NOSL

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: NOSL

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

ZL11LE pisze:
02 kwie 2023, 10:45
a idzcie. wszyscy zamknieci jestescie w swojej skorupie bark otwartosci na zmiany. wszyscy krzycza tak to ma byc tak.
moge powiedziec ze kopiuj wklej dostalem taka sama odpowiedz na innym forach jak powyzej. dobra podziekuje. daje sobie spokoj z forami. to byla moja ostatnia proba, zle wplywacie na moj stan emocjonalny juz tego bledu nie popelnie.
nigdzie nikt nawet sie nie zainteresowal jaki mam system tylko od razu na starcie, skonczysz z zerem.
Po pierwsze strasznie chaotycznie piszesz. Twój pierwszy post powinien być pewnie 10tym jako odpowiedz na nasze pytanie. Grzegrzyw ma rację nic nie napisałeś co robisz na FX jak "funkcjonuje" to co robisz na rynku. Jak po nicku zobaczyłem NOSL to pierwsze to pomyślałem o podtlenku azotu :roll:
Nie wiem jakie masz doświadczenie............... wszyscy najlepsi na tym świecie ograniczając ryzyko w różny sposób najczęściej SL. O funkcji sl to można by dużo pisać. Ale mniejsza o to. Nerwy chyba masz w strzępach skoro 2 posty wyprowadziły cię z równowagi. Życzę powodzenia
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

ZL11LE pisze:
a idzcie. wszyscy zamknieci jestescie w swojej skorupie bark otwartosci na zmiany. wszyscy krzycza tak to ma byc tak.
moge powiedziec ze kopiuj wklej dostalem taka sama odpowiedz na innym forach jak powyzej. dobra podziekuje. daje sobie spokoj z forami. to byla moja ostatnia proba, zle wplywacie na moj stan emocjonalny juz tego bledu nie popelnie.
nigdzie nikt nawet sie nie zainteresowal jaki mam system tylko od razu na starcie, skonczysz z zerem.
Po pierwsze strasznie chaotycznie piszesz. Twój pierwszy post powinien być pewnie 10tym jako odpowiedz na nasze pytanie. Grzegrzyw ma rację nic nie napisałeś co robisz na FX jak "funkcjonuje" to co robisz na rynku. Jak po nicku zobaczyłem NOSL to pierwsze to pomyślałem o podtlenku azotu :roll:
Nie wiem jakie masz doświadczenie............... wszyscy najlepsi na tym świecie ograniczając ryzyko w różny sposób najczęściej SL. O funkcji sl to można by dużo pisać. Ale mniejsza o to. Nerwy chyba masz w strzępach skoro 2 posty wyprowadziły cię z równowagi. Życzę powodzenia

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

ZL11LE pisze:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ZL11LE pisze:

kolejny zle wyciagniety wniosek nie wplacalem kasy zeby konto wytrzymalo wplacalem aby dokonywac kolejnych transakcji. srednio robie 30 transakcji na dzien,
Podejrzewam, że jest to rodzaj gridu. Stąd potrzeba dokonywania wpłat by otworzyć kolejne pozycje gdy rynek nie zawraca. Depozyt zabezpieczający mocno zaangażowany w już otwarte pozycje. Czy to może działać? Owszem, pod warunkiem, że któregoś dnia rynek nie zrobi psikusa i mocniej nie pogłębi strate a kasy na dopłate zabraknie :)
A więc jeśli mam racje nie wymyśliłeś nic nowego a jedynie wprowadziłeś w strategie swoje drobne pomysły. Powodzenia i szczęścia życze bo przy gridzie jest potrzebne ;)
Pamietam jak Zaor stracił ogromne pieniądze po luce weekendowej na ropie. Bo zostawił otwarte pozycje na weekend. Taka luka występuje raz na ileś lat. Albo wcale. Ale się zdarzyła ;) A więc miał ogromnego pecha, że zdarzyła się akurat wtedy.

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ZL11LE »

dziekuje za wszystkie komentarze, niestety nie mam pojecia skad takie wnioski zostaly wyciagniete. kazdy czlowiek jest inny inaczej sie zachowuje inaczej postepuje, ja bardzo szybko sie nudze, nudzi mnie szybko bardzo wiele rzeczy i np nudza mnie transakcje ktore mam otwarte dluzej niz kilka godzin, nie jestem z tych ktorzy o ja o ja jestem na minusie dam rady, bardziej jestem z tych idziesz w moja strone czy nie idziesz? dobra nie to nie czesc i zamykam, tak jak mowilem gosc i ryba szybko smierdza tak jak transakcja heh:). dzisiaj np postanowilem zamknac kilka transakcji i w tym tygodniu na zamknietych jestem -13k. ale to dla mnie nie jest problem, w zaden sposob mnie nie boli ze zamknalem, bardziej czuje ulge ze wspolpraca dobiegla konca. to jest konto ryzykowne gdzie wlasnie robie w sumie w tej chwili 10 strategii. ilosc zlecen nie jest dla mnie problemem, sam pisze skrypty ktore mi troszke pomagaja w porzadkowaniu duzej ilosci zlecen, odpowiedni komentarz odpowiednia pozycja tp, wskazanie za ile czasu mam zamknac transakcje itd.

