ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK
Re: ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK
Jak widzę Serol ma świetnego przeciwnika, także do boju Panowie.
Duży plus za kreatywny post
Duży plus za kreatywny post
HejIntrovertedTiger pisze: ↑08 gru 2024, 00:10...........
To ze byłeś w Chinach na wycieczce i miałeś misia w teczce to nikogo nie obchodzi. tak jak twoja lista zrealizowanych marzeń jak bys tyłek potłuczonym szkłem wytarł to byś mi bardziej zaimponował.
Obije wam mordy w konkursie o ile będziecie mieli odwagę do niego stanąć ! Tobie panie Moderatorze za to że wchodzisz tu po nie udanych trejdach i wyzłośliwiasz się na użytkownikach
Podoba mi się Twoje nastawienie. Proponuję start 6 stycznia do 31 - 4 tygodnie to chyba wystarczy. Żadnych limitów czy też ograniczeń co do walut konta bo nie wiem co chcesz pokazać - każdy po podstawowych statystykach sam będzie miał obraz tego co się działo na koncie. Ważne aby odkryć w mfxbook Stats i General. Trading Activity, Open Trades, Open Orders, History, Exposure - mogą zostac zakryte. Jakieś pytania ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP
- IntrovertedTiger
- Stały bywalec
Może być, akurat po święcie sześciu króli , tylko ustalmy depozyt startowy i walute ja proponuje 50-100k i USD Ja nic nie będe zakrywał , ewentualnie bliżej terminu startu będe miał może pytania jak upublicznić bo nie bawiłem sie w to wcześniej
Magnitudo ab humilibus initiis
- IntrovertedTiger
- Stały bywalec
To już zmiękła faja ? zanim konkurs się zaczął i to jeszcze na Demo , nikt ci nie broni grać na Real Nie szukaj wymówek jak masz skila i potrafisz zarabiać to się uda bez względu czy to real/demo
Liczę na twój Coming out „wyjśćie z szafy” – proces samodzielnego ujawniania przed innymi ludźmi . No i oczywiście cię przeproszę publicznie t6ak samo jak publicznie cię znieważyłem , pod warunkiem że broker nie wezwie cię do uzupełnienia depozytu
Magnitudo ab humilibus initiis
Tutaj nie chodzi o to czy faja jest miękka, twarda, krótka czy długa.
Nie gram na DT bo po pierwsze brak mi czasu na siedzenie nad wykresem jakbym był w pracy, po drugie mi się nawet od lat nie chce tak grać bo są inne lepsze strategie przez które nie siwiejesz i nie ślepniesz od ciągłego gapienia się na telefon. Ale niestety one zupełnie się nie nadają pod wyzwanie „cztery tygodnie” bo cztery tygodnie to ja czasami trzymam jeden trejd, czasami tydzień. A nie będę z wami robił wyzwania kto wytrzyma rok czy dwa bez czyszczenia konta demo. Bo tak jak mówiłem demem gardzę i szkoda mi na nie czasu. Inna kwestia jest też to że ja na Real 100k czy 20k a wy demo. To tak jak kazałbyś abym przyjechał sportowym autem skoro tak preferuje na wyścigi które wy rozgrywacie na konsoli. Bez sensu
Niemniej, powiedzenia
Nie gram na DT bo po pierwsze brak mi czasu na siedzenie nad wykresem jakbym był w pracy, po drugie mi się nawet od lat nie chce tak grać bo są inne lepsze strategie przez które nie siwiejesz i nie ślepniesz od ciągłego gapienia się na telefon. Ale niestety one zupełnie się nie nadają pod wyzwanie „cztery tygodnie” bo cztery tygodnie to ja czasami trzymam jeden trejd, czasami tydzień. A nie będę z wami robił wyzwania kto wytrzyma rok czy dwa bez czyszczenia konta demo. Bo tak jak mówiłem demem gardzę i szkoda mi na nie czasu. Inna kwestia jest też to że ja na Real 100k czy 20k a wy demo. To tak jak kazałbyś abym przyjechał sportowym autem skoro tak preferuje na wyścigi które wy rozgrywacie na konsoli. Bez sensu
Niemniej, powiedzenia
Co jakiś czas rzucam sobie okiem na to forum. Patrzę tak z ciekawości i przy okazji pod koniec roku podrzucę statystyki z mojej metody handlu.
