IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
55%
Poza paroma minusami są ok
26
30%
Przeciętny
10
12%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
1
1%
 
Liczba głosów: 86

Awatar użytkownika
leemo
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 67
Rejestracja: 31 paź 2012, 09:01

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: leemo »

Witam wypłaty kartą czy przelewem do Mbanku 4 dni

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9794
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

leemo pisze:
17 kwie 2022, 19:36
Witam wypłaty kartą czy przelewem do Mbanku 4 dni
Wszystko zależy od banku. Kartą to zawsze 4-6 dni roboczych ale w przypadku Aliora przelew to 2 dni :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

-apollo-
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 21 lis 2014, 11:50

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: -apollo- »

raposo pisze:
10 kwie 2022, 19:21
raposo pisze:
10 kwie 2022, 14:30
valkiria pisze:
10 kwie 2022, 12:47
Teraz już nie można.
Faktycznie, jeszcze w piątek wszystko było "po staremu". Teraz jest informacja, że polscy rezydenci nie mogą otworzyć konta pod licencją FSA i muszą wybrać CySEC.

2 lata temu była już podobna sytuacja, po czym po miesiącu znowu zmienili zdanie i możliwość otwarcia konta pod FSA wróciła. Zobaczymy co tym razem będzie...

Już nie ma „blokady” i można otworzyć konto po staremu. Sytuacja bardzo dynamiczna :D postaram sie czegoś dowiedzieć u źródła i dam znać.

Edit:
Niestety, faktycznie następują jakieś zmiany. Na obecny moment nowi klienci nie mogą otwierać kont pod regulacjami FSA, dotychczasowi mogą handlować po staremu. W ciągu najbliższych dni zostanie podanych więcej szczegółów.
Czy są jakieś nowe wieści na ten temat?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9794
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na razie cisza i jest 'po staremu/nowemu'. Napiszę do nich jeszcze w tym tygodniu i dam znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9794
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Broker zmienny jest... ;)

Mam dobre wieści - IC Markets wraca do "starego trybu" i ponownie zgadza się na otwarcie kont w ICM Global, jak i akceptuje możliwość przepisania istniejącego konta do grupy partnera, np. do Forex Club, aby otrzymać o -21% niższą prowizję czy dostęp do Programu Podatek - dożywotnio ;)

Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

-apollo-
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 21 lis 2014, 11:50

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: -apollo- »

Dzięki
:564:

Pawel385
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 17 cze 2022, 13:14

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: Pawel385 »

Witam, mam pytanie odnosnie wpłaty, wpłacałbym kartą walutową mbanku , do wyboru mam EUR i USD, zasilając rachunek IC mogę podac tylko kwotę w USD, choć rachunek u nich jest otwarty w EUR, co ciekawe w zakładce wypłat moge podać kwotę w EUR. Czy podając kwotę zasilenia w USD ściągnie mi z konta USD czy EUR i czy pobierze prowizję za przewalutowanie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9794
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pawel385 pisze:
17 cze 2022, 13:20
Witam, mam pytanie odnosnie wpłaty, wpłacałbym kartą walutową mbanku , do wyboru mam EUR i USD, zasilając rachunek IC mogę podac tylko kwotę w USD, choć rachunek u nich jest otwarty w EUR, co ciekawe w zakładce wypłat moge podać kwotę w EUR. Czy podając kwotę zasilenia w USD ściągnie mi z konta USD czy EUR i czy pobierze prowizję za przewalutowanie?
Witaj,
Sam mam konto w USD i też przy wpłacie kartą widzę, że jest USD na sztywno. Ale z tego co się orientuję ta waluta jest dobierana automatycznie w zależności od waluty Twojego konta w IC Markets. Upewnij się, że wybrałeś z listy właściwy numer konta i że faktycznie jest w EUR. Jeśli tak - sugeruję udać się na Live Chat żeby to sprawdzili.

Jeśli dokonasz wpłaty w USD, a konto jest w EUR to wręcz napewno dokona się podwójne przewalutowanie. Alternatywnie - możesz założyć drugie konto w USD, wpłacić USD, a następnie dokonać przelewu wewnętrznego między kontami -> napewno kurs będzie korzystniejszy niż w bankach ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Pawel385
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 2
Rejestracja: 17 cze 2022, 13:14

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: Pawel385 »

raposo pisze:
20 cze 2022, 15:44
Witaj,
Sam mam konto w USD i też przy wpłacie kartą widzę, że jest USD na sztywno. Ale z tego co się orientuję ta waluta jest dobierana automatycznie w zależności od waluty Twojego konta w IC Markets. Upewnij się, że wybrałeś z listy właściwy numer konta i że faktycznie jest w EUR. Jeśli tak - sugeruję udać się na Live Chat żeby to sprawdzili.

Jeśli dokonasz wpłaty w USD, a konto jest w EUR to wręcz napewno dokona się podwójne przewalutowanie. Alternatywnie - możesz założyć drugie konto w USD, wpłacić USD, a następnie dokonać przelewu wewnętrznego między kontami -> napewno kurs będzie korzystniejszy niż w bankach ;)
Dzięki, faktycznie wybierałem nie to konto MT4.
Jednak wprowadzając rachunek bankowy w PL na sztywno jest waluta EUR, czyli najkorzystniej chyba wpłacać EUR na rachunku EUR i wypłacać na EUR - bo inaczej przewalutują.
Wczoraj pisałem na czacie z gościem, jednak w pewnym momencie mnie urwało, nie chciało mi się od nowa pisać, przy wpłacie kartą wypłata jest tylko do wysokości wpłaty, ale czy mogę większą sumę wypłacić od razu na konto? Czy jeśli wpłacę przykładowo te 200 eur, zarobię z tego tysiąc, to muszę wypłacić najpierw karta 200 a później 800 na konto czy mogę 1000 na konto?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9794
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pawel385 pisze:
21 cze 2022, 11:19
Dzięki, faktycznie wybierałem nie to konto MT4.
Jednak wprowadzając rachunek bankowy w PL na sztywno jest waluta EUR, czyli najkorzystniej chyba wpłacać EUR na rachunku EUR i wypłacać na EUR - bo inaczej przewalutują.
Wczoraj pisałem na czacie z gościem, jednak w pewnym momencie mnie urwało, nie chciało mi się od nowa pisać, przy wpłacie kartą wypłata jest tylko do wysokości wpłaty, ale czy mogę większą sumę wypłacić od razu na konto? Czy jeśli wpłacę przykładowo te 200 eur, zarobię z tego tysiąc, to muszę wypłacić najpierw karta 200 a później 800 na konto czy mogę 1000 na konto?
Napewno możesz wpłacać też w USD przelewem - pokombinuj ;) Ale dać się da na 100%. Ja mam wszystkie konta w USD więc nie mam jak sprawdzić.

Co do karty - musisz najpierw wypłacić 200 EUR na kartę, a 800 EUR na konto. Chyba, że np. karta wygaśnie i nie będziesz mieć duplikatu, to wtedy w drodze wyjątku wszystko na konto.

Przeczytaj ten artykuł:
https://forexclub.pl/zagraniczny-broker ... rzystniej/

Dużo powinno się wyjaśnić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