Zwykły badtick. Na demach to się nierzadko zdarza. Jak zdarzy się na realu to jeszcze nie widziałem takiego brokera, który nie uwzględniłby po czymś takim reklamacji .
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0 - RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
No ale na demie AM czy FxPro praktycznie wcale się nie spotkałem z tak dużymi. No ale nic, porostu potrzebuje konta w microcentach i poważnie sie nad tym brokerem zastanawiam skąd wynika moja nadmierna panika;P hehe Dzięki za odpowiedz
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."
maku9 pisze:No ale na demie AM czy FxPro praktycznie wcale się nie spotkałem z tak dużymi. No ale nic, porostu potrzebuje konta w microcentach i poważnie sie nad tym brokerem zastanawiam skąd wynika moja nadmierna panika;P hehe Dzięki za odpowiedz
Mi coś takiego przytrafiło się w FXCM. Sam fakt wystąpienia bad ticka nie świadczy źle o brokerze, bo zdarzyć się może każdemu, to tylko maszyny. Najważniejsze jest to, jak broker w takiej sytuacji się zachowa, a ma tylko jedno wyjście - uwzględnić reklamację, jeśli chce by go postrzegano poważnie.
Mam konto w fx clearing i faktycznie ten bad tick wystąpił również na realu.
Dodano po 2 godzinach 11 minutach:
Jeszcze jedno: ich strona nie jest zaktualizowana i nie mówi o wszystkich opłatach jakie są ponoszone przez klienta. Na dzień dzisiejszy strona mówi o braku prowizji przy wpłacie poprzez paypal lub moneybookers, natomiast:
Szanowni Państwo,
Od dnia 9 marca mamy nowe warunki handlowe i między innymi zmieniły się zasady pobierania prowizji od wpłat i wypłat z Moneybookers, PayPal i przekazem bankowym.
Prosimy zajrzeć na stronę: http://www.fxclearing.ca/pol/services/terms.php w punkcie: Brak opłat manipulacyjnych.
Od ostatecznej sumy pobierana jest opłata w wysokości 3%, ponieważ koszta, jakie pobiera PayPal i Moneybookers są wysokie. My je częściowo pokrywamy, a częściowo klienci.
Poprzednio pokrywaliśmy te opłaty w całości, ale jest to za duży ciężar finansowy, więc rozłożyliśmy to zarówno na nas, jak i na klientów. Bardzo nam przykro z tego powodu i prosimy o wyrozumiałość.
A więc depo pomniejszane jest o 3% w stosunku do kwoty wpłaty. Dowiedziałem się o tym dopiero z powyższego maila po wpłacie i wysłaniu maila z zapytaniem dlaczego kwota mojego depozytu jest mniejsza. No... nie jest to zbyt fajne. Ogólnie jestem zadowolony z tego brokera ale jak widać idealny nie jest (a kto jest?)
Jak dlugo czekales na otwarcie konta.Pytam bo juz drugi dzien czekam na wiadomosc od nich.Dokumenty wyslane wczoraj i zadnej informacji.Do supportu pisze od rana.Do pana Darka juz kilka maili wyslalam z roznych poczt i zadnej odpowiedzi.Jdyny mail ktory otrzymalam to podziekowanie za otwarcie demo,ale to napewno automat wyslal.Bede wdzieczna za odpowiedz
A nie pamiętam dokładnie, jakieś 2-3 dni. Kontakt mailowy kuleje. Ja odpowiedzi na maile do nich dostawałem najwcześniej następnego dnia lub jeszcze kolejnego. Jeśli ktoś nie jest na tyle cierpliwy żeby znosić korespondencję 1 mail/dzień to raczej będzie go to kosztowało trochę nerwów
Jam jest cierpliwa tylko inni brokerzy szybciej reaguja dla tego pytam
Dodano po 21 godzinach:
Ale cierpliwość ma swoje granice.Zero odpowiedzi na ktorykolwiek mail.Pisalam z roznych skrzynek oraz za pomoca formularza na ich stronie.Automat wczoraj mi przyslal tylko potwierdzenie ze otrzymali moje zapytanie.Odpowiedzi nie doczekalam.Po takim starcie z tym brokerem to ja dziekuja.Strach pomyslec co by bylo jak by sie cos dzialo np ze srodkami na koncie.Temu brokerowi to ja juz dziekuje.
fakt, sam wyslalem 2 maile do nich z zapytaniem o konta w microcentach, zero odpowiedzi juz 3 dzien.. na stronie pisze, ze jest mozliwosc, zalozenia konta w PLN, a po wypelnieniu formularza i zatwierdzeniu wyskakuje, ze mozna tylko eur albo usd.. ech, szkoda..
pojawiło się kilka nowych spraw, które postaram się wyjaśnić. Jeśli o czymś zapomnę, proszę mi przypomnieć.
