GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
adrian8891
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: adrian8891 »

Witam serdecznie :)

tak spędziłem już pół dnia czytając od poczatku wątek i stwierdzam zdecydowanie że zagmatwane to się zrobiło ;) ;) tzn strasznie dużo wskaźników zostało pododawane i jakoś wydaje się że mało zostało z pierwotnej strategii :)

Ostatecznie pobrałem tego templemata + wskaźniki. Co prawda wyrzuciłem sygnały z trendfollowera , a dodałem te z levelstop-reverse-v.2.0

Myślę że powinno wystarczyć :) potestuje na m5 i zobaczę co z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

adrian8891 pisze:tak spędziłem już pół dnia czytając od poczatku wątek i stwierdzam zdecydowanie że zagmatwane to się zrobiło tzn strasznie dużo wskaźników zostało pododawane i jakoś wydaje się że mało zostało z pierwotnej strategii
Zgadza się, oryginalna strategia nie powinna zawierać żadnych wskaźników prócz GMMA. Pisałem i "malowałem" o tym w sierpniu 2007, taki jest mój wniosek po stosowaniu różnych "ulepszaczy", ale jak ktoś lubi mieć choinkę na wykresie ........
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================

adrian8891
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: adrian8891 »

ja nie wiem , ale te moje GMMA różni się od Twoich... u mnie jest ich wiele (żółte, niebieskie, zielone oraz czerwone)... użyłem tego templemata który został wrzucony kilka stron wcześniej.

Jest szansa dostać takie GMMA jakie Ty posiadasz? (Zrobiłbyś to dla człowieka z Polic? ) bo troche za dużo wskaźników w tym templemacie i jakbym miał filtrować jeszcze o macd i laguerre to mało kiedy pada sygnał.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2009, 19:41 przez adrian8891, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

Z ostatniej chwili mala ciekawostka... :) ktos wszedl ?
ktos to przewidział ?

w sumie tak... mozna bylo to przewidziec...cofam pytanie :wink:

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

adrian8891 pisze:Jest szansa dostać takie GMMA jakie Ty posiadasz?
Wrzuc tego z pierwszej strony, trzeci post. Kolory tła mogą się różnić, ale to chyba potrafisz zmienić sam....
Bedzie dobrze, luz......
=================

bobdylan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bobdylan »

Witam wszystkich,

dla zainteresowanych wrzucam wskaźnik GMMA dla platformy Dealbook 360.

Michal85lodz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michal85lodz »

Mam pytanie do wszystkich mających większe doświadczenie w GMMA na M1, EURUSD. Czy wychodzicie z rynku wg zasad gmma, czy może skalpujecie tak po 10-15 pipsów? Bo ja grałem 2 tyg. pierwszym sposobem i 2 tyg. drugim, i mam podobne wyniki, ale to dosyć krótki okres więc rezultat jest mało wiarygodny. Z góry dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Michal85lodz pisze:Mam pytanie do wszystkich mających większe doświadczenie w GMMA na M1, EURUSD. Czy wychodzicie z rynku wg zasad gmma, czy może skalpujecie tak po 10-15 pipsów? Bo ja grałem 2 tyg. pierwszym sposobem i 2 tyg. drugim, i mam podobne wyniki, ale to dosyć krótki okres więc rezultat jest mało wiarygodny. Z góry dzięki za odpowiedź.
Możesz napisać, jakie wyniki udało Ci się osiągnąć w ten sposób?

Michal85lodz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michal85lodz »

Pierwszym sposobem 9% kapitału, drugim 8%( gram po 1% na transakcję), ale szczerze mówiąc to nie sugerowałbym się tymi wynikami wcale, bo po pierwsze- to rachunek demo, a po drugie grając w tak krótkim czasie strategia mogła trafić na dobry okres( czyli te 9% to wynik dobry :lol: ) lub wręcz przeciwnie na zły ( 9% to kiepsko i można więcej :cry: ). Aha i po trzecie- ja się dopiero uczę :wink: . Więc najważniejsza wiadomość to taka,że da się zarabiać używając GMMA, ale jak skutecznie? To chyba zależy od danej osoby i jej umiejętności ( ja nie mam zbyt dużego doświadczenia).

Pozdrawiam
Michał

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Wrzucilem sobie gamme stad i ta druga 5 min trend follower z FF i ta "nasza" ogolnie moze jest troszke brzydsza, ma mniej wodotryskow, ale za to jest przejrzystsza i latwiej sie na niej odnalezc, przynajmniej mi :). Teraz pozostaje juz tylko trening ;). Fxlamer dziekuje za przydatna strategie :) w polaczeniu z jakims support res plus pivotami spisuje sie swietnie :). Nieskomplikowana, a skuteczna, to najwazniejsze.

ODPOWIEDZ