Jeszcze jedno jeżeli chodzi o przestawianie SL i TP,czy komuś sie udało przestawić TP np.w momencie gdy mamy już 50 pips na 25 pips zabezpieczenia?Bo ja jakoś w FXclearing nie moge tego zrobić,może ktoś ma doswiadczenie?
A moze wypowie sie pan Dariusz Makowiecki na ten temat.........i wtedy wszyscy się dowiedzą , czy jest taka możliwość.
Pozdrawiam
fxclearing.ca
-
- Bywalec
Jaki masz rodzaj konta?Magnus Nox pisze:TP raczej nie przestawisz tylko SL. I bez problemu. Co prawda nie próbowałem konkretnie na 25 przy 50 zysku, ale np. na 20 przy 30.tantric pisze:czy komuś sie udało przestawić TP np.w momencie gdy mamy już 50 pips na 25 pips zabezpieczenia?
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
-
- Bywalec
Witaj.Magnus Nox pisze:Micro (i przy okazji też mikre, bo parę dolarów tylko wrzuciłem).tantric pisze:Jaki masz rodzaj konta?
Chociaż to fakt, że czasem nawet przestawienie TP czy SL albo ustawienie oczekującego trwa kilkanaście sekund.
Mam mini konto i moja wypowiedź tyczy sie tych par z 1 pip spreadu,może po prostu na nich jest inaczej.Każdy broker kombinuje jak orżnąć klienta.
Pytając D.Makowieckiego o skalpowanie na micro koncie,odpowiedx była następująca,załączam cytat :
"niedozwolony jest FAP Turbo na wszystkich kontach.
Na koncie mikro można skalpować i pana ekspert jest dozwolony.
Nie ma ograniczenia czasowego ani ilości zysku/strat. Jest jedynie
ograniczenie, że następne zlecenie nie może być otwarte/modyfikowane
poniżej 10/15 minut. Natomiast nie oznacza to, iż pana zlecenie ma
trwać 8/10/15 itp. minut. Może trwać i 2 sekundy.
Życzę dużych wygranych.
Pozdrawiam,
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada"
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
-
- Bywalec
Czyli jednym słowem nie można sobie na bieżąco blokować zysku przestawiając SL.tantric pisze:następne zlecenie nie może być otwarte/modyfikowane
poniżej 10/15 minut
Tak naprawdę nie możesz nawet otworzyć zlecenia bez ustawionych SL i TP i ustawić je chwilę później

Nie możesz otworzyć jednego zlecenia i od razu, czy chwilę po nim drugiego oczekującego

Zegar taki do gotowania jajek trzeba sobie sprawić

Witaj.Zgadza się,bo wtedy przez 10-15 minut juz nic nie możesz zrobić.Z takim cyrkiem to sie jeszcze nie spotkałem a moze za mało jeszcze miałem do czynienia z brokerami.Magnus Nox pisze:Zegar taki do gotowania jajek trzeba sobie sprawić Smile Jak coś klikniesz, to nastawiasz czas i wychodzisz Very Happy
Poza tym maja ciekawy system ozynania klienta przy zamykaniu zleceń.Przykład:chcesz zamknąć zlecenie z profitem powiedzmy 10 pips ,cena idzie już nie po twojej myśli,broker wychwytuje kolejną ,już mniej korzystną dla ciebie ceną i znowu pyta (np.juz z 8 pips profit),ty zgadzasz się po czym cena ruszyła 2 pips i on znowu pyta,ty dalej wyrazasz zgodę i tak moze pytać aż zejdziesz na minus.Trwa to nieraz 1-2 minuty.Natomiast co sie tyczy przy zamykaniu na stratach ,to zlecenia są realizowane od razu.
Jeszcze kolejny sprawa zamykania z j/w 10 pips profit ale powiedzmy,że cena w tym przypadku idzie po twojej mysli- broker zamyka od razu ale nie z większym profitem (mimo ,że np. w chwili zamknięcia miałbyś juz 15 pips) , tylko z tym 10 pips,tu juz nie pyta,bo by stracił

Ot takie sobie historyjki z życia wzięte jak broker usiłuje dymać klienta

pozdrawiam
-
- Bywalec
W sumie to można powiedzieć standardowe sztuczkitantric pisze:ciekawy system ozynania klienta przy zamykaniu zleceń

