DayTrading: Piątek 21.07.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 21.07.2023

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

SEROL666 pisze:
21 lip 2023, 02:48
Jeb..cie się z XXX/PLN tylko po co ? To jakiś promil rynku. Póżniej się dziwicie że tracicie kasę. A to szukanie longów w spadkowym to już zakrawa na SDM.
100% zgoda. W dodatku na krosie z walutą w której prezes Banku Narodowego jest nieprzewidywalnym idiotą i podobnym rządem. Przepis na porażke ;)

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

10.00 PLN Sprzedaż detaliczna (r/r) (Jun)
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
Grzesiek.fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek.fx »

SEROL666 pisze:
21 lip 2023, 02:48
Bemowo1 pisze:
21 lip 2023, 02:27
i pozdrawiam idiotów - obserwatorów Forex Nawigatora, którzy myślą, że FX to szybka kasa
Po tylu latach na Navi cały czas wierzysz że trading na wsiowej parze jaką jest złotówka przyniesie ci jakieś profity ? FX to majorsy. Amen. Twoje taśmy może są sexy ale nie tędy droga. Całe forex factory skupia się na tradowalnych parach ale nie u nas jakiś zidiociały patriotyzm króluje. Jeb..cie się z XXX/PLN tylko po co ? To jakiś promil rynku. Póżniej się dziwicie że tracicie kasę....
Sorki SEROL666... ale głupoty piszesz (do tego miejsca).

...Szuli...
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ...Szuli... »

WTI
?
https://invst.ly/10quwd

od dawna wiadomo, że mejza zwany dalej łajzą leczy wszystkie nieuleczalne choroby ( oprócz choroby męża tej od buławy ).
obecnie pisowski taliban ujawnił odkrycie wszechczassów.
dotyczy to osób chcących popełnić samobójstwo.
jest na to ratunek. wystarczy, że taka osoba rozbierze się do naga, będzie kucać i kasłać. to uratuje życie.
nie dalej jak 2 tyg temu oglądałem jak pisowski milicyjny taliban rozebrał faceta.
https://www.youtube.com/watch?v=FXeQqCbkkdY&t=206s

PS.
coś się dzieje ,
wzywana milicja nie przyjeżdża!
jest na to rada.
rzuć hasło ,,tabletka poronna,,
i masz cały oddział w kilka chwil.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2023, 10:50 przez ...Szuli..., łącznie zmieniany 1 raz.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

No Bemowo gdybyś tak choć szwajcara eLkował to dziennie wpadało by 9,46zł ze swapu ;) tak na oko od całości licząc dwa miechy to na plus było by na dziś 567zl. A gdybyś tak reinwestował ze swapów, to co miesiąc mógłbyś dobierać 0,02 lota "za darmo"

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

Bemowo1 pisze:
21 lip 2023, 03:51
Po tylu latach na Navi cały czas wierzysz że trading na wsiowej parze jaką jest złotówka przyniesie ci jakieś profity ? FX to majorsy. Amen.
Przyznaję, że longi na USD/PLN kiszę od 6,5 miesiąca !!!
Miała był szybka kasa - były ku temu spełnione warunki..... Posypało się

Dlaczego przyjąłem taki system gry?
- praca, nie mam możliwości siedzenia non stop przed kopem

W tej chwili mam zupełnie inną psychę niż kilka lat temu. Broker kasuje mnie porządnie na swapach, co przyznaję boli. Ale nie odpuszczę.
Zakładałem grę w oparciu jedynie o zabezpieczenie margin call, ale niestety zmuszony zostałem do gry, stąd hedge uratowały mi tyłek.

Mam w tej chwili 44 000 $ w longach, coś na hedge i jak napisałem, nie odpuszczę tego!

Każdy miesiąc konsolidacji, to dla mnie przewaga - jestem cierpliwym skurwielem - wybitnie cierpliwym!!! - z głodu nie umieram!

W załączeniu mój obecny stan rachunku!!! Realnego rachunku!!! - I zapewniam Ciebie - tego nie odpuszczę!!!
Jesteś kozak, opublikuj swoje syaty

A na marginesie dla mnie 11k w plecy, to kieszonkowe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem kiedy się odkuję, wiem jedno - przy 4 PLN za 1 USD mam 44k $ w longach - docelowo, jeżeli będą ku temu warunki będzie znacznie więcej

Przyznaję, że miała być gra w oparciu tylko o USD/PLN, a musiała dojść analiza EUR/USD i SP 500
O margin call się nie boję nawet jak zejdzie do 3,50.

