fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Punkt od nich z regulaminu:

Tzw. "Skalpowanie":
Metodyczne "skalpowanie" (obcinanie) jest niedozwolone. Prosimy zajrzeć do umowy handlowej w sprawie szczegółów

To tyle jeśli chodzi o skalp :wink:
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Dariusz Makowiecki
Bywalec
Bywalec

Wyjaśnienie spraw wpłat i wypłat

Nieprzeczytany post autor: Dariusz Makowiecki »

Szanowni Państwo,

jestem pracownikiem FX Clearing pracującym w dziale obsługi klienta.
Zajrzałem na to forum prywatnie, bo miałem ostatnio pytania od 2 naszych klientów z Polski dotyczących wpłat i wypłat i powiedzieli mi, że na tym forum są bardzo złe opinie na ten temat, więc z ciekawości chciałem zobaczyć te opinie.

Jest to forum dla maklerów i nie chcę wygłaszać tu zbyt dużo opinii o naszej firmie, wiec wypowiem się na ten temat pokrótce:

- Do tej pory jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby któryś z naszych klientów nie otrzymał wypłaty lub wpłata nie została zaksiegowana. Zdarzają się wyjątkowe przypadki, gdy jest to opóźnione, ale głównie wynika to z winy wpłacającego/wypłacającego, np. podany jest zły numer konta, osoba wpłacająca i właściciel konta handlowego to inne osoby, itp.

- Jeśli jest choć jeden gracz, który nie otrzymał pieniędzy, niech napisze na tym forum o swoim problemie.

- Wpłaty i wypłaty przez PayPal i Moneybookers trwają od kilku minut do kilkunastu godzin. W rzadkich przypadkach może to być jeden lub dwa dni, ale są to wyjątki spowodowane natłokiem pracy w dziale księgowym. Przekaz bankowy idzie ok. 2-5 dni,

- Przeglądając ten wątek rzuciło mi się w oczy napisane dużymi czerwonymi literami w sygnaturze u jednego Pana maklera takie zdanie:
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO
Wygląda to tak, jakby FX Clearing był winowajcą, a chyba temu Panu chodzi o Saxo, czyli Saxobank. Lecz mogę się mylić.

- Nasza firma bardzo dba o klientów, zwłaszcza z Polski. Chyba jako jedyny broker poza terytorium Polski mamy konta w PLN. Posiadamy polską stronę internetową i polską obsługę (ja jestem jedyną osobą z Polski w FX Clearing).

- Niektórzy maklerzy skarżą się, że nie można u nas skalpować. Niestety mamy 1 pip spreadu i pozwalając na skalpowanie byśmy na tym tracili. Ale niedługo będzie to możliwe, gdyż wprowadzamy technologię ECN i będzie dozwolone skalpowanie przy bardzo niskich spreadach, więc mam nadzieję, że to zachęci niektórych Państwa do skorzystania z naszych usług.

Dziękuję za uwagę i życzę powodzenia.

Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada

CybPL

Nieprzeczytany post autor: CybPL »

Ja mam w takim razie pytanie do Pana Dariusza skoro juz tu jest. Czemu ten broker nie ma swapow? Z czego to wynika? I czy po wprowadzeniu ECN to sie zmieni?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wyjaśnienie spraw wpłat i wypłat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Dariusz Makowiecki pisze:Niektórzy maklerzy skarżą się, że nie można u nas skalpować. Niestety mamy 1 pip spreadu i pozwalając na skalpowanie byśmy na tym tracili. Ale niedługo będzie to możliwe, gdyż wprowadzamy technologię ECN i będzie dozwolone skalpowanie przy bardzo niskich spreadach, więc mam nadzieję, że to zachęci niektórych Państwa do skorzystania z naszych usług.
To z pewnością zachęci :D Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Kiedy można się spodziewać przejścia na ECN, jakie będą prowizje (commission) i czy wogóle będą, czy będzie MT4 czy inna platforma, jaki będzie wówczas minimalny depozyt początkowy i jaką minimalną wielkością lota będzie można operować?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Wyjaśnienie spraw wpłat i wypłat

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MaRCHeW pisze:Witam.
Dariusz Makowiecki pisze:Niektórzy maklerzy skarżą się, że nie można u nas skalpować. Niestety mamy 1 pip spreadu i pozwalając na skalpowanie byśmy na tym tracili. Ale niedługo będzie to możliwe, gdyż wprowadzamy technologię ECN i będzie dozwolone skalpowanie przy bardzo niskich spreadach, więc mam nadzieję, że to zachęci niektórych Państwa do skorzystania z naszych usług.
To z pewnością zachęci :D Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Kiedy można się spodziewać przejścia na ECN, jakie będą prowizje (commission) i czy wogóle będą, czy będzie MT4 czy inna platforma, jaki będzie wówczas minimalny depozyt początkowy i jaką minimalną wielkością lota będzie można operować?

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak zdecydowanie zachęci :wink:

Tak w ogóle to zakładałem real na FxClearing kilka miesięcy temu, ale jakoś się nie skusiłem żeby grać. Spready wyglądają całkiem przyjemnie (1 pips na kablu!) szkoda, ze Gej również nie ma jakiegoś mniejszego spreadu - powiedzmy 5, bo to już by zdecydowanie zachęcało do tego brokera.

