FAP Turbo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Mam pytanie. Czy testowaliście już wersję FAPa bez ograniczeń czasowych? Mówię o tej umieszczonej kilkanaście postów wcześniej.Wrzucam plki, uruchamiam, buźka się śmieje, niby wszystko ok, ale transakcji żadnych. Czy to ograniczenie czasowe licencji blokuje handel?

maciekl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciekl »

Jak włączy się ograniczenie to pojawi się komunikat.

krukrafal
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krukrafal »

Nie ma zadnego ograniczenia czasowego.Robot pracuje tylko od 21 do 1 i na okreslonych parach.

tekken32
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tekken32 »

Witam , jest ktoś na tyle biegły żeby przerobić wersję fap torbo 45 ?? Tak żeby chodziła na wszystkich kontach. Wersja ta ma ustawienia czasu, tp i sl (przydatne bo dzisiejszej nocy fap zaliczył duuuuuużą stratę). Nie moge go tu umieścić bo za duży plik ale wyśle na maila.
Pozdrawiam.

flippper
Bywalec
Bywalec

FAP 44

Nieprzeczytany post autor: flippper »

FAP 44
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tekken32
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tekken32 »

Dzięki flipper, potestujemy :) Jakbyś wersje 45 zrobił to też by było super.

Raffiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Raffiko »

tekken32 Jak tam wyniki testow FapTurbo44PRO_Without_dll .mq4 ? Na realu czy na demo i z jakim rezulatem oraz przy jakis specjalnych ustawieniach ?

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robertloser »

Witam. Jestem tu nowy, przejrzałem wczoraj wątek FAP Turbo, próbowałem nawet wrzucić go do mojego rachunku w xtb (real i demo). Na parze gbp usd wyniki są tak dobre że aż wierzyć się nie chce. W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś z was próbował na real? Obawiam się że wyniki mogą być inne. Dane historyczne ściągam z Metaquotes i pojawia się ostrzeżenie że różnią się one od tych z xtb. druga sprawa to spread (nie wiem jak wpłynie na wynik). I jeszcze jedno:w dzienniku pojawia się wiele razy zapis FapTurbo44PRO_Without_dll EURGBP,M15: OrderClose error 4108.
Nie wiem też jak ustawić automat na demo by działał bez pytania. Zaznaczyłem "umożliw handel" oraz odznaczyłem "zapytaj o potwierdzenie" :roll:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Kilka uwag do Fap Turbo w wersji 36.

1. Współczynnik ryzyka do profitu.

Jeśli ktoś ma doświadczenia z używaniem tego EA to z pewnością zauważył dość wkurzajacą rzecz jaką jest konieczność przeczekania strat zanim dojdzie do profitów. W rzeczywistości dla 3-5 pipsów zysku przez długi czas pozostaje się na stracie wielokrotnie większej. Często DUŻO większej. Denerwuje, lepiej nie patrzyć na wykres.

2. Zamykanie transakcji z zyskiem.

EA ma dziwny sposób zamykania transakcji na plusie. Wielokrotnie widziałem transakcje na plusie powiedzmy +6 pips, EA ich nie zamyka. Po tym następuje odwrócenie trendu, jedziemy na minusie a kiedy wreszcie następuje ruch ceny we właściwym kierunku EA zamyka ją na zero lub na marne +1, +2 pips (a mógł wcześniej zamknąć na +6 pips).

W związku z powyższym pytanie. Czy ktoś z Forumowiczów jest w stanie tak przeprogramować to EA aby automatycznie po zajęciu pozycji wrzucała Take Profit po osiągnięciu zysku rzędu +3 lub +4 pips ? Oszczędziłoby to długich wahań i długiego okresu pozostawania na minusie.

Poza tym EA chodzi najlepiej, moim skromnym zdaniem z parą EUR/CHF, nie tylko w nocy (w nocy najlepiej sprawdza się wersja 36) ale i po południu dzięki wersji 44 w której można zmienić godziny handlu.

Kilka zmian mogłoby podkręcić to EA i dodatkowo zwiększyć jego użyteczność.

Pozdrawiam, J.

Dodano po 18 minutach:

I jeszcze jedno.
Dzisiejszy statement z dziennego handlu za pomocą Fap Turbo w wersji 44, tej zamieszczonej kilka postów powyżej. Konto demo na XTB.

Na realu zarobił dziś jakieś 15zł w 4 transakcjach na Admiralsach wolumenem 0,01 lota i jedym 0.03 lota. Mikroloty-bo to wciąż test i nie chcę ryzykować większych pieniędzy.
Odpaliłem po zachęcających wynikach z dema XTB.

Pozdrawiam, J.

PS. Teraz na lapie w realu chodzi wersja 36 która w moich testach dała lepsze wyniki w nocym handlu od 44. Zobaczymy co zarobi przez noc...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Robertloser
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robertloser »

Na jakiej platformie uruchomiłeś FAP'a w realu? Ja mam rachunek w XTB i nawet nie próbuję bo rozszerzają spread. Te dwa punkty różnicy na parze eur/gbp załatwiają wszystko. Na 500 transakcji(!) w testowaniu system zarabia w testach 3000 pln przy depo 10 000. 500 razy 2 pipsy.......... i można go odłożyć , a szkoda. Znacie może brokera który nie rozszerza spreadu na noc?

ODPOWIEDZ