NOSL

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: NOSL

Nieprzeczytany post autor: ZL11LE »

ninjaproject pisze:
04 kwie 2023, 21:32
Nikt tu nie pisze, że ciebie zna!
My tu piszemy o grze bez SL (NOSL)! Nie o tobie.
To nie ma nic wspólnego z tobą, czy z kimkolwiek.
Brak SL i Grid zawsze w końcu prowadzi do wyczyszczenia konta, i to nic nie ma wspólnego z tym kim kto jest i jaki kto jest.

PS. Grid to jest budowanie piramidy z tracących transakcji, czyli dokładanie kolejnych pozycji gdy cena idzie w przeciwnym kierunku, czyli dokładnie to co robisz.
aha no to widocznie robie grid zle doczytalem:D nie wiem, jak to zwal tak to zwal, moja strategia nazywa sie: pan chyba oc@#$@# to jest za drogie tyle nie zaplace na pewno bedzie pan obnizal cene zeby to panu zeszlo z polki... heh:)

chociaz czytam ze zlecenia ustawiasz w odpowiednich odstepach a ja nie ustawiam tylko czekam na kolejny sygnal jesli zobacze ze cena ma ochote jednak pojsc w moja strone to dopiero otwieram transakcje, siatki zadnej nie ustawiam automatycznie, wszystko recznie.
handluje caly dzien, nie raz sie zdarza nocka ze musze wstac o 2 3 5 6 i czlowiek nie wyspany i jeszcze z rana patrzy na wynik i na minusie otwarte transakcje i sobie mysli na ... ja w nocy wstawalem po co :D
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2023, 21:45 przez ZL11LE, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

ZL11LE pisze:
04 kwie 2023, 21:25
...
Witaj Polsko:D, o dobre przyslowie wymyslilem, zniszcze Cie ale zycze Ci wszystkiego dobrego:D

prosba aby nie pisac mi ze zyczycie wszystkiego dobrego bo to jest falszywe zyczenie. jesli mowimy i jestesmy dosc mocno przekonani ze ktos zle skonczy bo takie wnioski wyciagnelismy na podstawie obserwacji danych to to jest czynnosc dokonana, to mozg rejestruje ze to sie juz stalo ze tak juz jest, a zycze ci zeby bylo ok to jest czynnosc niedokonana ktora moze ale nie musi sie stac, a mozg woli oszczedzac energie i na pewno nie poswieci swojej energii zeby wykonac rzecz ktorej nie musi. czyli tak naprawde czlowiek wtedy mysli skonczysz z zerem i taka energie wysyla a tekst zycze ci jak najlepiej to wrzuca w kosz do wykonania za nigdy i nie marnuje energii:)
Posłuchaj:
Ja zacząłem pisać na tym forum chyba w 2012-tym.
Uwierz mi, na początku bardzo emocjonalnie przyjmowałem te wszystkie komentarze, a było ich nawet więcej wtedy, bo znacznie więcej było wtedy się udzielających użytkowników. Wszystkie komentarze traktowałem jako hejt.
Obecnie już tego tak nie widzę, ani nie mam żadnych, totalnie żadnych emocji.
Weź te komentarze na klatę i czytaj je bez emocji.
Czyli, nie traktuj ich osobiście!
Zobaczysz wtedy, że ludzie cię tylko chcą ostrzec przed tym, czego sami już wielokrotnie doświadczyli, i jeszcze częściej widzieli doświadczenia innych, którzy też to przerabiali.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

ZL11LE pisze:
04 kwie 2023, 21:40
Cblondyn pisze:
03 kwie 2023, 09:42
ZL11LE pisze:
02 kwie 2023, 10:45

kolejny zle wyciagniety wniosek nie wplacalem kasy zeby konto wytrzymalo wplacalem aby dokonywac kolejnych transakcji. srednio robie 30 transakcji na dzien,
Podejrzewam, że jest to rodzaj gridu. Stąd potrzeba dokonywania wpłat by otworzyć kolejne pozycje gdy rynek nie zawraca. Depozyt zabezpieczający mocno zaangażowany w już otwarte pozycje. Czy to może działać? Owszem, pod warunkiem, że któregoś dnia rynek nie zrobi psikusa i mocniej nie pogłębi strate a kasy na dopłate zabraknie :)
A więc jeśli mam racje nie wymyśliłeś nic nowego a jedynie wprowadziłeś w strategie swoje drobne pomysły. Powodzenia i szczęścia życze bo przy gridzie jest potrzebne ;)
Pamietam jak Zaor stracił ogromne pieniądze po luce weekendowej na ropie. Bo zostawił otwarte pozycje na weekend. Taka luka występuje raz na ileś lat. Albo wcale. Ale się zdarzyła ;) A więc miał ogromnego pecha, że zdarzyła się akurat wtedy.
ok doczytalem co to jest grid, i nic takiego nie robie. moja strategia polega na tym ze np uwazam ze euro jest za drogie to sprzedaje, idzie do gory dalej sprzedaje idzie do gory sprzedaje i stad bierze sie duza ilosc zlecen. a dodatkowo pomnozyc jedno zlecenie razy X strategii to robi sie jeszcze wiecej zlecen. az wkoncu pojdzie w moja strone a jesli nie pojdzie w moja strone to koncze, szarpac sie nie bede jak nie chce:)
To jest właśnie gridowanie.

