FAP Turbo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Wrzuciłam FAPa44, ale nie działa. Niby jest ok, buxka sie śmieje, ale transakcji zero. Co robie nie tak? Handel jest umozliwiony, wszystko inne posprawdzałem i nic.

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robertloser »

Prawdopodobnie ze względu na spread. Jak jest wyższy niż dopuszczalny przez FAP to nie zawiera on transakcji. No i pamiętaj o ograniczeniach czasowych. Na wykresie z lewej strony masz info na temat aktualnego i maksymalnego spreadu.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

W sumie nie sprawdziłem, jaki faktycznie był. W FAP jest wpisane 5 pips max. nie wiem, jak to wyglądało wieczorem w AM. Czyli na dobra sprawę przy powiększanie spreadu na noc, ten EA jest bezuzyteczny.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Przy spreadzie 5 pips nie pograsz takimi scalperami (fap, stomper). Albo trzeba by rozejrzeć się za innymi parami, albo znaleźć brokera który oferuje niższy spread nocny. Na przykład na demo Alpari masz spread 3, ale na real jest już pięć. Jak więc widać, na demach też są nie do końca miarodajne warunki.
[R]

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Panowie,

Admiral Markets, real.
Spread Eur/Chf w dzień 3 pips, wieczór/noc 5 pipsów.

Wersja 44 "dziobie" na tych ustawieniach. Teraz też dziobie (jest 11.43) na laptopie. Laptop stoi sobie na biurku w pracy i od czasu do czasu wygrywa melodyjkę dżingiel z gry Mario (kocham stare klimaty 8-bit!) co oznacza sygnał transakcji fapa.

Dziś udziobał mi 7.09 pln. Na trzy piwa :)

Uwaga! Dziobanie w dzień jest bardzo ryzykowne! Fap zdecydowanie lepiej chodzi w nocy.

Dodano po 2 minutach:

Acha, XTB ma spread chyba 4/5 pips więc też powinno "dziobać" po te kilka pipsów.

Fapa traktuję jako zabawkę. W życiu nie powierzyłbym większych pieniędzy pod pełną kontrolę robota EA...

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robertloser »

No nie wiem jak ci dziobie w dzień. Jak zmieniam czas handlu to wygładza krzywą equity ale....w dół. na każdej walucie. A w nocy w xtb spread sięga 15 pipsów. Chyba że parametry pozmieniałeś... :?:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Działa na AM.
Wersja 44.
Przy spreadzie 3 pips na eur/chf i 4 pips na eur/gbp. Godziny handlu sam możesz sobie ustawić.

Co zarobi przez 2 dni to straci trzeciego na jednym nietrafnym wejściu... Klikanaście zyskownych tranzakcji po kilka złotych a potym jedna wtopa na kilkadziesiąt. Do d_py.

Może gdyby wstawić jej filtr trendu. Typu: L wyłącznie na trendzie 1h L i na odwrót...

System bawi do pierwszej wtopy.

flippper
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: flippper »

Ciekawe wyniki daje takie ustawienie filtra: MA okres =1 i shift =1(trzeba chyba skomplować w kodzie).

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Ja to nie wiem co robię źle. Wersja 44 uśmiechnięta buźka na wykresie próbuję na XTB oraz FX Clearing i tu i tam komunikaty na zakładce strategie:

FapTurbo itd. symbol name for marketinfo function must be a string

lub

Trade signal is missed due to invalid high spread.
Fapturbo will try again later when spread come to normal

I oczywiście nie zawiera żadnych transakcji o co chodzi?

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

marius09 pisze:Ja to nie wiem co robię źle. Wersja 44 uśmiechnięta buźka na wykresie próbuję na XTB oraz FX Clearing i tu i tam komunikaty na zakładce strategie:

FapTurbo itd. symbol name for marketinfo function must be a string

lub

Trade signal is missed due to invalid high spread.
Fapturbo will try again later when spread come to normal

I oczywiście nie zawiera żadnych transakcji o co chodzi?
Sprawdz czy masz zaznaczone "Umozliw import DLL".

ODPOWIEDZ