Druga sprawa, to brak jakiejkolwiek regulacji i nadzoru (FXClearing nie jest znany żadnej kanadyjskiej instytucji nadzorującej, więc de facto NIE JEST brokerem - jest zwykłą firmą usługową, do której można wpłacić pieniądze i próbować coś WYGRAĆ na ich warunkach, ewentualnie można to potraktować jako naukę tradingu za opłatą).
Smutne, ale prawdziwe - brokerzy zaczynają się dopiero w momencie, gdy masz do zainwestowania kilka tys. USD, oczywiście musisz się z nimi też dzielić zarobkiem, ale nie musisz oddawać całego, łącznie z depozytem

To moze poprosimy pana Dariusza Makowieckiego o wypowiedź odnosnie tej kwestii regulacji i nadzoru FXclearingMagnus Nox pisze:Druga sprawa, to brak jakiejkolwiek regulacji i nadzoru (FXClearing nie jest znany żadnej kanadyjskiej instytucji nadzorującej, więc de facto NIE JEST brokerem - jest zwykłą firmą usługową, do której można wpłacić pieniądze i próbować coś WYGRAĆ na ich warunkach, ewentualnie można to potraktować jako naukę tradingu za opłatą).

Panie Dariuszu,prosze o wypowiedź odnośnie w/w sprawy.
- Dariusz Makowiecki
- Bywalec
Pytania
Szanowni Państwo,
oto odpowiedzi na pytania, które pojawiły się na tym forum oraz które dostałem od maklerów handlujących w FX Clearing.
1. Podatki:
FX Clearing nie powiadamia żadnych władz w Polsce odnośnie zarobków, itp. Nie wysyłamy PITów, nie kontaktujemy się z urzędem skarbowym, itp.
Jeśli ktoś uzyska dochód, to może go przedstawić jeśli chce. Straty można odliczyć sobie od dochodu za cały rok. Do tego można użyć codzienne lub comiesięczne zestawianie, które wysyłamy Państwu do skrzynki mailowej. Również można skorzystać z potwierdzeń wpłat i wypłat przez bank lub PayPal lub Moneybookers do nas. Wszystkie sprawy podatkowe muszą Państwo regulować sami.
Ja mogę tylko prywatnie dodać, że jak mają Państwo dochód, to nie muszą go ujawniać, bo my nikogo o tym nie informujemy. Ale to już Państwa decyzja.
2. Regulacja FX Clearing
O rejestracji i regulacji naszej firmy napisaliśmy dokładnie na następującej stronie "O Nas":
http://www.fxclearing.ca/pol/contact/about.php
Tam znajdą Państwo dokumenty dotyczące naszej firmy.
FX Clearing Group Inc. (Ontario Corp) została zarejestrowana w Ministerstwie Usług Rządowych (poprzednio Ministerstwo Usług Konsumenckich i Handlu) w dniu 15 września 2006 r. Nr rejestracyjny #1710457.
W Kanadzie nie wydaje się licencji Forex, więc nie jesteśmy zobowiązani do otrzymania licencji na usługi finansowe, jeśli nie posiadamy klientów kanadyjskich.
Zgodnie z istniejącym prawem podlegamy rządowej organizacji kanadyjskiej FinTRAC do zwalczania "prania brudnych pieniędzy".
3. Skalpowanie:
Na kontach Mikro można skalpować z w/w ograniczeniem 10/15 min od poprzedniego zlecenia. Jest to tak mniej więcej. Wiadomo, że nikt nie będzie tego robił z zegarkiem w ręku. Jeśli ktoś skalpuje ręcznie, to raczej nie zmienia co chwilę SL/TP. Natomiast jak ktoś używa EA, to może go tak ustawić, żeby spełniał nasze warunki dot. skalpowania.
Skalpowanie jest objęte restrykcjami nie tylko u nas. Wiele firm go zabrania, inne też mają różne ograniczenia. Nie jesteśmy jakimś wyjątkiem pod tym względem.
Głównym problemem jest to, iż niektóre EA zmieniają np. 20 razy na minutę SL, TP, dodają i kasują zlecenia robiąc niepotrzebny ruch na naszych serwerach i je spowalniając.
4. Nasza platforma jest jedną z najszybszych i niezawodnych, choć nie jest idealna. Śmiem twierdzić, iż w porównaniu z innymi brokerami jesteśmy w czołówce. Wiem, że jest sporo osób, które ma problemy lub wini nas za swoje niepowodzenia. Nam zależy na reputacji i nie robimy żadnych "sztuczek" i nie gramy przeciwko maklerom. Mogą się zdarzyć przekwotowania, ale każdy broker je posiada. Czy stosują Państwo np. tak jak ktoś zasugerował jednoczesny SL i TP lub Trailing Stop, to już Państwa decyzja i my na to nie mamy wpływu ani nie zabraniamy.