ECN, MT4, niskie spready i niski slippage - jeśli tak będzie to wiele osób założy rachunki - niestety takie obietnice nieraz już widzieliśmy.

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Witam

To ja posiadam taki opis i dotyczy on w 100% saxo a nie waszej firmy.

W waszej firmie miałem problem z zaksięgowaniem depozytu przez co poniosłem straty ale po reklamacji dostalem zwrot poniesionych strat z winy brokera.

W saxo sprawa wygląda o tyle poważnie, że powołująsie oni na jakieś FIFO gdzie nigdzie o tym nie slysząlem i niby 2 przeciwnstawne zlecenie na tej samej parze walutowej zostają rozliczone w FIFO - zostalem poinformowany ze trzeba robić przeciwstawne na innej parze tak zrobiłem i też rozliczyli mnie jako FIFO czyli oszukali mnie a bardziej wprowadzili w błąd i nie zamierzają ponieść odpowiedzialności.

Wy na tym polu macie u mnie duży +

Minusem jest margin 70% i to wyklucza mnie z grania u was a chętnie bym wrócił do was

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dariusz Makowiecki
Bywalec
Bywalec

Skalpowanie

Szanowni Państwo,

mamy teraz nowe warunki handlowe, np. konta Mikrocentowe, gdzie możliwe jest skalpowanie. Jednak na tych kontach spready są 2 i 3 pipsy.

Na kontach mini, gdzie spread jest 1 pip w dalszym ciągu nie można skalpować.

Dużo osób było zainteresowanych tym tematem, więc podaję tę informację.

Nasza strona internetowa jest uaktulaniana i za kilka dni będą tam informacje o nowych warunkach handlowych.

Zapraszam do korzystania z naszych usług.

Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada

jacenty 64
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty 64 »

Witam. Panie Darku, wasza oferta wydaje się być interesująca , jednak pozostają pewne wątpliwości odnośnie waszej definicji skalpowania. Mianowicie jak zostaną potraktowane przypadki , kiedy dla przykładu ustawię TP na powiedzmy 40 pips i rynek osiągnie mój target w 30 sekund po otwarciu zlecenia - a wbrew pozorom takie zdarzenia wcale nie są czymś aż tak bardzo wyjątkowym . Albo w drugą stronę -zawieram transakcję , ustawiam Trailing Stop na poziom powiedzmy 25 pips , cena idzie w moją stronę , uruchamia Traila i robi jeszcze 3 pips a potem zawraca i zamyka mi zlecenie z zyskiem 3 pips . Czy takie sytuacje będą uznawane za skalp ? pozdrawiam-jacenty64
Lasciate ogne speranza

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Witam

Czy obniżyliście margin do 10-20%?

Awatar użytkownika
Dariusz Makowiecki
Bywalec
Bywalec

Nowe Warunki Handlowe

Szanowni Państwo,

już weszły w życie nowe warunki handlowe i można u nas skalpować na kontach Mikrocentowych. Proszę sprawdzić to na stronie z Warunkami Handlowymi.

Jeszcze jedna sprawa, która się często przewija, to pytania, dlaczego nie przyjmujemy obywateli USA i Kanady. Po prostu nasza firma ma takie regulacje. W USA i Kanadzie jest wiele zaostrzeń jeśli chodzi o firmy finansowe, również forex. My oficjalnie piszemy na naszej stronie o tym. Natomiast inne firmy to ukrywają, a dopiero potem piszą o tym.

Np. jeden z naszych IB chciał otworzyć konto w IKON GM, która jest bardzo dużą firmą. Spędził on dużo czasu na wypełnianiu podań i przesłaniu dokumentów, a w końcu otrzymał takiego maila:

Subject: IKON ROYAL - Regulations

Dear ........................,

At this time, after a thorough review of our business , we have concluded that regulatory issues prevent IKON GM-Royal Division from opening and/or maintaining accounts with retail customers who reside in the United Kingdom (England, Scotland, Northern Ireland, Wales), Canada, and Japan. U.S. governmental restrictions and internal policy prohibit us from opening accounts with residents of Afghanistan, Belarus, Burma (Myanmar), Cote d’Ivoire, Cuba, Democratic Republic of the Congo, Former Liberian Regime of Charles Taylor, Iran, Iraq, Libya, Nigeria, North Korea, Sudan, Syria, Unita (Angola), Western Balkans, and Zimbabwe.

If you have any questions please email us or call 1-212-482-8408.

Kindest Regards,

Sales Team

logo (cropped)
99 Wall Street 11th Floor New York, NY 10005
Toll free: (888) 347-2185 Local: (212) 482-0740
Fax: (212) 482-0736 web: www.ikon-royal.com

To tyle w sprawie wyjaśnienia, dlaczego nie przyjmujemy obywateli Kanady i USA.

Jeśli mają Państwo inne pytania, na które mogę odpowiedzieć na tym forum, to zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie,

Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada

ODPOWIEDZ