IC Markets
Re: IC Markets
Cześć, dzięki za wiadomość. Napisałem do nich i czekam na odpowiedź. Sprawa jest o tyle dziwne, że oni przecież mają mój pesel w dokumencie, który im dałem podczas zakładania konta.
Dzięki za pomoc, napisałem do nich na maila, którego podałeś. Przypomniałem sobie, że oni przecież mój pesel w dokumencie mają, który im przesłałem kiedyś. Więc im po prostu to napisałem. Po kilku godzinach mi odpisali. Potwierdzili, że faktycznie tak jak mówiłem mają mój pesel, przeprosili za niedogodności i napisali, że sprawa już załatwiona. Wygląda na to, że po prostu był błąd z ich strony. Natomiast muszę ich pochwalić za to, że sprawnie odpisują na maile. Jak kiedyś coś innego musiałem z nimi załatwić to także sprawnie wszystko załatwiliśmy.
Jak kilka miesięcy temu wszystkie pieniądze z ich konta wypłaciłem to normalnie wszystko przyszło bez żadnych opłat do polskiego banku.
Jak kilka miesięcy temu wszystkie pieniądze z ich konta wypłaciłem to normalnie wszystko przyszło bez żadnych opłat do polskiego banku.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2024, 21:52 przez Kamil1., łącznie zmieniany 1 raz.
U nas w dokumentach PESEL nie sugeruje, że jest to też numer identyfikacji podatkowej (pomijam też, że niektórzy mają również NIP ) więc z tego mogło wynikać zamieszanie.
Tak, jeśli chodzi o support, to mimo, że czasem zdarzają się wpadki, to odpisują naprawdę bardzo sprawnie.
Odnośnie wypłat też mogę potwierdzić. Środki przychodzą bez opłat do 2 dni roboczych przelewem bankowym (zarówno w starym IC Markets, jak i nowym IC Trading), oczywiście w sytuacji, gdy bank pośredniczący nie stwierdzi, że jednak go nie puści Ale na to broker nie miał już wpływu.
Tak, jeśli chodzi o support, to mimo, że czasem zdarzają się wpadki, to odpisują naprawdę bardzo sprawnie.
Odnośnie wypłat też mogę potwierdzić. Środki przychodzą bez opłat do 2 dni roboczych przelewem bankowym (zarówno w starym IC Markets, jak i nowym IC Trading), oczywiście w sytuacji, gdy bank pośredniczący nie stwierdzi, że jednak go nie puści Ale na to broker nie miał już wpływu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jaka jest relacja pomiędzy ICMarkets a ICTrdading? To podobno dwie różne firmy.
Tak, oficjalnie to różne podmioty - IC Markets EU to IC Markets (EU) Ltd, IC Markets Global to Raw Trading Ltd. (Seychelles), a IC Trading to Raw Trading (Mauritius) Ltd. W praktyce podobieństwo w nazwach, logo, ofercie, wyglądzie stron nie może być przypadkowe, prawda? Przyczyna? Regulacje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie chcą tego wprost przyznać na czacie. Tak sobie myślę po co im jednocześnie regulacje na Szeszelach i Mauritiusie? I czy ICMarketsGlobal czekają jakieś restrykcje wymuszone przez regulatora? Wygląda to trochę na ucieczkę do przodu.
Nie chcą i nie mogą tego przyznać, bo jak wspomniałem - oficjalnie to dwa różne podmioty i jest to zgodne z prawdą. IC Markets Global nie przyjmuje już nowych klientów z wielu krajów (w tym z całej UE) od kilku miesięcy. Nie znam szczegółów ale wiem, że zaważyły tu kwestie regulacyjne i podjęte decyzje przez compliance brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ah... rzeczywiście nie przyjmują nowych rejestracji. Czyli jednak jest to obejście nowych regulacji. Do czego to doszło żeby na Seszelach regulator stroił fochy. No nic, dobrze wiedzieć, że ICTrading to pewna marka bo na pierwszy rzut oka można by pomyśleć, że to jakiś scam.
Jaka jest prowizja w ICTrading dla kont w USD i EUR (MT4/MT5) zakladajac, ze konto zostalo zalozone z polecenia Forexclub?
Cześć,
5,50 USD za 1 lot
4,30 EUR za 1 lot
Po rejestracji zawsze warto zweryfikować czy wszystko przebiegło poprawnie (różne przypadki się zdarzały).
Więcej szczegółów:
https://forexclub.pl/ic-trading/#politykaprowizji
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu