DayTrading: Piątek 07.10.2022

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 07.10.2022

Nieprzeczytany post autor: baxik »

zakariiiii
piszesz
1A Baksik zamiast pomóc coś, poszedł imprezować. Nie wymagam ale człowiekiem jest się do pierwszej próby.
Jeszcze na odchodne wyśmiał Nas, że to czarny piątek. Szkoda gadać, okropny osobnik.
odp 1
od pol roku zmienilem funkcjonowanie na forexie i z 10 razy o tym pisalem
nie czytasz co pisze wiec nie wiesz
imprezuje co tydzien od piatku po 17 godz a czasem nawet w poniedzialek tez
i nie ma mnie na forum ani na fx gram mocno dt tylko 3dni
o czarnym piatku ze bedzie sygnalizowalem juz w srode a to nie bylo wysmiewanie tylko delikatnie przypomnialem o tym co w piatek mialo byc

2, Baksik to nie samograj forexowy. Nie pokazuje jak grać i nie pokazuje wejść wyjść w czasie rzeczywistym.
Pomijam już to, że często wrzuca screeny z powycinanymi ważnymi danymi. Zawsze pisze niezrozumiale i zawile. Nie da się tego zrozumieć i na tym to polega, to jest jego strategia. Musi mieć poparcie admina tego forum.
BaX to lipa :)
Baksik, to taki znachor który wygrywa walkę z rakiem ziołami i dymem
odp2
to jest forum kiedy ty o cos sie choc raz zapytasłes jak cos nie zrozumiale napisałem nigdy
powtarzasz jak mantre bzdury i kłamstwa chyba po JEngl
podaje kiedy wchodze w co wchodze czesto do minuty czasowo wiec nie kkkkkkłam
no ta admin mnie wsiera
tez pisalem nigdy z zadnym nawet na priv nie zamienilem slowa
xxxx 3
z TS, popytałem się o opinię. Mam wrażenie, że odebrali mnie jak jakiegoś idiotę, że im mówię o takiej strategi jak ma baksik. Aż nie do wiary, że ktoś się na to łapie.
odp3
jak ty mogles pytac o cos o czym nie masz zielonego pojecia nawet nie wiesz gdzie graja w ktorym k,,,,,,,,

Nie uważacie, że on strasznie szkodzi temu forum, swoimi niezrozumiałymi wpisami, tego się czytać nie da.
Prawda jest taka, że jakby taki Baxik zarabiał i miał strategię, która daje takie zyski, to już dawno by miał naśladowców
odp
a co ty dales od siebie tu na tym forum ze oceniasz mnie
nic tylko wczoraj pewnie sie czegos nawąchałes lub napiles i miałes wzlot tu na forum starczy bo mnie mula te gadki szmatki eot
akto te moja strategie zrozumial nikt z tego forum
pytasz o moj wiek i to pisalem tu z 10 razy juz ale nie czytasz bo wchodzisz jak wiekszosc tylko jak jest zadyma
i obawiam sie ze nawet nie masz pijecia co ja pozycjonuje
siedze tu
i na fx przez 3dni czasem wiecej niz 10 godz to nawet z nudow cos tu pisze bo to normalne milczkiem nigdy nie bylem
ani udajacymze cos wiem ale nie powiem koniec tematu
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

user
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: user »

Magnolia18 pisze:
07 paź 2022, 22:22
tak? to zagraj :) 24h z depo 10K i dźwignią 10.
na demowce. wybroniłem te 12K w łeb na 6k do przodu . ale demo to demo. no i większe depo.

nie czepiając się Baxia. ja śpię czasami. a i do orki trzeba chodzić

wti za tydzień 85 nomen omen baxow
no właśnie, mi chodzi 82 po głowie, ale luki nie chyba nie domkną tym razem

baxik
Fanatyk
Fanatyk

user pisze:
08 paź 2022, 10:24
Magnolia18 pisze:
07 paź 2022, 22:22
tak? to zagraj :) 24h z depo 10K i dźwignią 10.
na demowce. wybroniłem te 12K w łeb na 6k do przodu . ale demo to demo. no i większe depo.

