DayTrading: Czwartek 10.08.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 10.08.2023

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

SEROL666 pisze:
10 sie 2023, 21:05
Pako5033 pisze:
10 sie 2023, 20:48
Masz, rację co do Zaora. Wiem ze 2-3 razy bankrutował, ale to on mieszka na złotej a ty i ja nie. Nie inwestuje się kasy której nie jesteś w stanie stracić. To najważniejsza z zasad. Jak ktoś bez z znajomości rynku, odpowiednich umiejętności wchodzi na rynek z grubą kasą w celu pomnożenia, to się srogo przejedzie. Tak jest wszędzie. Otwórz sobie jakikolwiek biznes bez wiedzy, research itd. Długo nie pociągniesz. A skoro mówisz o farcie. To co powiesz na to :

MYSLISZ, ZE GDYBYM NIE WIEDZIAŁ CO ROBIĘ TO ZROBIŁ BYM Z 505euro w miesiąc 2k% ?

Zrób z tymi swoimi stop-losami a przeleje ci 1000 euro . Mógłbym się założyć ze stosując stop-losy i tak w końcu odpadniesz. Ja być moze szybciej, ale przynajmniej nie będę się męczył i uzależniał to tego gówna zwanego rynkiem

Zresztą graj jak chcesz. Możesz grać i 3 lata jak pizdeczka i na końcu wyjść na czysto, a ja przynajmniej nie stracę tyle czasu. Ja gram po kilka, kilkanaście lotów. Ruch 10 pipsów to 2k i co mam ustawić stoplosa? niby gdzie ? . Przy 5 kołach czy 10 kołach? a może przy połowie depo xD
Zaorski gdzie tylko może to wciska swoją twarz. Nazywał ludzi farmazoniarzami teraz sam został Farmazoniarzem: Tu masz wątek co zebraliśmy o nim:
smutne-ycie-day-tradera-t32521-50.html? ... %20zaorski
Co do złotej to jego koledzy wątpią czy to jego. Do tego przyłapany na cofaniu się w czasie i innych konfabulacjach.
Nie wiem jak ty ale ja chyba więcej widziałem od Ciebie na FX. I CI bez MM odpadają. Przychodzi taki dzień że popełniają za dużo błędów i już po nich.
Bo jeżeli siedzisz przed wykresem i Zamykasz z palca jak rynek idzie przeciwko tobie to znaczy że stosujesz stop losy i tyle.

To chyba nie rozumiesz, zasady stop losa. To jest opcja którą daje ci każdy broker . Tak jak TP. Jeśli robisz, to samodzielnie nie korzystasz z tego. Więc nie gadaj mi o tym, ze to to samo bo nie jest. Ja zamykam po kilku dniach, jak widzę, ze coś jest nie tak, a stop-losa ustawiasz po kilku godzinach a nawet przy dobrym odbiciu w ciągu tej samej godziny . A co do Zaora, mam go gdzieś, tez uważam ze miał dużo fart, ale jednak go miał, bo nie grał jak cipcia... Tyle. Mnie żeby wywalić, co nie mówię, ze to nie możliwe, to musieli by jednym susem np na USD/PLN pójść w nie moją stronę 20-30 groszy . Powiedź, mi to skoro jesteś dłużej ode mnie . Jest to możliwe ? NIE !!! I to jest money management , ale żeby to zrobić trzeba wiedzieć ile i gdzie brać, a tego już musisz, się sam nauczyć. Nie wiem, ile zarobiłeś o ile zarobiłeś, ale uwierz mi stracisz i tak ten cały zysk grając ze stop-losami, tak jak grałem od 2017 i w 2020 w marcu w covidzie wyzerowało mi rachunek. Tyle co się pobawiłem i wyszedłem na czystko xD . Opłacało się ? Jak uważasz ... Sam sobie odpowiedź
www.forex-nawigator.pl

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Jak to mówią pycha kroczy przed upadkiem . Na nawigatorze występuje jakaś anomalia wszyscy w dziale DT zarabiają z niespotykaną łatwością :shock:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

A jednak stosujesz i masz pozycje dobrane aby cie nie wycięło plus duży margines na błąd. Twój MM to Twoja baja. Niedługo będzie 8 lat jak nie miałem znaczącej "cofki" na depo. Nie pamiętam abym SL miał większy niż 20 pips. Mamy zupełnie inne podejście do WEJŚĆ (a nie SL) moje musi być żyleta. Wąski SL po to aby móc zmienić zdanie - dostosować się do rynku.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

FreeWay pisze:
10 sie 2023, 21:33
Jak to mówią pycha kroczy przed upadkiem . Na nawigatorze występuje jakaś anomalia wszyscy w dziale DT zarabiają z niespotykaną łatwością :shock:
Słuchaj dla większości psychologia na FX to właśnie ten SL. I generalnie koniec. A to właśnie co zrobisz jak oberwiesz SL się liczy i jak zachowasz się w stosunku do straty się liczy. Zwróć uwagę że każdy z nas ma swoje zdanie gdzie pójdzie rynek ale niewielu wie co zrobić jak pójdzie w nie naszą stronę. Wiesz ile ja sam się z tym oswajałem.... "trade what you see...". Często po fakcie wszystko wygląda na oczywiste

