FAP Turbo
czy wie ktos moze do czego slużą parametry
EUR/GBP True/False
EUR/CHF True/False
USD/CAD True False
GBP/CHF True/False
Czy testowala ktos moze na Demo lub Real w FXPRO, mam taki problem ze kiedy testuje rozne EA na XTB, AM, i FXPRO to zawsze na FX przy identycznych ustawieniach traci, a na innych nie ? Podejrzewam ze ma to cos wspolnego z ustawieniem strefy czasowej (Jaka macie ustawiona w FAP ? GMT+1 ?) oraz tym ze FXPRO ma dokladniejsze kwotowania ?
Pozdrawiam
EUR/GBP True/False
EUR/CHF True/False
USD/CAD True False
GBP/CHF True/False
Czy testowala ktos moze na Demo lub Real w FXPRO, mam taki problem ze kiedy testuje rozne EA na XTB, AM, i FXPRO to zawsze na FX przy identycznych ustawieniach traci, a na innych nie ? Podejrzewam ze ma to cos wspolnego z ustawieniem strefy czasowej (Jaka macie ustawiona w FAP ? GMT+1 ?) oraz tym ze FXPRO ma dokladniejsze kwotowania ?
Pozdrawiam
- inwestor86
- Pasjonat
zaleznie od czasu serwera jaki ma broker ustawiasz GMToffset dla FAPa.. w FXpro jest to gmt + 2, reszty nie wiem, ale pewnie znajdziesz w sieci, albo nawet na forum jak poszukasz 
co do kwotowan na fxpro to Fap od ktorejs tam wersji radzi sobie bezproblemowo (chyba tylko pierwsza tego nie miala, ale glowy nie dam sobie uciac)

co do kwotowan na fxpro to Fap od ktorejs tam wersji radzi sobie bezproblemowo (chyba tylko pierwsza tego nie miala, ale glowy nie dam sobie uciac)
Jeżeli grasz na parach EUR/GBP ustawiasz true a na innych false dzięki temu program dostraja sie do danej pary. A strefa czasowa ma byc ustawiona tak Scalper_GMTOffset=1; w tedy idziesz zgodnie z naszą strefą czasowa jeżeli grasz na polskiej platformie takiej jak XTB.Ale fabryczne ustawienia FapTurbo pozwalają na gre w nocy.mrgatsby pisze:czy wie ktos moze do czego slużą parametry
EUR/GBP True/False
EUR/CHF True/False
USD/CAD True False
GBP/CHF True/False
ok, wielkie dzieki, a jezeli np na AM mam godzine do tylu to dobrze ustawilem -1 ?
Np.
Czas w polsce 22:00
Czas na AM : 21:00
Scalper_GMTOffset=-1
na FXPRO mam z kolei godzine do przodu wtedy ustawiam zawsze
Np czas w polsce 15:00
Czas na FXPRO 16:00
Scalper_GMTOffset=+1
A co do par, jezeli gram np. na EUR-CHF to ustawiam EURCHF True a reszte False ?
I jeszcze jedno ptytanko, wiecie moze skad pobrac dane historyczne, poniewaz jak w testerze dziala mi tylko od Listopada 2008, jak ustawiam wczesniej to wyskakuje komunikat NO HISTORY DATA
Np.
Czas w polsce 22:00
Czas na AM : 21:00
Scalper_GMTOffset=-1
na FXPRO mam z kolei godzine do przodu wtedy ustawiam zawsze
Np czas w polsce 15:00
Czas na FXPRO 16:00
Scalper_GMTOffset=+1
A co do par, jezeli gram np. na EUR-CHF to ustawiam EURCHF True a reszte False ?
I jeszcze jedno ptytanko, wiecie moze skad pobrac dane historyczne, poniewaz jak w testerze dziala mi tylko od Listopada 2008, jak ustawiam wczesniej to wyskakuje komunikat NO HISTORY DATA
- inwestor86
- Pasjonat
Znalazłem ciekawy artykuł dotyczący Tego robota mam nadzieje że pozwoli on dostroić parametry robota do indywidualnych potrzeb
http://www.forexrobottrading.com/pl/fap ... iguration/
dodatkowo znalazłem w sieci ponoc najlepsze ustawienia dla FAPTURBO :
FapTurbo Settings - Scalper EURCHF, EURGPB, GBPCHF or USDCAD
UseScalperStrategy=1
Scalper_Lots=0.10000000
Scalper_UseMM=1
Scalper_LotsRiskReductor=10.00000000
Scalper_MaxLots=10.00000000
Scalper_GMTOffset= FxPro 2 FXDD 3
Scalper_StealthMode=1
Scalper_UseCustomLevels=1
Scalper_RelaxHours=0
Scalper_SimpleHeightFilter=1
Scalper_TrendFilter=1
Scalper_TradeFriday=0
Scalper_OneTrade=0
Scalper_UseFilterMA=0
Scalper_PeriodFilterMA=100
Scalper_PriceFilterMA=0
Scalper_MethodFilterMA=0
Scalper_MaxSpread= EURGBP - 5, EURCHF - 6,
Scalper_SlipageInc=2
Scalper_ExpertComment=FapTurboShortTerm
Dodano po 8 godzinach 34 minutach:
Może ktoś opisac co trzeba zrobić aby FapTURBO23 chodził 24h/dobe.bo mi chodzi tylko w godzinach nocnych.A przesuwanie stale GMT mnie dobija

http://www.forexrobottrading.com/pl/fap ... iguration/
dodatkowo znalazłem w sieci ponoc najlepsze ustawienia dla FAPTURBO :
FapTurbo Settings - Scalper EURCHF, EURGPB, GBPCHF or USDCAD
UseScalperStrategy=1
Scalper_Lots=0.10000000
Scalper_UseMM=1
Scalper_LotsRiskReductor=10.00000000
Scalper_MaxLots=10.00000000
Scalper_GMTOffset= FxPro 2 FXDD 3
Scalper_StealthMode=1
Scalper_UseCustomLevels=1
Scalper_RelaxHours=0
Scalper_SimpleHeightFilter=1
Scalper_TrendFilter=1
Scalper_TradeFriday=0
Scalper_OneTrade=0
Scalper_UseFilterMA=0
Scalper_PeriodFilterMA=100
Scalper_PriceFilterMA=0
Scalper_MethodFilterMA=0
Scalper_MaxSpread= EURGBP - 5, EURCHF - 6,
Scalper_SlipageInc=2
Scalper_ExpertComment=FapTurboShortTerm
Dodano po 8 godzinach 34 minutach:
Może ktoś opisac co trzeba zrobić aby FapTURBO23 chodził 24h/dobe.bo mi chodzi tylko w godzinach nocnych.A przesuwanie stale GMT mnie dobija

XTB odradzam. Na realu dają spread 7 pipsów w nocy i można pieknie stracić.
Na demo XTB Fap zarobił 100% w ciągu miesiąca : depo 5.000 zł, gra 0.5 lotem.
Na demo XTB Fap zarobił 100% w ciągu miesiąca : depo 5.000 zł, gra 0.5 lotem.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
takich "ponoć najlepszych ustawień" w sieci może być setki, każde dla innego depo, brokera, użytkownika, podobnie jak w przypadku stompera. Najlepiej/ najbezpieczniej zdać się na autorów, na pewno po kupnie Fap Turbo dostałeś wyczerpującą instrukcję obsługi objaśniającą wszystkie ustawieniaMaciekkov pisze:dodatkowo znalazłem w sieci ponoc najlepsze ustawienia dla FAPTURBO
- inwestor86
- Pasjonat