nie czepiając się Baxia. ja śpię czasami. a i do orki trzeba chodzić

wti za tydzień 85 nomen omen baxow
no właśnie, mi chodzi 82 po głowie, ale luki nie chyba nie domkną tym razem
ropa przynajmniej na dzis to tak to z d1 wyglada
a to m5 z tym ze to wrozby i raczej zielona
https://foto-hosting.pl/img/cf/ab/bc/cf ... 6b29a5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2022, 11:41 przez baxik, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Profit Factor inaczej wsp.zysku decydujący o całości konta zysk-strata
suma zyskownych/sumę stratnych
Na sumę zyskownych przyjmując -ilość pozycji oraz "jakość" czyli jak duży mamy TP
możemy wywnioskować że przez zwiększenie ilości zleceń profitowych oraz zwiekszenie odległości od entry TP
stosunek powyzszy zwiekszamy czyli Profit Factor jest conajmniej wiekszy od >1 Konto będzie zarabiać
Mozemy również zmniejszyć liczbe stratnych jak i l również odległość entry od SL
Na co w takim razie mamy wpływ w trejdingu
Osobiscie uważam że mozemy wybrać zmniejszenie interwału
oraz opracować tak strategie żeby generując nam sygnały była poparta conajmniej teorią oraz statystyką
Dwa przykłady:
Strategia oparta na założeniach rynku wyprzedanego i wykupionego
czas testów cały ten tydzień
Bar Size-5min
Total Net Profit 380.20$
Profit Factor 8.289
Max Drawdown (%) 0.05%
Total # Trades 11(Long Trades 6, Short Trades 5)
Percent Profitable 90.91%
# Winning Trades 10
# Losing Trades 1
ta sama strategia tylko zwiekszony interwał do m15
wygenerował test kolejno
Total Net Profit 109.10$
Profit Factor 4.082
Max Drawdown (%) 0.04%
Percent Profitable 75%
Strategia oparta na przecieciu dwóch średnich Ma cross typowo trendowa
Bar Size 5min
Total Net Profit $168.70
Profit Factor 1.674
# Winning Trades 9
# Losing Trades 26
Percent Profitable 25.71%
ta sama strategia tylko zwiekszony interwał do m15
daje jednak lepsze wyniki
Ostatnio zmieniony 08 paź 2022, 12:32 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

o rynku ropy na koniec
szczerze mowiac tez zlapalem strate i jak dla mnie bardzo duza nie chce tego pokazywac bo mam wrazenie ze nie jeden by sie ucieszyl
a poradzic sobie musze sam
moze zrobie tak ze ze 3-5 esek po prostu zostawie i bede mial minus az spadnie a powoli bede redukowal te strate na jakimkolwiek spadku
ujme to tak gdybym byl na forexie wieczorem to skasowalbym wiekszosc bo pokazywalem wyzej minus 7k bylo ale kurs na noc nie spadl a urosl niestety teraz 7ka to jest ze 2 z dolu esek a mam ok 15 z tym ze sporo wyzej
zrobilem znowu szkolny błąd bo zamiast skracac to relizowalem z/s by tzw minimum bylo i mam teraz prezent na weeked
2mocne ski po około 89,7 :mrgreen: i ze 4 nizej 92 ale z wyzej 92,7 tez ze 4 mam tez mam i wyzej 92 tez kilka mam
jesli bedzie rynek dalej rosł to niestety musze zmniejszyc wielkosc pozycji to wiem na pewno nawet tego nie liczac i rzadziej ski grac
a jak rosl to i oczekujace mi doszly wiec z/s sporo wiekszy minus i na weekend bol glowy co dalej i jakie otwarcie poleci
spokoju w weekend ide poszalec wieczorem wiec moze zapomne nara
co do elek ktore pokazalem to na pewno je zgasze nie bede z dolu zostawial strazaka to jak w banku fakt 5k to bez przesady i strata bedzie kiedys mniejsza
a z tym sp500 to jeszcze jak bylem bo pokazalem lki nizej 3700 to rynek spadl do 3700 i odbil chyba do 15 i potem zszedl na 3670
i podbil ze dwa razy raz do 690 i drugi do 680 wiec prosze nie pytac bo nic nie pokaze
ja tu setki razy poazuje dt i co sie robi jak rynek spada
zamkneli 3650 i dalej ten sam problem czy to starczy :?: czy ktorys tam raz znowu pojdzie odbicie z tego poziomu 3650-3660
wystarczy zerknac na wykres to widac ile razy odbijali :568:

JohnyEnglisz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: JohnyEnglisz »