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Long jak byk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

ropa wti
czucie rynku
mimo iz byl wyrazny sygnal ze rynek wyjdzie wyraznie nad 85 to jak zwykle mamy zawrotkę
z tym ze tym razem jestem juz zdecydowany ze na razie bez powrotu na szczyciki
jakies tylko podbicia
o edku :568: pisalem to latwo przeczytac
zrobili znowu szacher macher by nie bylo za prosto i to co od poczatku tyg zakładalem tak jak szwajcar
ropa jest bdbbb na weeek juz nie bedzie lekkich strat a istotne to jak spadna to do ilu a czy ktos wie :?: :?: bo ja jeszcze nie wiem
jest wyrazne i zdecydowane domkniecie szczyciku
dax zaczynamy znowu kierunek ostatnio 1k dał2- 3do k :P / jest 9 jeszcze :P i tera juz spiesz sie powoli z gaszeniem ssssssssssssssss
i dodatkowo pykamy dt na krotko
ramy na h1 czyli cel pierwszy juz widac :568: teraz najwyzej tylko abc
15tego kontrakty miesieczne wtedy juz bedzie wiadomo co grac / maja byc spadkowe
i najlepiej to załoz beret lub ucz sie trejdow a nie za duzo techniki i AT
SL na 20 pipow na czym bo chyba nie na indeksach czy towarach bo zerowany bys byl kilka razy dziennie przy takich ruchach na rynku
piszac sl trzeba podac dokładnie o co chodzi :?: / stawiam czasem slki tez ale z głowom :idea:
to tak jakbys dzis postawił slke na edku i by byla dpa blada a jest juz plus 70 pip
bylo wyrazne wyjscie chocby nad 38fb na h1 i co :?: spadamy czyli normalka
ja mialem ski po ok 1,1020 juz tez i zarobily
a sygnał technicznie był taki i co z tego ramy zadzialaly czyli normalka i w sumie dalej jest wzrostowo tylko pyt ile w dół teraz
mam tez ski z 1,105 około
50fb na 1,0946 to cel
to wszystko co widac to formacje wzrostowe na razie :568:
edek na kontr jest tez na uppppp
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 22:54 przez baxik, łącznie zmieniany 10 razy.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

SEROL666 pisze:
10 sie 2023, 21:40
A jednak stosujesz i masz pozycje dobrane aby cie nie wycięło plus duży margines na błąd. Twój MM to Twoja baja. Niedługo będzie 8 lat jak nie miałem znaczącej "cofki" na depo. Nie pamiętam abym SL miał większy niż 20 pips. Mamy zupełnie inne podejście do WEJŚĆ (a nie SL) moje musi być żyleta. Wąski SL po to aby móc zmienić zdanie - dostosować się do rynku.

A ile takich tradów ci weszło, skoro taki wąski stop-lose . Powinien juz być milionerem a czy jesteś . Sam wiesz najlepiej. Wątpię, sądzę, ze mielisz w miejscu. A co do mojego marginesu błędu, to ja nie siedzę po 15 godzin przed kompem, bo raz, nie potrzebuje a dwa te czasy już minęły. Zostawiam tyle ponieważ, jak się pomylę, łatwiej mi przełknąć stratę gdybym się pomylił. Mam taki kapitał, ze grając tylko raz w miesiącu zarobię więcej kilka razy więcej niz osoba na etacie po studiach i za granicą . Jakieś +-2k euro. MI wystarcza, czasami jest kilka razy więcej czasami - max 2k . Staram się więcej nie przegrywać i wypłacać, zeby coś z tego mieć

EOT, bo się robi gówno burza. Graj sobie jak chcesz, byle byś nie stracił nic poza czasem który i tak upłynie.
www.forex-nawigator.pl

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

edek na weekend
nic mu nie weszło bo od dawna tu tylko plecie głupoty rano bylo 64 kup
setka masz szwajcara
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 23:08 przez baxik, łącznie zmieniany 2 razy.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Pako5033 pisze:
10 sie 2023, 22:38
SEROL666 pisze:
10 sie 2023, 21:40

A ile takich tradów ci weszło, skoro taki wąski stop-lose . Powinien juz być milionerem a czy jesteś . Sam wiesz najlepiej. Wątpię, sądzę, ze mielisz w miejscu. A co do mojego marginesu błędu, to ja nie siedzę po 15 godzin przed kompem, bo raz, nie potrzebuje a dwa te czasy już minęły. Zostawiam tyle ponieważ, jak się pomylę, łatwiej mi przełknąć stratę gdybym się pomylił. Mam taki kapitał, ze grając tylko raz w miesiącu zarobię więcej kilka razy więcej niz osoba na etacie po studiach i za granicą . Jakieś +-2k euro. MI wystarcza, czasami jest kilka razy więcej czasami - max 2k . Staram się więcej nie przegrywać i wypłacać, zeby coś z tego mieć

EOT, bo się robi gówno burza. Graj sobie jak chcesz, byle byś nie stracił nic poza czasem który i tak upłynie.
Baxik JEDNA PARA od ponad 10 lat. GBP/USD.

Po kilku latach naprawdę jest różnica w jakości tradingu. Tylko tego wam byle trader nie powie trzeba znaleźć prawdziwych DT a nie te wróżki w różnych instytucjach w PL co piorą wszystkim mózgi że ogarniają po 10 rynków na raz. Ba że trzeba grać aby zdywersyfikować ryzyko na FOREXIE !!
NA Giełdzie to trzeba. Ale na FX statystyczne ryzyko błędu się zwiększa po dodaniu kilku instrumentów - na DT oczywiście
Rozpoznawalności formacji, co zrobi para. I to jest właśnie PSYCHOLOGIA na FX a nie CZY i jakiego SL ustawiać.
Wchodzisz i piramidujesz ile się da - twój "napad na bank" :wink:
Moje zarobki moja sprawa.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

https://www.myfxbook.com/members/mateus ... l/10044121

To azyl z naszego forum przejście na jeden instrument Nasdaq w początkach maja --> Plus 44%. Jednego udało mi się namówić na tysiące. Jak jeszcze wyrobi się i dopracuje pewne rzeczy to będzie kręcił wyniki że ho ho. A tu jego wąte:
jak-grochem-o-cian-t32927-210.html

Zablokowany