DayTrading: Czwartek 10.08.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 10.08.2023

Nieprzeczytany post autor: baxik »

gaz
jak tam ten co mnie przed gazem wczraj ostrzegal bym sie nie przejechał
oddychaj pełna piersią ha ha ha
kroczek i rynek zaneguje wzrosty i ci co maja problem odczytc pozycje to lki na gazie ja konczylem wczoraj i mialem cene nizej 2,5 :?:
teraz mam ski z ok 3 nara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

M@rio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: M@rio »

Baxik. na pińcet plus wtopa że pokazujesz siakiegoś nowego broka ?
doładuj tam depo na demo i GO GO GO :)

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

SEROL666 pisze:
10 sie 2023, 15:42
baxik pisze:
10 sie 2023, 14:19
rgr dax
- promowanie gry bez SL to dziecinada, musiał byś stosować Hedge bo prędzej czy później zerujesz depo. Z naszego poziomu to dość trudne wiec taki trading to ślepa uliczka z dokładaniem do strat.... Sorry Winnetou lepsi od ciebie się wykładali :568:

Pozwól, ze się wypowiem na temat stop-loosów, bo mam odmienne zdanie na ten temat. Ja uważam, ze są dla małych dziewczynek i nie są dziecinadą, a stosowanie ich ma na celu nie ochronę twojego kapitału lecz zablokowanie ci zarabiania na większym ruchu. Żeby stosować stop-lose musiałbyś wiedzieć gdzie mogą max spaść lub wzrosnąć i już chyba o tym wspominałem. A czy ktoś z was wie? potrafcie się ustawić dużo wcześniej i ustawić potem stop-lose jak ten poziom, dajmy na to nie zatrzyma ceny? Jak wielki ma być stop-lose, skoro cena spada dalej a wy jesteście na minusie. Zamykacie czy czekacie dalej, bo przecież może zawróci . Gdzie jest wasz stop? To juz wyższa szkoła jazdy z tym stop-losem. Nawet ja go nie używam wszystko z palca, bo stop-lose nie pozwala wam zarabiać. Tutaj nie chodzi o to żeby grać 15 lat lecz o to żeby, wejść i wyjść z zyskiem. Gra na Forexie jest jak napad na bank . Wchodzisz, bierzesz swoje i spadasz, nie czekasz na policję i nie oddajesz im części łupu w nadziei, ze puszczą was wolno i napadniecie jeszcze raz na ten sam bank xD.

To tylko moja opinia i jeśli ktoś uważa inaczej to niech mi udowodni nawet na demo i pokaże czy przy np: 50 tradach ze stopem będzie miał zysk min 15% , czy jednak będzie na czystko lub na minusie. Granie z stop-losem to jak liczenie na złoty szczał albo 6-stkę w totka a jak wiadomo prawdopodobieństwo wystąpienia tego jest bardzo niskie ... STOP NIE POZWALA ZARABIAC. Zaorski nie zarobił by 100lmn gdyby ustawiał stop-losy
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

SZWAJCAR zamkniety, 2 kółka jest.
dobra ocena rynku a wy tu psioczycie na baxa.
czytac i sie uczyc :)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Pako5033 pisze:
10 sie 2023, 19:19

To tylko moja opinia i jeśli ktoś uważa inaczej to niech mi udowodni nawet na demo i pokaże czy przy np: 50 tradach ze stopem będzie miał zysk min 15% , czy jednak będzie na czystko lub na minusie. Granie z stop-losem to jak liczenie na złoty szczał albo 6-stkę w totka a jak wiadomo prawdopodobieństwo wystąpienia tego jest bardzo niskie ... STOP NIE POZWALA ZARABIAC. Zaorski nie zarobił by 100lmn gdyby ustawiał stop-losy
Nawigatorze jest sporo takich co bez SL grali mają swoje pomniki w dziale journale :wink:
Najlepsi stosowali SL mówimy tu o kolesiach co mieli miliony w obrocie. Gra bez SL prędzej czy później kończy się zerowaniem depa dla większości traderów i tyle. Widocznie miałeś farta do tej pory. Porównanie z Lotto to chyba kula w płot.
To ile w końcu zarobił bo widzę że kwota rośnie 100 czy 40 mln ? A wiesz że sobie pożyczył kasę na ten trade ? I gdyby nie wyszło to chyba by siedział.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
10 sie 2023, 20:09
Pako5033 pisze:
10 sie 2023, 19:19

Nawigatorze jest sporo takich co bez SL grali mają swoje pomniki w dziale journale :wink:
Najlepsi stosowali SL mówimy tu o kolesiach co mieli miliony w obrocie. Gra bez SL prędzej czy później kończy się zerowaniem depa dla większości traderów i tyle. Widocznie miałeś farta do tej pory. Porównanie z Lotto to chyba kula w płot.
To ile w końcu zarobił bo widzę że kwota rośnie 100 czy 40 mln ? A wiesz że sobie pożyczył kasę na ten trade ? I gdyby nie wyszło to chyba by siedział.