Teraz Twój ruch
[/quote]

Witam,
Widzę ze dobry wariata z ciebie. Mam takie pytanie bo mówisz, ze wytrzymasz ruch nawet na 3.50 a ja tym screenie widzę, ze przy 3.92-94 cię zresetuje, przynajmniej cześć jeśli masz zamykanie przy 50% depo . Wszystko będzie zależało od tego ile razy będą tam schodzić, o ile tam pójdzie w ogóle. Na twoim miejscu bym postarał się o większą dźwignie, bo płacenie za 0.5 lota na USD/PLN 9k depo to jakiś zart. Ja na 500:1 płacę 90EURO xD

Bo może, nie kazdy z was wie, ze nizsza dzwignia różni się tylko tym od wyzszej, ze to wy musicie włozyc więcej swojego siana na otwarcie 1lota. Ja potrzebuje 180 EURO na otwarcie pozycji na USD/PLN (1lot) , a wy jeśli gracie na 30:1 jakieś 13000 PLn własniej kasy, co jest według mnie głupotą bo musicie wyłozyć w ciul własnego siana , zeby zarobić cokolwiek a zysk mamy taki sam. Bo zarówno niska dzwignia jak i wysoka daje taki sam zsyk za pips. Tylko na wysokiej mozna sobie pozwolić na więcej lotów i to moze doprowadzić amatorów do resetu rachunku.

P.S
Po co wykładać na 1 lota 13k PLN jak można za 800 zł robić brokera w huja xD + oczywiście jakiś zapasik. np 1k euro. Czyli za 5k PLN mozna się juz grubo bawić a osoba grająca na 30:1 potrzebuje min 30k na taką samą zabawę albo i więcej . Pozdro
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Pako5033 pisze:
21 lip 2023, 10:57

Witam,
Widzę ze dobry wariata z ciebie. Mam takie pytanie bo mówisz, ze wytrzymasz ruch nawet na 3.50 a ja tym screenie widzę, ze przy 3.92-94 cię zresetuje, przynajmniej cześć jeśli masz zamykanie przy 50% depo . Wszystko będzie zależało od tego ile razy będą tam schodzić, o ile tam pójdzie w ogóle. Na twoim miejscu bym postarał się o większą dźwignie, bo płacenie za 0.5 lota na USD/PLN 9k depo to jakiś zart. Ja na 500:1 płacę 90EURO xD

Bo może, nie kazdy z was wie, ze nizsza dzwignia różni się tylko tym od wyzszej, ze to wy musicie włozyc więcej swojego siana na otwarcie 1lota. Ja potrzebuje 180 EURO na otwarcie pozycji na USD/PLN (1lot) , a wy jeśli gracie na 30:1 jakieś 13000 PLn własniej kasy, co jest według mnie głupotą bo musicie wyłozyć w ciul własnego siana , zeby zarobić cokolwiek a zysk mamy taki sam. Bo zarówno niska dzwignia jak i wysoka daje taki sam zsyk za pips. Tylko na wysokiej mozna sobie pozwolić na więcej lotów i to moze doprowadzić amatorów do resetu rachunku.

P.S
Po co wykładać na 1 lota 13k PLN jak można za 800 zł robić brokera w huja xD + oczywiście jakiś zapasik. np 1k euro. Czyli za 5k PLN mozna się juz grubo bawić a osoba grająca na 30:1 potrzebuje min 30k na taką samą zabawę albo i więcej . Pozdro
Pako, Amigo....

Gdybym nie hedgował pozycji bym już zgasił rachunek 40 razy....
Dźwignię mam taką jaką mam i nie będę zmieniał brokera. Dlatego mam pozycje otwarte na ponad 100% depo. Stąd cała ta kretyńska zabawa z kiszeniem pozycji.....
I wiem, że grając przeciwko trendowi można także zarabiać pieniądze - ja to na samym początku spieprzyłem...
Wiem, że się odkuję - to wymaga czasu

A i najważniejsze!
huja piszemy przez ch :569:

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

Bemowo1 pisze:
21 lip 2023, 11:08
Pako5033 pisze:
21 lip 2023, 10:57

Witam,

P.S
Pako, Amigo....

