ich, itp.
Są od tego odpowiednie firmy. My wykonujemy jedynie zlecenia w imieniu graczy. Są firmy brokerskie, które proponują takie usługi, ale jest to na innych warunkach.
- Wpłaty i wypłaty trwają zazwyczaj do 2 dni. Przez PayPal i Moneybookers może to być nawet kilka minut i fundusze są zaksięgowane. Ale nie należy oczekiwać, że skoro raz czy dwa zaksięgowano je tak szybko, to będzie tak cały czas. Czasem mamy natłok pracy, np. w poniedziałek po weekendzie. Również gdy fundusze wpłyną lub chcą je państwo wypłacić w czasie, gdy nasze biuro w Kanadzie jest nieczynne, musi to poczekać do otwarcia biura.
- Jest nie do pomyślenia, żebyśmy nie zaksięgowali wpłaty lub nie wypłacili funduszy. Taka sytuacja nigdy nie ma prawa się zdarzyć, bo to dyskfalifikuje firmę totalnie. Owszem, zdarzyły się 2 czy 3 przypadki, gdy trwało to 2-4 tygodnie, ale nie z naszej winy. Wpłacający/wypłacający wpisał zły numer konta bankowego, nie było jego nazwiska na przekazie, itp. Ale w końcu sprawy się wyjaśniły.
- Kiedyś nie pobieraliśmy prowizji 3% przy wpłatach poprzez PayPal i Moneybookers. Tzn. teraz też jej nie pobieramy, tylko poprzednio ją refundowaliśmy z własnej kieszeni. To firmy Moneybookers i PayPal pobierają od nas te prowizje. Ale w zamian mamy promocje, np. 3% na koncie Mini i 5% na Mikro, które pokryją te straty.
- Co miesiąc mamy tylko z samej Polski otwartych ok. 10-40 kont rzeczywistych i 100-200 demo.
- W związku z tym pracuję teraz na cały etat i mogę codziennie odpowiadać na Państwa pytania, co staram się robić i odpowiadam na bieżąco.
Ostatnio byłem na urlopie zagranicznym i nie byłem w stanie odpowiadać codziennie, przez co jeden pan się bardzo zdenerwował. Serdecznie jego i innych Państwa przepraszam i postaram się w przyszłości na bieżąco odpowiadać na pytania lub zostawić automatyczną wiadomość, że jestem nieobecny.
- Pan również sugeruje, że skoro założył konto, to my się już nim nie interesujemy. Wręcz odwrotnie, samo założenie konta nic nam nie daje. My zarabiamy, jeśli pan u nas handluje, a nie posiada czyste konto.
- Zdaję sobie sprawę, że mamy trochę niedociągnięć, ale staramy się zapewniać jak najlepsze usługi. Oczywiście obsługa klienta jest bardzo ważna. Posiadamy jednak takie warunki, jakich nie ma wiele innych firm, np. spread 1 pip, niski stop loss, zerowy Swap, depozyt od $1, konta w PLN, możliwość skalpowania, hedżowania (od czerwca w firmach US nie można będzie już hedżować, u nas tak), itp.
- Automatycznie można wybrać wielkość lotów n.p. 0.01, 0.05, 1.0, 2.0, itp. Jeśli ktoś chce złożyć zlecenie o innej wielkości, np. 0.25, 0.5, 2.37 itp. należy to wpisać ręcznie.

Pozdrawiam wszystkich Państwa serdecznie.
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

Czy FXCLEARING dopuszcza do powstawania ujemnego stanu rachunku, co prowadzi do konieczności dopłacenia do rachunku odpowiedniej kwoty?
EUR/USD vs DJIA

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Dariusz Makowiecki pisze:- Jesteśmy Market Maker, ale mamy technologię ECN i zlecenia wykonywane są natychmiastowo
prosze mi to wyjaśnić bo to jest jakby "mamy ferrari a silnik jest z 126p"

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Kiedy opuścicie margin do 10% max 20%
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

ODPOWIEDZ