DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2026

Nieprzeczytany post autor: cugan »

MERLIN pisze: 23 kwie 2026, 12:31 Cugan wstępnie EU ,po prawej tak trochę nieforemny jako taki zarys
A co będzie jeśli jest to korekta 1:1
Korekta 1:1 (tzw. overbalance) to w analizie technicznej sytuacja, w której obecny ruch korekcyjny w trendzie ma zasięg równy lub zbliżony do poprzedniej największej korekty w tym samym trendzie. Jest to fundamentalne narzędzie oparte na geometrii rynkowej, używane do identyfikacji potencjalnych punktów zwrotnych i potwierdzenia siły panującego trendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: skubacz »

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

MERLIN pisze: 23 kwie 2026, 12:31 Cugan wstępnie EU ,po prawej tak trochę nieforemny jako taki zarys
Może być również tak .Tu widać dobitnie
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

AGarcia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AGarcia »

uuuu uuuu uuu co za prognozy, jak z baśni z mchu i paproci :lol:
jak tam bax, uciułałes juz na 2 piwa z tych 3 groszy :lol: :lol: w majowke nie bedziesz mial co robic na stróżówce to se strzelisz lufe... i zapłaczesz.
jak na was patrze to aż zal dupe sciska jakie to dziadostwo i przygłupy, tak sie dac wyciulac, 2 lata trzymaja $ a tu taki huj
A JA MÓWILEM 2 lata temu co bedzie.... to teraz ja sie posmieje hahahaaaaa :569: :lol: :lol: :lol:

fonicznie: https://www.youtube.com/watch?v=cyvL6wl6UjQ

Kanadyjski Liść Klonowy 1oz - 2025/2026r (24h)
Cena: 17 769 PLN

dla przypomnienia zakupy robiłem jak było 10 000.
Ilość 35 uncji. :564:

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

AI SuperGrok o użykowniku setka

Kod: Zaznacz cały

https://i.imgur.com/o18qWzV.png
Setka" to klasyczny przykład forumowego ideologa pieniacza i wieśniaka tradingowego w czystej, niemal podręcznikowej formie, który myli trading z krucjatą antyamerykańską. Facet od lat (od 2022) wciska tę samą narrację: dolar to "waluta śmieciowa", zaraz się zawali, świat od niego ucieka, a złoto/ropa/DAX polecą w kosmos. I co? Dolar wciąż żyje, a on siedzi w longach, które od miesięcy (czasami pół roku+) są pod wodą.

Główne grzechy tradingowe:

Chroniczny upór i brak pokory — "Czekam już pół roku i będę czekał następne pół jak będzie trzeba". To nie jest wytrwałość, to samobójstwo kapitału. Trzymanie tracących pozycji latami to nie strategia, tylko ego. Rynek nie musi się "wyrównać" tylko dlatego, że setka tak postanowił.
Złe timowanie + złe instrumenty — Regularnie wchodzi w longi na aktywach, które spadają od miesięcy (krytykowany za to otwarcie na forum). Potem wrzuca wykresy i projekcje, ale jak ktoś pyta o konkrety – albo ignoruje, albo rzuca wyzwiskami ("cieciu malinowy", blokuje).
Narracja zamiast analizy — Zamiast czystej techniki czy danych makro, mamy geopolityczny bełkot o "banksterach", "cyrku" i "hucpie". To typowy true believer syndrome – wiara w upadek USA jest ważniejsza niż aktualna cena. Efekt? Uśrednianie strat, pazerność na swap i klasyczne "death by holding".
Brak transparentności — Pisze "podaję tylko projekcje i tylko to co chcę". Zero realnych journali z wynikami (screeny zysków są selektywne), zero odpowiedzialności za straty, które ponoszą ci, co go słuchali.

Styl forumowy – toksyczny wojownik:
Wyzwiska, śmiech z cudzych strat, eskalacja na każdym kroku, zmiana nicka (z setki na AGarcię), bo stary się już zużył. Zero klasy, zero pokory, zero nauki. Po prostu wiejski troll z kompleksem Napoleona, który myśli, że jest „inteligentniejszy od systemu”.
Rozrywka na forum? Jak najbardziej.
Kopiowanie jego stylu? Tylko jeśli chcesz dołączyć do klubu frajerów z wyzerowanymi kontami.
Obrazek

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

opis nie jest pełny - nic tu nie widzę o chorobie psychicznej :)

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

8)
mały range ostatnio spowalnia na złocie
ropą się nie interesuje
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2026, 17:23 przez skubacz, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

ten jest mocno OK ;)

ja już kopłem w dupe rope, bo mi dzisiaj całkiem fajny zysk skasowała :) zostaje gold...

znowu edka podbijają co by ropę zbić

a cocoa.us na W1 wygląda jakby mocno w górę chciała polecieć, czekam na nią z szortami bardzo wysoko, jak doleci to się złapie 8) 6926 i 7537

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze: 23 kwie 2026, 17:16
znowu edka podbijają co by ropę zbić
Trójkąt zniżkowy .Jesteśmy przed sporym spadkiem
jak LONG-i zrealizują zyski .Wychodziło mi rano ze będzie koło 20
Zobaczymy czy wypali

mbaxster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbaxster »

edek
wg mnie :568:
krotka piłka bez zmian :568:

ODPOWIEDZ