fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Dariusz Makowiecki pisze:Jesteśmy Market Maker, ale mamy technologię ECN i zlecenia wykonywane są natychmiastowo. Platforma jest bardzo szybka, zarówno demo jak i real
Witam.
To ja moze powiem coś z własnego doświadczenia dzisiaj z FXClearing.Usiłowałem zamknąć dwa zlecenia ( nie skalpowałem bo były od jakiś 20 minut),jedno miałem na minusie (ale już spadało z wiekszego minusu),drugie na plusie ( moze dla niektórych niewiele,ok. 70usd ).Postanowiłem zamknąć wpierw to z saldem dodatnim,ruch rynku był prawie niedostrzegalny,co parę -paręnaście sekund tick.Co sie wydarzylo:co kliknąłem na zamknięcie tego dodatniego wyswietla ,że jest inna cena i czy chce ponownie zamknąć po obecnej.Wszystko by bylo ok,gdyby nie to żę cena stała w miejscu,zlecenie zamknięcia bylo zawieszone (może 10 sekund ,moze więcej),gdy pojawił sie tick miałem ponowne pytanie i tak aż do chwili kiedy było to zlecenie już na minus .Wtedy zamknęło od razu.W sumie straciłem od chwili usilownia pierwszego zamknięcia do zamkniecia rzeczywistego okolo 150 USD.
Czy pan Dariusz Makowiecki moze mi to wytłumaczyc tu na forum.Albo lepiej niech broker zwróci mi pieniadze ,które straciłem z w/w powodu ?Jestem wk...ny na maxa ,szlag mnie chyba zaraz trafi!!!!!!!.Wczesniej w FXPro zawieszała sie platforma raz na tydzień na czas od kilku do kilkudziesięciu minut(u wszystkich traderów,nie tylko u mnie),zmienilem na FXclearing a tu "nie kijem go tylko pałą".
Załączam screen z tych wejść
Pozdrawiam wszystkich traderów
Prób zamknięcia bylo kolo 6-7,nie pamietam,bo byłem wk...ny
Aha,nadmięnię jeszcze ,że demo działa fantastycznie,ale tylko i wyłącznie demo..............A te poprzednie zlecenia widoczne wyżej zamykałem oczekując na każde zamknięcie do 10 sekund.
Jeszcze pytanie do wszystkich,czy zna ktoś uczciwego brokera z MT4 i microlotami ? Chyba trzeba bedzie od nowa szukać kolejnego a mam juz dość eksperymentów :?
Nie jestem wirtuozem na platformie,moze popełniam jakiś błąd lub nie mam wprowadzonych jakichś ustawień.Jeżeli ktoś uzywa FXclearing w realu,to moze mi pomoze cos skonfigurowac ,żeby zlecenia wchodziły od razu itd.... :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

spadek musiał być 50 pips i tylko 6 razy atakowałeś zamknięcie?
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Mała rada

Nieprzeczytany post autor: FiXator »

Mogę ci dać małą radę, co robić w takich wypadkach, nie tylko u FX Clearing. Ja gram tylko expertami i nie mam na ogół takich problemów. Jak ustawisz stop loss/take profit, to zawsze wejdzie. Więc zamiast zamykać zlecenie ręcznie, spróbuj je modyfikować stawiając jednocześnie zarówno SL/TP w tej samej odległości od siebie, np. 4, 5 itp. pipsów. Zawsze któryś wejdzie, a szanse są 50/50.

Ja mam konta u kilku brokerów, MM, STP, co tylko istnieje. Wszyscy mają różne zagrywki. Ja grałem w Tadawul, co jest niby STP. Jak najdalej od niego. Kasują mi te zlecenia oczekujące, które teoretycznie mogą zarobić kasę, a zostawiają te, co mogą przegrać i gdy chce je zamknąć, to ni ch... Rynek jest zamknięty. Ale dealer może zamknąć. Dla niego rynek nie jest zamknięty.