Masz, rację co do Zaora. Wiem ze 2-3 razy bankrutował, ale to on mieszka na złotej a ty i ja nie. Nie inwestuje się kasy której nie jesteś w stanie stracić. To najważniejsza z zasad. Jak ktoś bez z znajomości rynku, odpowiednich umiejętności wchodzi na rynek z grubą kasą w celu pomnożenia, to się srogo przejedzie. Tak jest wszędzie. Otwórz sobie jakikolwiek biznes bez wiedzy, research itd. Długo nie pociągniesz. A skoro mówisz o farcie. To co powiesz na to :

MYSLISZ, ZE GDYBYM NIE WIEDZIAŁ CO ROBIĘ TO ZROBIŁ BYM Z 505euro w miesiąc 2k% ?

Zrób z tymi swoimi stop-losami a przeleje ci 1000 euro . Mógłbym się założyć ze stosując stop-losy i tak w końcu odpadniesz. Ja być moze szybciej, ale przynajmniej nie będę się męczył i uzależniał to tego gówna zwanego rynkiem

Zresztą graj jak chcesz. Możesz grać i 3 lata jak pizdeczka i na końcu wyjść na czysto, a ja przynajmniej nie stracę tyle czasu. Ja gram po kilka, kilkanaście lotów. Ruch 10 pipsów to 2k i co mam ustawić stoplosa? niby gdzie ? . Przy 5 kołach czy 10 kołach? a może przy połowie depo xD
www.forex-nawigator.pl

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Nasdaq test LT .
Sp analogiczna sytuacja
I teraz albo - albo.
Poziom 15200 dość istotny, jak ma byc w górę to dobrze żeby wyciągnąć chociaż w okolice 15286 -15300 dzisiejsza D1
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 20:57 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Apropo, mojego postu wyzej . Jak ma mnie wywalić to mnie wywali i dlatego wypłaciłem w tym roku 35k euro . I nie wpłacę tego jak mi zabiorą resztę. Uwierz mi na słowo. Wrócę jak będzie fajna okazja . Mi tam dzieci nie płaczą. Mogę tez iść do pracy, nie jestem upośledzony ani nie mam dwóch lewych rąk
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Mistrzostwo świata, co odrobili na edku - naście fałszywych sygnałów

Teraz jest SPRZEDAJ JAK NIEDŹWIEDŹ !!!

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Pako5033 pisze:
10 sie 2023, 20:48
Masz, rację co do Zaora. Wiem ze 2-3 razy bankrutował, ale to on mieszka na złotej a ty i ja nie. Nie inwestuje się kasy której nie jesteś w stanie stracić. To najważniejsza z zasad. Jak ktoś bez z znajomości rynku, odpowiednich umiejętności wchodzi na rynek z grubą kasą w celu pomnożenia, to się srogo przejedzie. Tak jest wszędzie. Otwórz sobie jakikolwiek biznes bez wiedzy, research itd. Długo nie pociągniesz. A skoro mówisz o farcie. To co powiesz na to :

MYSLISZ, ZE GDYBYM NIE WIEDZIAŁ CO ROBIĘ TO ZROBIŁ BYM Z 505euro w miesiąc 2k% ?

Zrób z tymi swoimi stop-losami a przeleje ci 1000 euro . Mógłbym się założyć ze stosując stop-losy i tak w końcu odpadniesz. Ja być moze szybciej, ale przynajmniej nie będę się męczył i uzależniał to tego gówna zwanego rynkiem

Zresztą graj jak chcesz. Możesz grać i 3 lata jak pizdeczka i na końcu wyjść na czysto, a ja przynajmniej nie stracę tyle czasu. Ja gram po kilka, kilkanaście lotów. Ruch 10 pipsów to 2k i co mam ustawić stoplosa? niby gdzie ? . Przy 5 kołach czy 10 kołach? a może przy połowie depo xD
Zaorski gdzie tylko może to wciska swoją twarz. Nazywał ludzi farmazoniarzami teraz sam został Farmazoniarzem: Tu masz wątek co zebraliśmy o nim:
smutne-ycie-day-tradera-t32521-50.html? ... %20zaorski
Co do złotej to jego koledzy wątpią czy to jego. Do tego przyłapany na cofaniu się w czasie i innych konfabulacjach.
Nie wiem jak ty ale ja chyba więcej widziałem od Ciebie na FX. I CI bez MM odpadają. Przychodzi taki dzień że popełniają za dużo błędów i już po nich.
Bo jeżeli siedzisz przed wykresem i Zamykasz z palca jak rynek idzie przeciwko tobie to znaczy że stosujesz stop losy i tyle.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany