ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Hary
Gaduła
Gaduła

Re: ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Nieprzeczytany post autor: Hary »

Ink. pisze:
13 lis 2024, 12:30
Ciekawe, choć asertywność to chyba dobra cecha ? ;)
Otóż kolego manipulacji nie ma, widzą ją jedynie osoby które czują się „zdemaskowane” i chcą obrócić kota ogonem że to wcale tak nie jest a całe zamieszanie jest podobno dlatego że to ja manipuluje.
Skuteczna komunikacja powinna opierać się na jasnym, asertywnym języku, który szanuje godność obu stron. Ważne jest, aby artykułować oczekiwania i ograniczenia bez podważania wrodzonej wartości drugiej osoby.
Nie chcę być niegrzeczny, jednak z Twoich wpisów widać wyraźny wzór cech, w tym megalomanię, potrzebę podziwu i brak empatii, które są niezbędne do rozpoznania w celu skutecznej interakcji i wyznaczania granic.
Jeżeli Cię uraziłem to SRY
teraz to już EOT :!:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Hary pisze:
13 lis 2024, 12:58

Skuteczna komunikacja powinna opierać się na jasnym, asertywnym języku, który szanuje godność obu stron. Ważne jest, aby artykułować oczekiwania i ograniczenia bez podważania wrodzonej wartości drugiej osoby.
Nie chcę być niegrzeczny, jednak z Twoich wpisów widać wyraźny wzór cech, w tym megalomanię, potrzebę podziwu i brak empatii, które są niezbędne do rozpoznania w celu skutecznej interakcji i wyznaczania granic.
Jeżeli Cię uraziłem to SRY
teraz to już EOT :!:
Megalomania, możliwe XD, potrzeba podziwu, niekoniecznie, brak empatii, może :)
Ale nie przyszedłem tutaj szukać kolegów wiec wiesz. inna sprawa ze pod każdym postem piszesz EOT co oznacza END OF TOPIC z tego co kojarzę a ciągle dajesz nowe posty, EOT to EOT nie ważne co ktoś odpowie, bądźmy konsekwentni bo napisanie EOT na zasadzie "masz już nie odpowiadać na ten post" nigdy nie działało i działać nie będzie

Awatar użytkownika
Grzesiek.fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek.fx »

To forum powinno wymagać aby każdy użytkownik podłączony był pod myfxbook. :twisted:
Takie postawienie sprawy zakończyłoby wszelkie nieporozumienia.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Grzesiek.fx pisze:
13 lis 2024, 14:33
To forum powinno wymagać aby każdy użytkownik podłączony był pod myfxbook. :twisted:
Takie postawienie sprawy zakończyłoby wszelkie nieporozumienia.
Jakiś uniwersalny sposób weryfikacji by sie przydał, z drugiej strony forum świeciło by pustakami.
Należy wziąć pod uwagę kilka elementów, i już wiadomo, że większość osób tutaj mija się z prawdą. Średni roczny zysk na rynku Forex to około 10 tysięcy złotych, podczas gdy tutaj pojawiają się wartości rzędu 100 tysięcy złotych PLUS. Depozyt w wysokości 10 tysięcy złotych często uważany jest za depozyt premium, a mimo to większość twierdzi, że ma po kilkadziesiąt czy nawet kilkaset tysięcy złotych zarówno w depozycie, jak i w zyskach. Tymczasem depozyty premium to raczej domena nielicznej grupy inwestorów, prawda? a tutaj jak powiesz ze masz depozyt 10k to jesteś biedakiem. Pamiętam też sławne 1 vs 1 na tjs gdzie śmietanka polskiej sceny traderskiej walczyła z depozytem 500 zł na łebka a jak organizowali konkurs charytatywny to średnia było coś koło 1000 zł. Tak drodzy Panie i Panowie wygląda scena traderska w Polsce a nie setki tysiące zł złote lambo i dubaj

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej
Ink teraz to już tylko Ty i ja zostaliśmy. No może jeszcze Grzesiek. Ale to sprawa między nami, gdy ktoś się dołączy będzie miło. Jesteśmy ostatnimi dinozaurami na tym forum, którzy twierdzą że można zarabiać i żyć z tego co "upolujemy". Pokażmy ze da się da zarabiać na FX a te crypto wynalazki zaserwują ludziom tylko palpitacje serca. Ja pokaże co to znaczy być DT ze wszystkimi minusami i plusami bo to co się odaniela w naszym dziale DT to fikcja. Potrzebuję motywacji a jednocześnie konkurencji. Powiem wszystko w detalach jak to być DT a ty opowiesz swoją historię. Bo niewielu opowiedziało o modus operandi na FX.

Myślałem o tym aby zrobić coś tak wyjątkowego w skali naszego forum od stycznia 2025. Oczywiście zapraszamy wszystkich.

