DayTrading: Piątek 17.10.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2025

Nieprzeczytany post autor: navik »

baxik pisze: 18 paź 2025, 05:57
wg mnie to bardzo dobry czas na szukanie ski a po spadku lki :568:
zalezy na ktorym indeksie to inna bajka :568:
wzrosty fakt ale dopiero w grudniu wyciaganie indeksow mikołaj koniec roku itp itd
np dax
esy jak widac albo zielona albo czerwona :P
zostawilem ele na kakao a co tam nie tracę :568:
Statystyk dokładnych nie znam, ale jak mnie pamięć nie zawodzi to bywało tak juz wielokrotnie, że tzw rajd św Mikołaja ( mowię o indekasach USA ) zaczynał sie końcem października lub początkiem listopada. W grudniu to handel taki jakiś sensowny był do około 20go , potem juz marazm i czas śpiewania kolęd...
Idąc tym tokiem rozumowania, to mają jeszcze około 2-3 tygodni na to żeby zrobić korektę i to taką „ na smyczy”, żeby wykresy obstrukcji nie dostały i żeby mozna było je powyciągać do góry jeszcze przed końcówka roku i zaksięgować zysk. Czyli do tego teoretycznego 20-go grudnia jakiś sensowne ruchy i zmienność. Potem juz święta i bedziemy tylko my- uczestnicy forum handlować i pluć sobie w brodę, że nie ma rajdu św Mikołaja i znowu nas „wyjebali bez mydła” tym samym schematem :lol:

Zobaczymy zresztą co bedą w poniedziałek / wtorek rysować.
Ja tam korektę chętnie bym widział na wykresach , niekoniecznie bym ją grał, ale po korekcie L bardzo chętnie bym zapodał :wink:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

ODPOWIEDZ