baxik pisze:
08 paź 2022, 12:17
o rynku ropy na koniec
szczerze mowiac tez zlapalem strate i jak dla mnie bardzo duza nie chce tego pokazywac bo mam wrazenie ze nie jeden by sie ucieszyl
a poradzic sobie musze sam
moze zrobie tak ze ze 3-5 esek po prostu zostawie i bede mial minus az spadnie a powoli bede redukowal te strate na jakimkolwiek spadku
ujme to tak gdybym byl na forexie wieczorem to skasowalbym wiekszosc bo pokazywalem wyzej minus 7k bylo ale kurs na noc nie spadl a urosl niestety teraz 7ka to jest ze 2 z dolu esek a mam ok 15 z tym ze sporo wyzej
zrobilem znowu szkolny błąd bo zamiast skracac to relizowalem z/s by tzw minimum bylo i mam teraz prezent na weeked
2mocne ski po około 89,7 :mrgreen: i ze 4 nizej 92 ale z wyzej 92,7 tez ze 4 mam tez mam i wyzej 92 tez kilka mam
jesli bedzie rynek dalej rosł to niestety musze zmniejszyc wielkosc pozycji to wiem na pewno nawet tego nie liczac i rzadziej ski grac
a jak rosl to i oczekujace mi doszly wiec z/s sporo wiekszy minus i na weekend bol glowy co dalej i jakie otwarcie poleci
spokoju w weekend ide poszalec wieczorem wiec moze zapomne nara
co do elek ktore pokazalem to na pewno je zgasze nie bede z dolu zostawial strazaka to jak w banku fakt 5k to bez przesady i strata bedzie kiedys mniejsza
a z tym sp500 to jeszcze jak bylem bo pokazalem lki nizej 3700 to rynek spadl do 3700 i odbil chyba do 15 i potem zszedl na 3670
i podbil ze dwa razy raz do 690 i drugi do 680 wiec prosze nie pytac bo nic nie pokaze
ja tu setki razy poazuje dt i co sie robi jak rynek spada
zamkneli 3650 i dalej ten sam problem czy to starczy :?: czy ktorys tam raz znowu pojdzie odbicie z tego poziomu 3650-3660
wystarczy zerknac na wykres to widac ile razy odbijali :568:
No wlasnie co z tymi L na sp500?? Te L 3704-3709 pozamykales ze strata, a te L brane nizej 3670-3695?? :564:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Zakarkili pisze:
07 paź 2022, 21:48
Szanuję. Tego brakuje na tym forum. Prawdy.
Kłamstwo jest walutą świata... Zapraszam do innych działów tam dzielimy się prawdą.
Patrzę naście postów na DT - pewnie jakieś spięcie i znów Baksikowi się dostało. Napiszę wam taka historię był koleś na forum, który grał na demo nieźle mu szło pokazywał wejścia nawet linka do myfxbook podał - przejrzysty na 100%.
To czego ludzie nie wiedzieli to że miał EA podpięte, które kopiowało zlecenia na rachunek realny. Gdy bo spytałem po co to robi to powiedział dla świętego spokoju.
Pytanie czy koleś oszukiwał czy nie ?
Zastanówcie się po co chcecie wiedzieć takie rzeczy ?? Tylko nie mówcie że chcecie jakiejś prawdy
A ty Baksik masz upodobania ekshibicjonisty :) . Z jednej strony wręcz musisz pokazać ale nie chcesz wszystkiego.
A do was to jest jego kasa realna czy nie nie da wam i nie weźmie. Ja bym tylko pokazał wejścia a ile ugrałem to inna bajka
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

:D Mamy się zastanowić nad tym że rynek robi od 3670 do 3800 138 pips to pomnożone przez 2.5pln daje okrągłą kwote 345 pln tylko przy 0.01 lota
i nie zamykamy tej pozycji tylko co?
mamy o to nie pytać? a zresztą kim ty jestes żeby zabraniać komus pisac o takich rzeczach

Awatar użytkownika
Magnolia18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Magnolia18 »

tak na spokojnie. po wczorajszym. wamac dokladnie nie wiem co chcecie od Baxia ?zeby pokazal stratne ? pokazywal ze tez w leb dostawal. liczy sie wynik netto. X razy w plecy i Y razy do przodu = netto i jesli jest na zielono to chyba OK
chyba ze chodzi o to w jaki sposob to sie osiaga? ale jakie ma to znaczenie jak abla ?
nieco juz głupi jestem. pomijajac ze demowka to nie ten swiat co 'zywe' siano ma wyniki.
chodzi o to zeby pokazal real konto ? czy tam tez 'znachorzy' ?? i ma zielony wynik kazdego dnia ?
czy o to ze znachorzenie skonczy sie wywrotka ? byly juz momenty ze wdupcal i w ciagu dnia naprostowal sie.
ergo to sciema. o to abla ??
Wyrażam jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Magnolia18 pisze:
08 paź 2022, 19:16
tak na spokojnie. po wczorajszym. wamac dokladnie nie wiem co chcecie od Baxia ?zeby pokazal stratne ? pokazywal ze tez w leb dostawal. liczy sie wynik netto. X razy w plecy i Y razy do przodu = netto i jesli jest na zielono to chyba OK
chyba ze chodzi o to w jaki sposob to sie osiaga? ale jakie ma to znaczenie jak abla ?
nieco juz głupi jestem. pomijajac ze demowka to nie ten swiat co 'zywe' siano ma wyniki.
chodzi o to zeby pokazal real konto ? czy tam tez 'znachorzy' ?? i ma zielony wynik kazdego dnia ?
czy o to ze znachorzenie skonczy sie wywrotka ? byly juz momenty ze wdupcal i w ciagu dnia naprostowal sie.
ergo to sciema. o to abla ??
pisałem ci wczoraj że ja załatwiłem sprawe tego ika w jeden sposób Ignor
ale to co piszesz to nie tak , skoro celem tego forum jest wymiana poglądów, myśli, przekonań dotyczących rynku walutowego i pokrewnych oraz budowanie społeczności pasjonatów rynku Forex.
To niech tak będzie
Dzielimy sie wiedzą, narzędziami strategiami
skoro ktos dobrze zarabia niech to opublikuje na łamach forum
w miare logicznie i przejrzyscie, na pytania wszelakie też te o stratach tez niech sie dzieli
Jestem w tym b.długo i poprostu to wszystko jego nie spina mi sie
ale napewno nie dowiem sie bo mam go daleko gdzies

Zablokowany