Im więcej czytam postów, tym bardziej zgadzam się z Ink. Z tego co widzę masz podobne podejście do mojego, podobny mindset handlowy.
Wszelkie challenge typu "Pojedynek 1 vs 1 - 24h", albo "Wyścig - miesiąc czasu, kto osiągnie lepszy wynik" są dla mnie totalnie bez sensu - czy to demo, czy real.
Jeśli ktoś handluje w ten sposób to na 100% jest stratny w długim terminie. To fundamentalny i podstawowy błąd - próba wyciśnięcia rynku, zamiast wziąć z niego to co faktycznie daje.
Dawanie sobie tak krótkiego czasu jak miesiąc dowodzi raczej podejściu hazardowemu i o niczym wynik nie będzie świadczyć. Wręcz bym powiedział, że w ogóle chęć uczestniczenia w czymś takim dowodzi pewnym negatywnym praktykom.
No cóż, ale to tylko moje zdanie - poza tym mowa o demo, więc nikomu krzywda się nie stanie.
W każdym razie - podobnie jak Ink - mam otwartych wiele pozycji i czasami trzymam je w czasie liczonym w tygodniach. Średnio według metatradera 4 dni 9 godzin i 49 minut - ale to średnia.
Swoją drogą - kiedyś, podobne rzeczy były pokazywane na kanale TJS-u. Pojedynki 1vs1 i goście siedzieli kilka godzin i robili losowe ruchy udając, że to ma jakikolwiek sens.
Nie tędy droga w tradingu - według mnie - gościa bez dużego doświadczenia, ale za to z wynikami, które myślę że się bronią.
Im więcej czytam postów, tym bardziej zgadzam się z Ink. Z tego co widzę masz podobne podejście do mojego, podobny mindset handlowy.
Wszelkie challenge typu "Pojedynek 1 vs 1 - 24h", albo "Wyścig - miesiąc czasu, kto osiągnie lepszy wynik" są dla mnie totalnie bez sensu - czy to demo, czy real.
Jeśli ktoś handluje w ten sposób to na 100% jest stratny w długim terminie. To fundamentalny i podstawowy błąd - próba wyciśnięcia rynku, zamiast wziąć z niego to co faktycznie daje.
Dawanie sobie tak krótkiego czasu jak miesiąc dowodzi raczej podejściu hazardowemu i o niczym wynik nie będzie świadczyć. Wręcz bym powiedział, że w ogóle chęć uczestniczenia w czymś takim dowodzi pewnym negatywnym praktykom.
No cóż, ale to tylko moje zdanie - poza tym mowa o demo, więc nikomu krzywda się nie stanie.
W każdym razie - podobnie jak Ink - mam otwartych wiele pozycji i czasami trzymam je w czasie liczonym w tygodniach. Średnio według metatradera 4 dni 9 godzin i 49 minut - ale to średnia.
Swoją drogą - kiedyś, podobne rzeczy były pokazywane na kanale TJS-u. Pojedynki 1vs1 i goście siedzieli kilka godzin i robili losowe ruchy udając, że to ma jakikolwiek sens.
Nie tędy droga w tradingu - według mnie - gościa bez dużego doświadczenia, ale za to z wynikami, które myślę że się bronią.
Zgadzam się że zabawy w stylu 24 h trading to trochę słabe ale my będziemy mieli 20 dni to już daje pole do popisu. Do tego konkursu niech przystąpi kto chce coś pokazać. Nie masz ochoty to olej to.KrisRapin pisze: ↑09 gru 2024, 18:46Co jakiś czas rzucam sobie okiem na to forum. Patrzę tak z ciekawości i przy okazji pod koniec roku podrzucę statystyki z mojej metody handlu.
