DayTrading: Piątek 17.10.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2025

Nieprzeczytany post autor: navik »

baxik pisze: 18 paź 2025, 05:57
wg mnie to bardzo dobry czas na szukanie ski a po spadku lki :568:
zalezy na ktorym indeksie to inna bajka :568:
wzrosty fakt ale dopiero w grudniu wyciaganie indeksow mikołaj koniec roku itp itd
np dax
esy jak widac albo zielona albo czerwona :P
zostawilem ele na kakao a co tam nie tracę :568:
Statystyk dokładnych nie znam, ale jak mnie pamięć nie zawodzi to bywało tak juz wielokrotnie, że tzw rajd św Mikołaja ( mowię o indekasach USA ) zaczynał sie końcem października lub początkiem listopada. W grudniu to handel taki jakiś sensowny był do około 20go , potem juz marazm i czas śpiewania kolęd...
Idąc tym tokiem rozumowania, to mają jeszcze około 2-3 tygodni na to żeby zrobić korektę i to taką „ na smyczy”, żeby wykresy obstrukcji nie dostały i żeby mozna było je powyciągać do góry jeszcze przed końcówka roku i zaksięgować zysk. Czyli do tego teoretycznego 20-go grudnia jakiś sensowne ruchy i zmienność. Potem juz święta i bedziemy tylko my- uczestnicy forum handlować i pluć sobie w brodę, że nie ma rajdu św Mikołaja i znowu nas „wyjebali bez mydła” tym samym schematem :lol:

Zobaczymy zresztą co bedą w poniedziałek / wtorek rysować.
Ja tam korektę chętnie bym widział na wykresach , niekoniecznie bym ją grał, ale po korekcie L bardzo chętnie bym zapodał :wink:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2025

Nieprzeczytany post autor: setka »

GOLD moze korekcic tylko w jednej sytuacji w tym otoczeniu. Brak plynnosci na rynku. Bedzie spadac BTC zacznie sie spadek na złocie. Na razie to cienko to widze tak samo jak dolara wyzej 3,70.... niestety. Ogolnie papier już to stąpanie po bardzo kruchym lodzie. 17 koła za uncje złota dzis to odjazd za pare lat to bedzie miłe wspomnienie. Reset systemu lada chwila. Znowu foliarze mieli racje tak jak z plandemią a pryszczate gnojki pochowały się do nor.

ODPOWIEDZ