Co myślisz o moim pomyśle ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
IntrovertedTiger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IntrovertedTiger »

Jak na Demo , to ja wezmę udział , jeśli real to nie bo to jednak rywalizacja i jest presja na wynik , kiedy to i jak i gdzie? konkrety proszę jak można.
Magnitudo ab humilibus initiis

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Czekam z wypiekami na twarzy, ale pod warunkiem ze będzie to real z jakimś sensownym kapitałem, to faktycznie będzie coś wyjątkowego.
Natomiast jeśli ma być to kolejne demo podpięte pod myfxbooka, spoko tez czekam natomiast nie będzie to już nic aż tak specjalnego.

Tak jak kolega wyżej napisał w demo można się bawić na rywalizacje bo jedyne co ryzykujemy to własny czas. Z drugiej strony ja gardzę demo, bo nie miałem takiego konta od lat a czas to niestety najcenniejsze co mam i wiecznie go brakuje. Prowadziłem insta z moich wyprawi i przygód i nawet zebrałem pokaźna liczbę obserwujących ale co z tego skoro brakuje mi czasu aby usiąść i to wszystko dalej wrzucać ? kilkaset odwiedzonych miejsc a drugie tyle jeśli nie więcej leży i czeka bo nie mam czasu aby usiąść, obrobić fotki i filmiki i wrzucić na portal a dla samego splendoru i uwielbienia nie chce mi się tego robić. Fakt jest to też lenistwo bo siedzę na tym forum, i pisze głupoty ale pisze głupoty z przyjemności a wrzucanie relacji zaczęło wyglądać jak praca wiec to olałem XD

Tak mi ciągle wytykasz nieobecność na forum tutaj trosze też chcesz posłuchać moją historie
otóż korzystałem z życia
Pływanie z delfinami, było
Pilotowanie samolotu, było
Skakanie na spadochronie było
Nurkowanie, było
Oglądanie zorzy, było
Prowadzenie czołgu, było
Lambo, porsche, ferrari, prowadziłem je wszystkie
Mógłbym tutaj napisać całą stronę a i tak pewnie połowy bym nie napisał. Zasadniczo cokolwiek pomyślisz co można by zrobić prawdopodobnie ja to już robiłem, jedynie pozostały mi dalekie podrożę których unikałem ze względu na dziecko które pewnie nie wytrzymało by 12h+ lotu

Tak czy inaczej kibicuje i będę obserwował

Hejkafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Hejkafx »

SEROL666 pisze:
03 gru 2024, 02:29
Hej
Ink teraz to już tylko Ty i ja zostaliśmy. No może jeszcze Grzesiek. Ale to sprawa między nami, gdy ktoś się dołączy będzie miło. Jesteśmy ostatnimi dinozaurami na tym forum, którzy twierdzą że można zarabiać i żyć z tego co "upolujemy". Pokażmy ze da się da zarabiać na FX a te crypto wynalazki zaserwują ludziom tylko palpitacje serca. Ja pokaże co to znaczy być DT ze wszystkimi minusami i plusami bo to co się odaniela w naszym dziale DT to fikcja. Potrzebuję motywacji a jednocześnie konkurencji. Powiem wszystko w detalach jak to być DT a ty opowiesz swoją historię. Bo niewielu opowiedziało o modus operandi na FX.

Myślałem o tym aby zrobić coś tak wyjątkowego w skali naszego forum od stycznia 2025. Oczywiście zapraszamy wszystkich.

Co myślisz o moim pomyśle ?
Ja chętnie popatrzę żeby stać się skytecznym DT :)

1to1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1to1 »

tube.com/shorts/BFvJWrUqG3Q

Awatar użytkownika
IntrovertedTiger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IntrovertedTiger »

:idea: Real konkurs jest tyle trudny z tego powodu że wymaga założenia kolejnego konta od nowa co dodaje kolejne konto do rozliczenia co utrudnia rozliczenia w US plus konto myfxbook np , wymaga , pomyśl :idea: wpłaty realnych pieniiędzy , ustalanie kwoty trawiło by miesiącami o ile w ogóle znaleźli by się chętni na takie wyzwanie na konkurs. To tobie Serlol rzucił Rękawice , W pewnym monecie trzeba się zdecydować czy jesteś facetem i wchodzisz na ten rynek jak na ring i napierdalsz się tam z innymi facetami o kase? czy pierdoli.. bez sensu na forum.

To ze byłeś w Chinach na wycieczce i miałeś misia w teczce to nikogo nie obchodzi. tak jak twoja lista zrealizowanych marzeń :p jak bys tyłek potłuczonym szkłem wytarł to byś mi bardziej zaimponował.

Obije wam mordy w konkursie o ile będziecie mieli odwagę do niego stanąć ! Tobie panie Moderatorze za to że wchodzisz tu po nie udanych trejdach i wyzłośliwiasz się na użytkownikach :wink:

Serolowi za to że od wakcji jakieś wyzwania rzuca z których później sam ucieka i wraca naładowany towarem z 0,5L 40% wygrażając z za płota

I Jeszcze jest ten debil co nie umie sklecić samodzielnie zdania i czat GPT mu pisze co ma powiedzieć AYOR

Chętni ? do ustalenia tylko wielkość konta i czas , wygranego publicznie p4rzeproszę o ile tym co napisałem poczuł sie urażony :d
Magnitudo ab humilibus initiis

ODPOWIEDZ