1. Jeśli chodzi o bad ticki i inne problemy, to my bez problemu zwracamy pieniążki, a nawet staramy się zwrócić więcej, tak, aby klient był zadowolony. Powiem szczerze, że było kilka wypadków, gdzie np. przekaz dotarł za późno i klient twierdził że przez to z naszej winy przegrał. Zwróciliśmy mu całą przez niego żądaną sumę z naddatkiem. Były 2 wypadki, gdy stop loss nie zadziałał i też klienci dostali więcej, niż im się należało. Jeśli jest ktoś, kto nie otrzymałby w podobnych sytuacjach zwrotu, proszę dać znać. Tak jak jeden pan wspomniał, takie problemy się zdarzają i nie jest to wina brokera, tylko maszyn i my na to nic nie poradzimy. Staramy się w takich systuacjach załatwić sprawę pozytywnie.
2. Przepraszam bardzo za wszelkie opóźnienia w otwieraniu kont, wysyłaniu wiadomości. Ja pracuję na pół etatu i nie jestem na bieżąco w stanie odpowiadać na pytania klientów z Polski. Nie mamy jeszcze aż tylu klientów z Polski, aby menedżer chciał mnie zatrudnić na cały etat. Ale zawsze można po angielsku lub rosyjsku kontaktować się z innymi kolegami i koleżankami z działu obsługi klienta.
3. W przypadku pani joanw76, pani ta wysłała dokument potwierdzający adres starszy niż 3 miesiące, dlatego konto nie mogło być otwarte natychmiast. Może faktycznie to trwało dłużej niż powinno, ale u niktórych brokerów trwa to kilka godzin, u nas do 2 dni, u innych nawet 2 tygodnie. Różne są procedury. Prosimy o wyrozumiałość.
4. Ja tu jestem na forum prywatnie. Nikt mi nie każe odpowiadać tu na państwa zapytania, ale robię to z własnej woli, bo zależy mi na dobrym imieniu mojej firmy. Powiem państwu szczerze, że ja mam doświadczenia z innymi brokerami i nawet ci najwięksi i teoretycznie najbardziej zaufani, robią karygodne błędy. FX Clearing dokłada wszelkich starań, aby klienci byli zadowoleni.
Pozdrawiam wszystkich Państwa bardzo serdecznie.
Dodano po 5 minutach:
6. Konta mikrocentowe faktycznie są tylko w USD lub EUR. Nie zdążyliśmy jeszcze dokonać wszystkich zmian na stronie internetowej we wszystkich miejscach. Nasza strona zostanie wkrótce całkowicie uaktualniona.
7. Również odliczamy od niedawna 3% przy wpłatach PayPal i Moneybookers, ale my nie bieżemy tych pieniążków dla siebie, to PayPal i Moneybookers nas obciąża tymi kwotami. Wcześniej refundowaliśmy te kwoty, ale teraz mamy za duże straty z tym związane i postanowiliśmy ich wiecej nie refundować. Bardzo mi przykro z tego powodu i serdecznie przepraszam.
Rzeczywiście dokument był starszy i dosłałam aktualny.Problem pojawił się wtedy ,gdy na iformację o tym musiałam czekać tyle czasu.Rozumiem argumenty p.Darka .Dlatego spróbuje współpracy z tym brokerem i o efektach na bierząco będę informować zainteresowanych na tym forum.
Dariusz Makowiecki pisze:
2. Przepraszam bardzo za wszelkie opóźnienia w otwieraniu kont, wysyłaniu wiadomości. Ja pracuję na pół etatu i nie jestem na bieżąco w stanie odpowiadać na pytania klientów z Polski. Nie mamy jeszcze aż tylu klientów z Polski, aby menedżer chciał mnie zatrudnić na cały etat. Ale zawsze można po angielsku lub rosyjsku kontaktować się z innymi kolegami i koleżankami z działu obsługi klienta.
witamy na forum
wpadlem na ten pomysl, ale oni chyba tez maja duzo pracy, albo malo czasu bo jeszcze nie odpowiedzieli (ale fakt bylo to wieczorem ich czasu)