A polecam FX Clearing, bo jestem ich IB na Japonię, choć małe z tego zyski.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

FiXator pisze:A polecam FX Clearing, bo jestem ich IB na Japonię
Witaj.
Własnie przed założeniem u nich konta zapytałem cie na priv o to czy jestes IB .Nie miałem odpowiedzi od ciebie i zalozyłem bezposrednio przez polską strone.
Sorry ale nie wiedziałem.że wiadomosci mogęa leżeć długo w skrzynce "do wysłania" i co się okazało,ta wiadomość nigdy nie wyszła ze skrzynki.Po kilku dniach ja skasowałem.Dlatego między innymi jestem zwolennikiem podawania dodatkowego kontaktu w profilu ( GG,skype,mail).
Jak takie kuku bedą robic częściej to wycofam kasę a jak będzie spoko to będę jednak zakladal kolejne konto microcentowe w FXClearing i jeszcze jedno mini.
Jeżeli poprzez ciebie moge to zrobic to napisz .Najlepiej na GG:994994,skypea:tantric,email:grzegorzuklejewski@wp.pl.
Pozdrawiam izycze wszystkim dużo pipsów
:D
Nie skończyłem jeszcze do końca pisać a tu kolejne kuku od FXClearing.Nie dość ,że nie ma juz par z 1 pipem ( gdzieś zniknęły już ),to jeszcze w ogóle nie mozna zleceń złożyć .Załączam to ,co mi wyswietla platforma po próbie zlożenia zlecenia komunikat"błąd"...i koniec,po handlu :?
Ten drugi screen to jest informacja po tym jak próbowałem uruchomić z belki te pary z 1 pipem :shock: ana demo.....ciągle sa te pary z 1 pipem........zawsze mozna se na demo pograc z 1 pipem :D

Dodano po 2 godzinach 3 minutach:
fxmaestro pisze:spadek musiał być 50 pips i tylko 6 razy atakowałeś zamknięcie?
Witj.
Atakowałem zamkniecie tylko gdy byłem jeszcze na plus,później juz się zastanawiałem ale jak poszło na minus konkretnie to zamknąłem i.............o dziwo przyjęło od razu zlecenie zamknięcia
pozdrawiam :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

tantric
Skoro już zakrywasz numer konta to schowaj go też na pasku start ;). Restartowałeś platformę w międzyczasie? Bywa, że w takich sytuacjach to należy zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:tantric
Skoro już zakrywasz numer konta to schowaj go też na pasku start Wink. Restartowałeś platformę w międzyczasie? Bywa, że w takich sytuacjach to należy zrobić.
Witaj raposo , słuszne uwagi zaraz sprawdzę ten restart
:shock: :?
niestety nic nie daje jeżeli chodzi o pary z 1 pip,co do wejść natomiast to nie wiem czy juz moge wchodzic ,bo dzis juz nie handluję.Sprawdze przy najbliższej okazji,dzieki,pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Osoby, które otworzyły demo bądź konto real przed 12 kwietnia mogą mieć problemy z zobaczeniem par z 1 pipsem na kontach MINI. Należy przejść do Market Watch (Ctrl+M), prawym klikiem wybrać "Show All" i pokażą się wszystkie pary u nas dostępne, w tym te ze znakiem #, np. EURUSD#, które mają 1 pip spreadu (są one na samym dole Market Watch). Aby otworzyć wykres danej pary, należy kliknąć prawym klikiem na danej parze i wybrać "Chart Window".
Osoby, które otworzyły konta demo bądź real po 12 kwietnia nie powinny mieć tego problemu.

czytac czytac i nie marudzic

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

fxmaestro pisze:Cytat:
Osoby, które otworzyły demo bądź konto real przed 12 kwietnia mogą mieć problemy z zobaczeniem par z 1 pipsem na kontach MINI. Należy przejść do Market Watch (Ctrl+M), prawym klikiem wybrać "Show All" i pokażą się wszystkie pary u nas dostępne, w tym te ze znakiem #, np. EURUSD#, które mają 1 pip spreadu (są one na samym dole Market Watch). Aby otworzyć wykres danej pary, należy kliknąć prawym klikiem na danej parze i wybrać "Chart Window".
Osoby, które otworzyły konta demo bądź real po 12 kwietnia nie powinny mieć tego problemu.
czytac czytac i nie marudzic
Dzieki fxmaestro ale próbowałem to już robić wiele razy.Te pary zniknęły,mam je na belce jeszcze od rana( rano na nich handlowałem),bylo wszystko ok,później się spieprzyło.Na belce sa cały czas ale w chwili otworzenia belki pojawia sie komunikat ze screenu"czeka na aktualizację" i..........tak sobie czeka juz parę godzin.Kilkukrotny restart tez nic nie pomógł.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 22:22 przez tantric, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

ja mam takie pytanie czy w Mt4 da sie przypomniec hasło na meila?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Oraz czy można w Mt4 po przecięciu wskażników mieć sygnał dzwiękowy?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