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ZL11LE »

kurcze dwa posty mi zniknely widze ze sie nie wstawily, tak masz racje zle doczytalem
z kolei ja nie ustawiam zadnej siatki tylko czekam az pojawi mi sie kolejny sygnal do zawarcia transakcji tak wiec przerwa miedzy jednym sygnalem a kolejnym to moze byc 10 godzin albo kilka dni. nie ustawiam na sztywno zlecen. nie ustawiam co iles pipsow tylko jak mi sie podoba, wszystko recznie

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

Wszyscy gramy przeciw trędom ,kwestią jest na jakim TFie wchodzimy
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

ZL11LE pisze:
04 kwie 2023, 21:49
kurcze dwa posty mi zniknely widze ze sie nie wstawily, tak masz racje zle doczytalem
z kolei ja nie ustawiam zadnej siatki tylko czekam az pojawi mi sie kolejny sygnal do zawarcia transakcji tak wiec przerwa miedzy jednym sygnalem a kolejnym to moze byc 10 godzin albo kilka dni. nie ustawiam na sztywno zlecen. nie ustawiam co iles pipsow tylko jak mi sie podoba, wszystko recznie
Też zauważyłem, że to forum ma jakiegoś buga, który się pojawia sporadycznie i bez jakiegoś schematu.
Czasami post się nie załaduje - mi się też to zdarzyło tutaj dzisiaj.
Chciałem ciebie pocieszyć i wyjaśnić, że ja też znam to uczucie, które ty masz, że ktoś cię tu hejtuje, czy trolluje. Kiedy postowałem pierwsze moje posty na tym forum, w roku 2012-tym chyba, to miałem ogromne emocje, bo się spodziewałem innej reakcji, a tu, tak mi się wtedy wydawało, wszyscy mi dołowali, i wręcz niektórzy mnie prześladowali. A wtedy było znacznie więcej aktywnych użytkowników, znacznie.
Przez długi czas trenowałem te emocje, nie tylko na tym forum.
Teraz już mam ich zero, totalny brak emocji, niezależnie co kto pisze - chyba że się uśmieję!
Tutaj nikt nie chce nikogo dołować, tylko chce ostrzec przed tym, czego sam doświadczył, i widział wiele takich przypadków innych traderów.
Rzecz w tym, że Ty sam nie będziesz tego wiedział zanim tego na własnej skórze nie doświadczysz.
No i jest jeszcze taka rzecz, że początkujący trader, nawet nie ma bladego pojęcia przed czym stoi i co jego jeszcze spotka na tej drodze trejdingu. Nawet ktoś, kto siedzi w tym 5 lat jeszcze nie wie co przed nim jeszcze stoi. Czego jeszcze doświadczy, jak się rozwinie. A potem 10 lat, itd. No i potem to już nic, bo życia zabraknie.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2023, 22:34 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

PaDo pisze:
04 kwie 2023, 22:22
Wszyscy gramy przeciw trędom ,kwestią jest na jakim TFie wchodzimy
Wszyscy?
Skąd masz takie informacje?

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

Po prostu niema na wszystkich TFach trędu spadkowego na którymś będzie wzrostowy
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

PaDo pisze:
04 kwie 2023, 22:41
Po prostu niema na wszystkich TFach trędu spadkowego na którymś będzie wzrostowy
Zdaje się, że kolega potrzebuje zdefiniować co rozumie przez "trend".
W AT zwykle rozróżniamy 3 rodzaje trendów:
1. główny,
2. drugiego rzędu,
3. trzeciego rzędu.
Chociaż nazewnictwo może być różne.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ZL11LE pisze:
04 kwie 2023, 21:40
moja strategia polega na tym ze np uwazam ze euro jest za drogie to sprzedaje, idzie do gory dalej sprzedaje idzie do gory sprzedaje i stad bierze sie duza ilosc zlecen. a dodatkowo pomnozyc jedno zlecenie razy X strategii to robi sie jeszcze wiecej zlecen. az wkoncu pojdzie w moja strone
To właśnie jest grid. :)

ODPOWIEDZ