Bemowo1 pisze: 21 lip 2023, 03:51
Po tylu latach na Navi cały czas wierzysz że trading na wsiowej parze jaką jest złotówka przyniesie ci jakieś profity ? FX to majorsy. Amen.
Przyznaję, że longi na USD/PLN kiszę od 6,5 miesiąca !!!
Miała był szybka kasa - były ku temu spełnione warunki..... Posypało się
Dlaczego przyjąłem taki system gry?
- praca, nie mam możliwości siedzenia non stop przed kopem
W tej chwili mam zupełnie inną psychę niż kilka lat temu. Broker kasuje mnie porządnie na swapach, co przyznaję boli. Ale nie odpuszczę.
Zakładałem grę w oparciu jedynie o zabezpieczenie margin call, ale niestety zmuszony zostałem do gry, stąd hedge uratowały mi tyłek.
Mam w tej chwili 44 000 $ w longach, coś na hedge i jak napisałem, nie odpuszczę tego!
Każdy miesiąc konsolidacji, to dla mnie przewaga - jestem cierpliwym skurwielem - wybitnie cierpliwym!!! - z głodu nie umieram!
W załączeniu mój obecny stan rachunku!!! Realnego rachunku!!! - I zapewniam Ciebie - tego nie odpuszczę!!!
Jesteś kozak, opublikuj swoje syaty
A na marginesie dla mnie 11k w plecy, to kieszonkowe
Nie wiem kiedy się odkuję, wiem jedno - przy 4 PLN za 1 USD mam 44k $ w longach - docelowo, jeżeli będą ku temu warunki będzie znacznie więcej
Przyznaję, że miała być gra w oparciu tylko o USD/PLN, a musiała dojść analiza EUR/USD i SP 500
O margin call się nie boję nawet jak zejdzie do 3,50.
Teraz Twój ruch
[/quote]
Witam,
Widzę ze dobry wariata z ciebie. Mam takie pytanie bo mówisz, ze wytrzymasz ruch nawet na 3.50 a ja tym screenie widzę, ze przy 3.92-94 cię zresetuje, przynajmniej cześć jeśli masz zamykanie przy 50% depo . Wszystko będzie zależało od tego ile razy będą tam schodzić, o ile tam pójdzie w ogóle. Na twoim miejscu bym postarał się o większą dźwignie, bo płacenie za 0.5 lota na USD/PLN 9k depo to jakiś zart. Ja na 500:1 płacę 90EURO xD
Bo może, nie kazdy z was wie, ze nizsza dzwignia różni się tylko tym od wyzszej, ze to wy musicie włozyc więcej swojego siana na otwarcie 1lota. Ja potrzebuje 180 EURO na otwarcie pozycji na USD/PLN (1lot) , a wy jeśli gracie na 30:1 jakieś 13000 PLn własniej kasy, co jest według mnie głupotą bo musicie wyłozyć w ciul własnego siana , zeby zarobić cokolwiek a zysk mamy taki sam. Bo zarówno niska dzwignia jak i wysoka daje taki sam zsyk za pips. Tylko na wysokiej mozna sobie pozwolić na więcej lotów i to moze doprowadzić amatorów do resetu rachunku.
P.S
Po co wykładać na 1 lota 13k PLN jak można za 800 zł robić brokera w huja xD + oczywiście jakiś zapasik. np 1k euro. Czyli za 5k PLN mozna się juz grubo bawić a osoba grająca na 30:1 potrzebuje min 30k na taką samą zabawę albo i więcej . Pozdro