Gra na dane makro

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Panowie ja mówiłem o ruchach rzędu 100 pips i więcej- takie najczęściej się zdarzają podczas publikacji ważnych danych. Dla 5 pips zysku ta gra jest nie warta świeczki myślę. Dzisiaj przyznam się, że rynek mnie oszukał bo myślałem, że o 14.30 coś sie ruszy ale niestety cisza...
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Boby_Fischer pisze:rapso a Ty grasz w ten sposób?
Nie gram w ten sposób choć też kiedyś próbowałem. Można inaczej załapać się na szybkie, dochodowe ruchy :).
Boby_Fischer pisze:Dzisiaj przyznam się, że rynek mnie oszukał bo myślałem, że o 14.30 coś sie ruszy ale niestety cisza...
Widzisz, dane zgodne z oczekiwaniami. Nie miało ich co zaskoczyć więc i reakcji brak.

Czytaj Luktoma, bo wie co pisze :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jacek_1986
Bywalec
Bywalec

...

Nieprzeczytany post autor: jacek_1986 »

Moim zdaniem najlepiej jest stworzyć sobie osobna strategie do kazdej publikacji, na jaka chcemy grac. Jak spojrzycie na wykresy historyczne, najlepiej 1 min, to zobaczycie jak zachowywal sie kurs w przeszlosci. Kazda publiakcja daje troche inne ruchy, jesli chodzi o cofki, zdecydowanie wybicia, zasieg etc. Ja przejrzalem historyczne wykresy, sprawdzilem ktore dane sa najlepsze, przeanalizowalem ich wybicia. Teraz opracowuje w oparciu o to indywidualne strategie. Oczywiscie mozna grac na wszystko jednym algorytmem, ale dopasowujac strategie do publikacji uzyskamy lepsze efekty.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Jeżeli jesteście zainteresowanie grą na dane to zapraszam do wspólpracy na czat :) Piszcze na PV albo na gg:P
:)

Awatar użytkownika
profil84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: profil84 »

Nie wiecie może po jakim czasie na http://stooq.pl/kalendarium/ pojawia się aktualna wartość, jeśli np. o 14:30 ma być publikacja to po ilu minutach wyświetlana jest na stronie aktualna wartość?? Nie zdążyłem sprawdzić w tym tygodniu, zamierzam w przyszłym ale jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Z punktu widzenia inwestora indywidualnego na fx nie ma znaczenia dana informacja, ważna jest rekcja rynku i to Cię tak naprawdę tylko powinno interesować. Rynek się nie myli...
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

dokladnie. co z tego ze bedziesz mial daną informacje od razu skoro reakcja zazwyczaj jest po kilkunastu sekundach :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
profil84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: profil84 »

Bardzo dobrze wiem o tym wszystkim i nie o to się pytałem, znacie pytanie na moją odpowiedź??

kuraki1980
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kuraki1980 »

A co sądzicie o grze na kilka godzin przed ważnymi danymi macro? pomijam EUR/USD bo czasami szwankuje, ale w przypadku GBP i JPY zazwyczaj sie sprawdza
Dane macro w chwili ogłoszenia są już nieaktualne. Nieważne czy dobre czy złe i tak rynek już na nie zareagował :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

kuraki1980 pisze:A co sądzicie o grze na kilka godzin przed ważnymi danymi macro?
A w oparciu o jaką zasadę chcesz tu grać i co dokładnie wykorzystać?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