DayTrading: Piątek 17.10.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2025

Nieprzeczytany post autor: baxik »

NYGUS BP
GAZ
8K LKI
TO JUZ RACZEJ POZ NA WEEK PAP :568:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Na sp500 bronią LT . Jak połamią to armagedon , jak wybronią i wrócą dzis powyżej 6700 to armagedon przeniesiony na inny termin, bo byc moze bedą wtedy próbować negować tą spadkową świece - to scenariusz z tych tzw „ ambitnych” :lol:
Tak czy siak. Dzisiejsze zamknięcie bedzie arcyważne. Ihmo.
Jak zamkną powyżej 6700 to byc moze bedzie ambitnie ( ale niekoniecznie) w kolejnym tygodniu i próba negacji tej spadkowej W1. Jak nie dadza rady wyciągnąć powyżej 6700 -6719 to juz ambitnie nie powinno byc tylko zwała z hukiem do 6400 minimum -pierwszy przystanek. Drugi na 6270 ...ihmo :p

Ps. Podobna sytuacja na W1 była 27.07 . Wtedy zanegowali tą spadkowa W1 i poszli w górę.
Z tylu głowy cały czas trzeba mieć ze cel główny, do którego zmierzamy to 7448. Ihmo . :idea:
Mimo wszystko trzeba zachowac ostrożność przy stawianiu S , choć wykres wyglada jakby miał za chwile jebnąć do piekła...
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: setka »

Lki na indexach juz odradzam, koniec balu. Wszystko ma swój czas, jak ktos kuma o co kaman:

Obrazek

baxik
Fanatyk
Fanatyk

KTOS tam cos tam
a ja ele na kakao mam :568:

navik
Maniak
Maniak

L na kakao tez mam, choć wydaje mi sie, że pod prąd te L ki. Większa dynamika jest przy spadkach . A wzrosty to takie odbicia zdechlaka wyrzuconego z 10 piętra .
Do 19:29:45 potrzymam moze jakieś cuda jeszcźe bedą w końcówce . Na weekend nie zostawiam.
No chyba , że jednak bedą cuda w końcówce i wrócą powyżej 6k
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

GOLD, na D1 2 swieczki jak objęcie bessy, technicznie to juz powinno być dość no ale wiadomo w jakim punkcie swiatowych wydarzen jesteśmy - raczej pułapka na sprzedajacych............ mogliby troche odpuscic juz i dac podrosnac $owi, tak na otarcie łez przed całkowitym upadkiem. Konczymy pewna ere oszustwa, nie da sie drukowac bez konca. Zagraja teraz teatrzyk zeby nie było winnych... radze pozbywac sie papieru wszelakiego...........

navik
Maniak
Maniak

Ok. Ja probuje L na sp500 , pod zamknięcie w okolicach 6700......, może wyżej , na 6719?
Oczywiście palec na cynglu, bo to takie „na dwoje babka wróżyła”

edit. Dobrze wywróżyła :p
L zamknięte . Bp, ..choć kusi S
Dobrego Weekendu :564:

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

na demo OK, ale realnej kasy na dalsze wzrosty bym duzej nie postawił....
no ale powodzenia!

navik
Maniak
Maniak

Nie gram na demo, :wink:
..................
Tutaj korekta moze byc jak najbardziej! Nawet wypadałoby żeby była !!! Bo ta D1 spadkowa jest gigantyczna na tle otaczających ja świec i zasięgi tez spore w dół ma ( tp1 =6483, tp2 =6270) .....ALE...
Dopóki poziom 6700 bedzie wsparciem to będę widział możliwość/szanse na próbę negacji tej spadkowej D1 z zeszłego piątku i powtórkę scenariusza z 27.07 ( na W1 ładnie to widać, co wtedy zrobili ).
Jeżeli poziom 6700 pusci to korekta do 6483 to bedzie taki „psi obowiązek” , takie minimum !
Nie zostawiam nic na weekend bo kto wie co sie odwali przez te kilka dni i jakie bedzie otwarcie, za bardzo świat jest „rozgrzany”.
Dobrego wekendu :564:

A..... i dalej uważam ze cel główny to 7448 , choć korekta bardzo możliwa.
Na 7448 ( ~7500) będzie koniec hossy i znowu 20% w dol pojadą, ( bedzie grana recesja lub krach ) i możliwe wtedy ze „ ostatni gasi światło” .... tak myśle . A jak bedzie to czas pokaże.
Dobrej nocy :564:

Edit. Jeszcze jedna myśl ....
Do końca roku zostało 2,5 miesiąca, zwyczajowo jest wyciąganie na koniec roku na indeksach, żeby ładne wyniki/ zyski mogły zaksięgować fundusze i inne gady . Jeżeli maja robić korektę to powinni to zrobić szybko i niezbyt głęboką , żeby zdążyć to jeszcze powyciągać przed końcem roku, lub starać sie utrzymać cenę na sensownych poziomach i sobie wyników na koniec roku nie psuć.
Ok. tyle, tych moich „mądrości” :p ....
Dobranoc.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

setka pisze: 17 paź 2025, 16:22 Lki na indexach juz odradzam, koniec balu. Wszystko ma swój czas, jak ktos kuma o co kaman:

wg mnie to bardzo dobry czas na szukanie ski a po spadku lki :568:
zalezy na ktorym indeksie to inna bajka :568:
wzrosty fakt ale dopiero w grudniu wyciaganie indeksow mikołaj koniec roku itp itd
np dax
esy jak widac albo zielona albo czerwona :P
zostawilem ele na kakao a co tam nie tracę :568:

ODPOWIEDZ