Wpływ łącza na egzekucje zleceń.
nie rozumie czegos-piszecie o pingach-a skad macie adres IP do fxpro-jedynie macie pod demo w aplikacji co rejestruje demo-watpie zeby te same serwery,lacza byly udostepnianie do transakcji
poza tym sam fxpro-daje kilka adresow IP-w zaleznosci o przeciazenia
...pieniądze wyrastają na drzewie cierpliwości...
plessok pisze:nie rozumie czegos-piszecie o pingach-a skad macie adres IP do fxpro-jedynie macie pod demo w aplikacji co rejestruje demo-watpie zeby te same serwery,lacza byly udostepnianie do transakcji
IP do servera real jest JEDEN a inny do demo, można to sprawdzić w klikach w zainstalowanym MT4, jednak lokalizacja obydwu serverów jest w tym samym miejscu.
FxPro był tylko przykładem do tego.
faflik pisze:Ja mam iPlusa i laptop. Nie straszne już zaniki prądu, ani padaczka neostrady.
Ale zawsze może paść iPlus

Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
no dzieki-bede tego szukac-bo z dema wynika ze mam okolo 300-450ms-to chyba duzo
korzystam z o2 na karte sim-wiec troche mnie to zainteresowalo
robilem testy-dla modemu na karte sim,badz router wykorzystujacy karte sim-wyszlo jednoznacznie ze najlepiej spisuje sie modem
bawilem sie nawet z podmienianiem DNS,nic nie pomaga
poszukam tego IP-chyba znajde,o ile jest w konfigach
udalo mi sie znalezc,wprowadzajac IP przez pinga w dosie znacznie poprawilo sie na 130-145ms
teraz majac dokladny adres IP,moge zajac sie testami-wow
korzystam z o2 na karte sim-wiec troche mnie to zainteresowalo
robilem testy-dla modemu na karte sim,badz router wykorzystujacy karte sim-wyszlo jednoznacznie ze najlepiej spisuje sie modem
bawilem sie nawet z podmienianiem DNS,nic nie pomaga
poszukam tego IP-chyba znajde,o ile jest w konfigach
udalo mi sie znalezc,wprowadzajac IP przez pinga w dosie znacznie poprawilo sie na 130-145ms
teraz majac dokladny adres IP,moge zajac sie testami-wow
podsumowanie
przeprowadzilem testy na trzech platformach forexowych metatrader-wszystkie sa to rachunki realne
po pierwsze:
-najgorzej w testach wypadl xtb.pl- IP:195.182.34.78(132ms)
-pozniej byl fxpro.com- IP:62.128.144.208(118ms)
-skonczylem na mesterforex.org- IP:88.85.79.4(112ms)(rachunek rzeczywisty-jeszcze nie korzystalem-zalozylem dla promocji 100dolarow miesiecznie za minimum 10lotow)
roznice byly nie wielkie-trzeba przyznac ze w realnym korzystaniu najbardziej plynnie chodzi fxpro.com,za jakis czas zdam relacje z masterforex
po drugie,pisalem wczesniej ze korzystam z karty sim-byc moze lepsze wyniki sa na stalym laczu i przepustowosci 16mb w Niemczech w standardzie-postarm sie to wyczaic
przeprowadzilem testy na trzech platformach forexowych metatrader-wszystkie sa to rachunki realne
po pierwsze:
-najgorzej w testach wypadl xtb.pl- IP:195.182.34.78(132ms)
-pozniej byl fxpro.com- IP:62.128.144.208(118ms)
-skonczylem na mesterforex.org- IP:88.85.79.4(112ms)(rachunek rzeczywisty-jeszcze nie korzystalem-zalozylem dla promocji 100dolarow miesiecznie za minimum 10lotow)
roznice byly nie wielkie-trzeba przyznac ze w realnym korzystaniu najbardziej plynnie chodzi fxpro.com,za jakis czas zdam relacje z masterforex
po drugie,pisalem wczesniej ze korzystam z karty sim-byc moze lepsze wyniki sa na stalym laczu i przepustowosci 16mb w Niemczech w standardzie-postarm sie to wyczaic
co racja to racja,w ogole zmienilem operatora uslug internetowych,teraz mam transfer na 20-30mb na sekundeMrYogi pisze:plessok kris007 Tylko pamiętajcie że to ma być sprawdzone z poziomu MT4 a nie tradycyjny ping co masz w windowsie, różnice kolosalne.
z racji ze jest weekend to jeszcze nie mialem mozliwosci przetestowac,jedynie podglad na platformie,wyniki o niebo lepsze
wniosel-do egzekucji zlecen lacze i klawiatura specjalistyczna-wtedy naprawde mozna oszacowac czy rekwoty sa przypadkowe czy dealer ma pingi ustawione na metatraderzze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Suoer temat.czyli reasumując podstawowy problem to jest sprzęt brokerów i ich chęć do inwestycji w tym zakresie?.
Może dobrze by było wymienić tych brokerów którzy są popularni i mocni w Polsce oraz mają doby sprzęt.Będzie to szybciej i najmniej skomplikowane?.
Pozdrawiam.
Ps. może nasz wywiadowca reptile się tego podjął?.
Może dobrze by było wymienić tych brokerów którzy są popularni i mocni w Polsce oraz mają doby sprzęt.Będzie to szybciej i najmniej skomplikowane?.
Pozdrawiam.
Ps. może nasz wywiadowca reptile się tego podjął?.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów