FAP Turbo
-
- Bywalec
Przy spreadzie 5 pips nie pograsz takimi scalperami (fap, stomper). Albo trzeba by rozejrzeć się za innymi parami, albo znaleźć brokera który oferuje niższy spread nocny. Na przykład na demo Alpari masz spread 3, ale na real jest już pięć. Jak więc widać, na demach też są nie do końca miarodajne warunki.
[R]
Panowie,
Admiral Markets, real.
Spread Eur/Chf w dzień 3 pips, wieczór/noc 5 pipsów.
Wersja 44 "dziobie" na tych ustawieniach. Teraz też dziobie (jest 11.43) na laptopie. Laptop stoi sobie na biurku w pracy i od czasu do czasu wygrywa melodyjkę dżingiel z gry Mario (kocham stare klimaty 8-bit!) co oznacza sygnał transakcji fapa.
Dziś udziobał mi 7.09 pln. Na trzy piwa
Uwaga! Dziobanie w dzień jest bardzo ryzykowne! Fap zdecydowanie lepiej chodzi w nocy.
Dodano po 2 minutach:
Acha, XTB ma spread chyba 4/5 pips więc też powinno "dziobać" po te kilka pipsów.
Fapa traktuję jako zabawkę. W życiu nie powierzyłbym większych pieniędzy pod pełną kontrolę robota EA...
Admiral Markets, real.
Spread Eur/Chf w dzień 3 pips, wieczór/noc 5 pipsów.
Wersja 44 "dziobie" na tych ustawieniach. Teraz też dziobie (jest 11.43) na laptopie. Laptop stoi sobie na biurku w pracy i od czasu do czasu wygrywa melodyjkę dżingiel z gry Mario (kocham stare klimaty 8-bit!) co oznacza sygnał transakcji fapa.
Dziś udziobał mi 7.09 pln. Na trzy piwa

Uwaga! Dziobanie w dzień jest bardzo ryzykowne! Fap zdecydowanie lepiej chodzi w nocy.
Dodano po 2 minutach:
Acha, XTB ma spread chyba 4/5 pips więc też powinno "dziobać" po te kilka pipsów.
Fapa traktuję jako zabawkę. W życiu nie powierzyłbym większych pieniędzy pod pełną kontrolę robota EA...
-
- Bywalec
Działa na AM.
Wersja 44.
Przy spreadzie 3 pips na eur/chf i 4 pips na eur/gbp. Godziny handlu sam możesz sobie ustawić.
Co zarobi przez 2 dni to straci trzeciego na jednym nietrafnym wejściu... Klikanaście zyskownych tranzakcji po kilka złotych a potym jedna wtopa na kilkadziesiąt. Do d_py.
Może gdyby wstawić jej filtr trendu. Typu: L wyłącznie na trendzie 1h L i na odwrót...
System bawi do pierwszej wtopy.
Wersja 44.
Przy spreadzie 3 pips na eur/chf i 4 pips na eur/gbp. Godziny handlu sam możesz sobie ustawić.
Co zarobi przez 2 dni to straci trzeciego na jednym nietrafnym wejściu... Klikanaście zyskownych tranzakcji po kilka złotych a potym jedna wtopa na kilkadziesiąt. Do d_py.
Może gdyby wstawić jej filtr trendu. Typu: L wyłącznie na trendzie 1h L i na odwrót...
System bawi do pierwszej wtopy.
Ja to nie wiem co robię źle. Wersja 44 uśmiechnięta buźka na wykresie próbuję na XTB oraz FX Clearing i tu i tam komunikaty na zakładce strategie:
FapTurbo itd. symbol name for marketinfo function must be a string
lub
Trade signal is missed due to invalid high spread.
Fapturbo will try again later when spread come to normal
I oczywiście nie zawiera żadnych transakcji o co chodzi?
lub
Sprawdz czy masz zaznaczone "Umozliw import DLL".marius09 pisze:Ja to nie wiem co robię źle. Wersja 44 uśmiechnięta buźka na wykresie próbuję na XTB oraz FX Clearing i tu i tam komunikaty na zakładce strategie:
lub