Ponownie robimy takie rzeczy dla fanu... może komuś coś się spodoba zapyta jak to się robi itp. itd. cała nauka FX idzie przez praktykę i od zaje...nia błędów. Co ważniejsze nie interesuje mnie że tak powiem szczerze ile robisz procent na miesiąc a bardziej jak to robisz. Chodzi mi o to że jeżeli w bezstresowy sposób ktoś robi 1-3% na miesiąc nie dołując rachunku za bardzo a przy tym pracując kilka czy też kilkanaście godzin w miesiącu to bije na głowę wszystkie dostępne "produkty" inwestycyjne. Nie zauważyłeś że nudą wieje u nas...KrisRapin pisze: ↑09 gru 2024, 18:46Jeśli ktoś handluje w ten sposób to na 100% jest stratny w długim terminie. To fundamentalny i podstawowy błąd - próba wyciśnięcia rynku, zamiast wziąć z niego to co faktycznie daje.
To prawda te pojedynki kilkugodzinne na TJS nie miały totalnie sensu. Skalperzy, którzy walą po 100 pozycji na dobę mogli by się w to bawić. A propos skalperów zauważyliście że zniknęli. A jeszcze co do Zaorskiego z TJS widziałem taką informację... traderzy nie mają lekkiego życia:KrisRapin pisze: ↑09 gru 2024, 18:46Swoją drogą - kiedyś, podobne rzeczy były pokazywane na kanale TJS-u. Pojedynki 1vs1 i goście siedzieli kilka godzin i robili losowe ruchy udając, że to ma jakikolwiek sens.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wyprow ... 52823.html
Dla mnie kwoty startowe DEMO nie mają znaczenia. Zastanowię się real czy demo i jaka kwota. Jasne pytaj. Jak ktoś chce wziąć udział i nie wie co i jak to pomogę, jest mnóstwo czasu.IntrovertedTiger pisze: ↑08 gru 2024, 20:42Może być, akurat po święcie sześciu króli , tylko ustalmy depozyt startowy i walute ja proponuje 50-100k i USD Ja nic nie będe zakrywał , ewentualnie bliżej terminu startu będe miał może pytania jak upublicznić bo nie bawiłem sie w to wcześniej
Nie robimy tego dla siebie tylko to ukłon dla tych od których coś wzięliśmy. Tu nie ma wygranych czy przegranych. Liczy się wkład w forum, które jak wiesz dobrze pada. To taka nasza "ostatnia jazda" a potem giniemy w cyfrowej otchłani. Jak będzie potrzeba i zainteresowanie to się przedłuży - wszystko jest umowne - to jest piękno tego wyzwania. Co chcesz to zrobimy. Można podpiąć kopierami każdy rachunek nikt nie prosi o wiwisekcję tego co robisz w realu.Ink. pisze: ↑09 gru 2024, 08:34Nie gram na DT bo po pierwsze brak mi czasu na siedzenie nad wykresem jakbym był w pracy, po drugie mi się nawet od lat nie chce tak grać bo są inne lepsze strategie przez które nie siwiejesz i nie ślepniesz od ciągłego gapienia się na telefon. Ale niestety one zupełnie się nie nadają pod wyzwanie „cztery tygodnie” bo cztery tygodnie to ja czasami trzymam jeden trejd, czasami tydzień. A nie będę z wami robił wyzwania kto wytrzyma rok czy dwa bez czyszczenia konta demo. Bo tak jak mówiłem demem gardzę i szkoda mi na nie czasu. Inna kwestia jest też to że ja na Real 100k czy 20k a wy demo. To tak jak kazałbyś abym przyjechał sportowym autem skoro tak preferuje na wyścigi które wy rozgrywacie na konsoli. Bez sensu
To trochę jak ciągła sesja. Ja i inni coś pokażą w 4 tygodnie a ty pociśniesz dłużej. A ja na pewno dołączę jak ktoś potrzebuje więcej czasu. Tu chodzi o pewną symbiozę form tradingu. Nie da się wszystkiego pokazać w danym czasie ale jak pokażemy urodzą się pytania i może komuś pomożemy. W końcu o to chodzi aby poszerzać wiedzę i pomagać - chyba po to jest to forum