jesli chodzi o chaos wypowiedzi to zgadza sie, balaganie na papierze niestety, nie jest to wypowiedz uporzadkowana:). co do poprawnego zaprezentowania strategii to oczywiscie moglbym to zrobic ale jesli na starcie ktos wie lepiej jaka osoba jestem jakim traderem jestem jak skoncze itd to tez chce posluchac, moze ktos z internetu zna mnie lepiej niz ja sam, chetnie poslucham:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

to byla strategia ryzykowna a tutaj mam wykres zyskow na koncie gdzie jestem osoba bardziej strachliwa i np obecny tygodnowy 'kryzys' nawet nie odczula. bo tutaj nie dopuszczam mysli a dobra zobaczymy co bedzie dalej tylko pierwsze co tekst w glowie sie pojawia wszystko moze sie zdarzyc ok koncze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

SEROL666 pisze:
02 kwie 2023, 23:33
Jak po nicku zobaczyłem NOSL to pierwsze to pomyślałem o podtlenku azotu :roll:
hehe no rzeczywiscie tak to wyglada;D a nigdy z tym nie jezdzielm nigdy tego nie doswiadczylem, jestem ciekaw jak mocno moze to wbic w fotel:)

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

a wiec tak podsumowujac, wedlug was:
skoncze na mc, moja strategia jest do kitu bo predzej czy pozniej zlapie mnie wielki zjazd i wyczysci konto. zawieram zbyt wiele transakcji, nie jestem w stanie sie na nich polapac. gram na zasadach grid ( szczerze nawet nie mam pojecia co to jest:D)

i to wszystko sie dowiedzalem a nawet nie zdarzylem opisac swojej strategii przedstawic swoja osobe swoj charakter.
Witaj Polsko:D, o dobre przyslowie wymyslilem, zniszcze Cie ale zycze Ci wszystkiego dobrego:D

prosba aby nie pisac mi ze zyczycie wszystkiego dobrego bo to jest falszywe zyczenie. jesli mowimy i jestesmy dosc mocno przekonani ze ktos zle skonczy bo takie wnioski wyciagnelismy na podstawie obserwacji danych to to jest czynnosc dokonana, to mozg rejestruje ze to sie juz stalo ze tak juz jest, a zycze ci zeby bylo ok to jest czynnosc niedokonana ktora moze ale nie musi sie stac, a mozg woli oszczedzac energie i na pewno nie poswieci swojej energii zeby wykonac rzecz ktorej nie musi. czyli tak naprawde czlowiek wtedy mysli skonczysz z zerem i taka energie wysyla a tekst zycze ci jak najlepiej to wrzuca w kosz do wykonania za nigdy i nie marnuje energii:)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Nikt tu nie pisze, że ciebie zna!
My tu piszemy o grze bez SL (NOSL)! Nie o tobie.
To nie ma nic wspólnego z tobą, czy z kimkolwiek.
Brak SL i Grid zawsze w końcu prowadzi do wyczyszczenia konta, i to nic nie ma wspólnego z tym kim kto jest i jaki kto jest.

PS. Grid to jest budowanie piramidy z tracących transakcji, czyli dokładanie kolejnych pozycji gdy cena idzie w przeciwnym kierunku, czyli dokładnie to co robisz.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

ZL11LE
Stały bywalec
Stały bywalec

Cblondyn pisze:
03 kwie 2023, 09:42
ZL11LE pisze:

kolejny zle wyciagniety wniosek nie wplacalem kasy zeby konto wytrzymalo wplacalem aby dokonywac kolejnych transakcji. srednio robie 30 transakcji na dzien,
Podejrzewam, że jest to rodzaj gridu. Stąd potrzeba dokonywania wpłat by otworzyć kolejne pozycje gdy rynek nie zawraca. Depozyt zabezpieczający mocno zaangażowany w już otwarte pozycje. Czy to może działać? Owszem, pod warunkiem, że któregoś dnia rynek nie zrobi psikusa i mocniej nie pogłębi strate a kasy na dopłate zabraknie :)
A więc jeśli mam racje nie wymyśliłeś nic nowego a jedynie wprowadziłeś w strategie swoje drobne pomysły. Powodzenia i szczęścia życze bo przy gridzie jest potrzebne ;)
Pamietam jak Zaor stracił ogromne pieniądze po luce weekendowej na ropie. Bo zostawił otwarte pozycje na weekend. Taka luka występuje raz na ileś lat. Albo wcale. Ale się zdarzyła ;) A więc miał ogromnego pecha, że zdarzyła się akurat wtedy.
ok doczytalem co to jest grid, i nic takiego nie robie. moja strategia polega na tym ze np uwazam ze euro jest za drogie to sprzedaje, idzie do gory dalej sprzedaje idzie do gory sprzedaje i stad bierze sie duza ilosc zlecen. a dodatkowo pomnozyc jedno zlecenie razy X strategii to robi sie jeszcze wiecej zlecen. az wkoncu pojdzie w moja strone a jesli nie pojdzie w moja strone to koncze, szarpac sie nie bede jak nie chce:)

ODPOWIEDZ