5. Jeśli chodzi o konta Mikrocentowe, to wyrażone są one w centach, np. 100 USD to będzie 10,000.00. Na kontach są mikroloty 0.01, ale ponieważ jednostką jest cent (EUR lub USD), to faktycznie otwiera się pozycję 100 razy mniejszą, niż gdyby to był dolar lub EUR, czyli jest to 0.0001 lota.
Jest to bardzo korzystne dla osób z małym kapitałem i które chcą grać na koncie rzeczywistym nie ryzykując dużego kapitału.
Pozdrawiam serdecznie,
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada
oto odpowiedzi na pytania, które pojawiły się na tym forum oraz które dostałem od maklerów handlujących w FX Clearing.
1. Podatki:
FX Clearing nie powiadamia żadnych władz w Polsce odnośnie zarobków, itp. Nie wysyłamy PITów, nie kontaktujemy się z urzędem skarbowym, itp.
Jeśli ktoś uzyska dochód, to może go przedstawić jeśli chce. Straty można odliczyć sobie od dochodu za cały rok. Do tego można użyć codzienne lub comiesięczne zestawianie, które wysyłamy Państwu do skrzynki mailowej. Również można skorzystać z potwierdzeń wpłat i wypłat przez bank lub PayPal lub Moneybookers do nas. Wszystkie sprawy podatkowe muszą Państwo regulować sami.
Ja mogę tylko prywatnie dodać, że jak mają Państwo dochód, to nie muszą go ujawniać, bo my nikogo o tym nie informujemy. Ale to już Państwa decyzja.
2. Regulacja FX Clearing
O rejestracji i regulacji naszej firmy napisaliśmy dokładnie na następującej stronie "O Nas":
http://www.fxclearing.ca/pol/contact/about.php
Tam znajdą Państwo dokumenty dotyczące naszej firmy.
FX Clearing Group Inc. (Ontario Corp) została zarejestrowana w Ministerstwie Usług Rządowych (poprzednio Ministerstwo Usług Konsumenckich i Handlu) w dniu 15 września 2006 r. Nr rejestracyjny #1710457.
W Kanadzie nie wydaje się licencji Forex, więc nie jesteśmy zobowiązani do otrzymania licencji na usługi finansowe, jeśli nie posiadamy klientów kanadyjskich.
Zgodnie z istniejącym prawem podlegamy rządowej organizacji kanadyjskiej FinTRAC do zwalczania "prania brudnych pieniędzy".
3. Skalpowanie:
Na kontach Mikro można skalpować z w/w ograniczeniem 10/15 min od poprzedniego zlecenia. Jest to tak mniej więcej. Wiadomo, że nikt nie będzie tego robił z zegarkiem w ręku. Jeśli ktoś skalpuje ręcznie, to raczej nie zmienia co chwilę SL/TP. Natomiast jak ktoś używa EA, to może go tak ustawić, żeby spełniał nasze warunki dot. skalpowania.
Skalpowanie jest objęte restrykcjami nie tylko u nas. Wiele firm go zabrania, inne też mają różne ograniczenia. Nie jesteśmy jakimś wyjątkiem pod tym względem.
Głównym problemem jest to, iż niektóre EA zmieniają np. 20 razy na minutę SL, TP, dodają i kasują zlecenia robiąc niepotrzebny ruch na naszych serwerach i je spowalniając.
4. Nasza platforma jest jedną z najszybszych i niezawodnych, choć nie jest idealna. Śmiem twierdzić, iż w porównaniu z innymi brokerami jesteśmy w czołówce. Wiem, że jest sporo osób, które ma problemy lub wini nas za swoje niepowodzenia. Nam zależy na reputacji i nie robimy żadnych "sztuczek" i nie gramy przeciwko maklerom. Mogą się zdarzyć przekwotowania, ale każdy broker je posiada. Czy stosują Państwo np. tak jak ktoś zasugerował jednoczesny SL i TP lub Trailing Stop, to już Państwa decyzja i my na to nie mamy wpływu ani nie zabraniamy.
5. Jeśli chodzi o konta Mikrocentowe, to wyrażone są one w centach, np. 100 USD to będzie 10,000.00. Na kontach są mikroloty 0.01, ale ponieważ jednostką jest cent (EUR lub USD), to faktycznie otwiera się pozycję 100 razy mniejszą, niż gdyby to był dolar lub EUR, czyli jest to 0.0001 lota.
Jest to bardzo korzystne dla osób z małym kapitałem i które chcą grać na koncie rzeczywistym nie ryzykując dużego kapitału.
Pozdrawiam serdecznie,
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada
FX Clearing Canada