Gdybym nie hedgował pozycji bym już zgasił rachunek 40 razy....
Dźwignię mam taką jaką mam i nie będę zmieniał brokera. Dlatego mam pozycje otwarte na ponad 100% depo. Stąd cała ta kretyńska zabawa z kiszeniem pozycji.....
I wiem, że grając przeciwko trendowi można także zarabiać pieniądze - ja to na samym początku spieprzyłem...
Wiem, że się odkuję - to wymaga czasu

A i najważniejsze!
huja piszemy przez ch :569:
Co do "huja", to masz rację piszę się przez "ch" tyle, ze ja nie używam za bardzo tego słowa w codziennej mowie i jakoś mnie nie interesuje jak to się piszę, bo to nie jest słowo, które ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie . A co do rachunku i zmiany brokera, to nie możesz, przerzucić pozycji na innego brokera, co zapewne wiesz. Możesz tylko zwiększyć dźwignie, ale na to jest za dużo warunków, których ty patrząc na to jakimi pozycjami grasz, raczej nie jesteś w stanie zrobić. ( 2ml euro obrotu) i 50 godzin szkolenia, wtedy można ubiegać się o dźwignię 100:1 co w twoim przypadku, pozwoliłoby ci zejść do 2000 depozytu, czyli uwolniłbyś sobie sobie 7k PLN. Tak czy siak, powodzenia życzę i oby się swap nie zjadł zanim rynek to zrobi, jeśli będą dalej lecieć i bujać kilka miechów . Dla ciebie lepiej by było jakby odbiło pod 4.20 to zszedłbyś z kilku mikro lotów i miałbyś lżej :P
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Pako5033 pisze:
21 lip 2023, 11:26

Co do "huja", to masz rację piszę się przez "ch" tyle, ze ja nie używam za bardzo tego słowa w codziennej mowie i jakoś mnie nie interesuje jak to się piszę, bo to nie jest słowo, które ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie . A co do rachunku i zmiany brokera, to nie możesz, przerzucić pozycji na innego brokera, co zapewne wiesz. Możesz tylko zwiększyć dźwignie, ale na to jest za dużo warunków, których ty patrząc na to jakimi pozycjami grasz, raczej nie jesteś w stanie zrobić. ( 2ml euro obrotu) i 50 godzin szkolenia, wtedy można ubiegać się o dźwignię 100:1 co w twoim przypadku, pozwoliłoby ci zejść do 2000 depozytu, czyli uwolniłbyś sobie sobie 7k PLN. Tak czy siak, powodzenia życzę i oby się swap nie zjadł zanim rynek to zrobi, jeśli będą dalej lecieć i bujać kilka miechów . Dla ciebie lepiej by było jakby odbiło pod 4.20 to zszedłbyś z kilku mikro lotów i miałbyś lżej :P
Damy radę Amigo :564:

Jestem cierpliwym skurwielem :p Pieniądze lezą na ulicy....
Czas do pracy zarabiać grube miliardy dla budżetu państwa :569:

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

Bemowo - dla pocieszenia powiem Ci, jak wierzysz w przepowiednie łysego pana na J to dolar to juz tylko beda kosmetyczne zmiany a w pl zacznie sie kampania kłamliwego przekazu, straszenia wojna gdyz te pisowskie gnidy chca za wszelka cene przesunac wybory a i przy okazji ugrac mozliwosc wprowadzenia zamordyzmu pod to... usd pln to ja tylko real. A na FX zawsze biore taka pare ktora nie daje swapow ujemnych a lepiej jak juz dodatknie i dlatego wole kisic USD CHF i taka pozycje mam prawie zawsze gdzies tam. Niestety zachcialo mi sie mocnego SSS na us500 bo mialem takie widzimisie i 20 klockow poszło jak dym z cygara. Ale juz spokojnie jak na wojnie........... teraz pewnie bedzie konsola a potem odwrot na usd pln a nie koniecznie na us500 czy edku. Trzymam 1,5 lota usd chf i jak bedzie trzeba doloze drugie tyle. Moge to trzymac nawet rok. Ze swapu co miesiac 1200 zł z 1,5 lota. Zmiana o duży punkt to około 8000 zł. Tak to wyglada na tej parze.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2023, 13:53 przez setka, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany