Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

hm ale zawsze możesz sobie ściągnąć :) a nikt nie broni na forum też :) CHoodzi o taki szybszy kontakt :) Do paru tematów założyliśy już czata i jest ok :)
:)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Boby_Fischer pisze:jak podłączyć sie do czata?
moj nick na skype to lukaz_86, napisz do mnie z prosba o podlaczenie na czat :)

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Wiecie co Panowie moim zdaniem polemika czy włączać czata czy nie - jest właśnie zaśmiecaniem wątku ;) Wątek jest o naked tradingu więc dajemy nasze screeny z analizami, wnioskami z różnych walut i to chyba nie jest zaśmiecanie? W przeciwnym wypadku wszystko zostało już powiedziane, bo naked trading z założenia jest "prosty" więc nie ma się o czym rozpisywać na temat jego zasad tylko dyskutować o realnych sytuacjach i przykładach. W tej chwili np. na kablu ja stawiam na short ktoś inny na long oboje wrzucamy swoje analizy, a potem jeden z nas ma do myślenia co poszło nie tak i jak dopracować swój naked trading, czego nie zauważył, co pominął itp. Moim zdaniem tego powinniśmy się trzymać - a każdy post najlepiej ze screenem ;)

Awatar użytkownika
marko remius
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marko remius »

oto moje dzisiejsze trejdy,
wstałem późno, wiec poranne zjazdy mnie ominęły i pozostało łapanie po parę pipsów.

Wyznaczyłem sobie na edku m5 małą strefe oporu (widać na screenie, zaznaczona na niebiesko i dwiema strzałkami). Po jej przebiciu wszedłem na długiej białej świecy po 1.3267.
Jako że to piątek i 5m, na kolejnej świecy postanowiłem zamknąć po 83. Jak się potem okazało był to całkiem dobry pomysł, biorę co moje i spadam.

Chwile potem nastąpiła kolejna okazja do wejścia (drugi screen).
Na białej świecy wszedłem po 83, powyżej zamknięcia poprzedniej czarnej. Jako ze odbiło się jak piłka od 1.3600, na kolejnej czarnej świecy postanowiłem zamknąć po 1.3694.

Ale żeby nie było tak pięknie musiałem również wtopić.

Postanowiłem przyciąć kabla, na m15 wyglądało całkiem nieźle, wyznaczyłem sobie opór i wsparcie z nocki, widziałem wybicie dołem z rana. Widze wraca i przebija wsparcie z nocy, po czym przebija nocny opór. Myśle nieźle i zaczynam się czaić.

Przeszedłem na m5. I tu nie wiem czy zachowałem się jak leszcz, czy co. Zaczekałem czy będzie pullback i był. Po białej świecy która przebiła opór nadeszły dwie czarne powrotne i biała na którą czekałem.

Postanowiłem wejśc w longa na otwarciu następnej i tak też zrobiłem wszedłem po 74. Początkowo wyglądało całkiem nieźle, poszło w górę, po czym się zj... na pysk. SL zaliczyłem na kolejnej czarnej świecy.

W sumie teraz za bardzo nie wiem może należało wchodzić na pierwszej białej świecy po pullbacku, która odbiła się od niebieskiej strefy, a nie czekać na drugą jak zrobiłem.

Dodano po 1 minutach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

czy wam sie wydaje ze ludzie to De**** , robisz jakomś imitacje tematu checi zaangażowania sie i wpychasz reklame , czy to jest związane z Price Action ??

Sory z off-top

Awatar użytkownika
marko remius
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marko remius »

Na koniec mam przykład ładnego połączenia pa+linia trendu.

Jak widać na załączniku po narysowaniu linii cena ładnie odbiła się od linii trendu w okolicach nocnego wsparcia co dało dość mocny sygnał do longa, do zgarnięcia było kolo 50 pips.

marzenka1222 :ban:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

nie wiem czy to zalicza sie od PA, ale linia trendu na gpujpy i dzisiejsze odbicie od niej, na chwile obecna do zlapania bylo 170 pipsow

ps. wybaczcie za supp i res. uzywam jako dodatkowa informacje

Lucek_Lucek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lucek_Lucek »

Patrząc na zamieszczone tutaj wykresy mogę napisać, ze mają one niewiele wspólnego z tym co opisywał Don w swoim planie.
Ale każdy wykres jest indywidualną sprawą tradera i jeśli tylko przynosi dobry efekt to należy go stosować. Może on się wówczas dowolnie nazywać, nawet Price Action:)

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Don ?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Ja na geju zgarnalem prawie 400p dzisiaj ;) Najpierw w nocy wszedlem przy konsolidacji a potem popoludniu gdy ponownie dobilo do lini trendu. Teraz pytanie czy przebije wsparcie (ktore jest 61,8 fibbo poprzedniej fali) czy pojdzie w gore.

ODPOWIEDZ