Gra na dane makro
- Boby_Fischer
- Gaduła
Panowie ja mówiłem o ruchach rzędu 100 pips i więcej- takie najczęściej się zdarzają podczas publikacji ważnych danych. Dla 5 pips zysku ta gra jest nie warta świeczki myślę. Dzisiaj przyznam się, że rynek mnie oszukał bo myślałem, że o 14.30 coś sie ruszy ale niestety cisza...
Boby Fischer is great!
Nie gram w ten sposób choć też kiedyś próbowałem. Można inaczej załapać się na szybkie, dochodowe ruchyBoby_Fischer pisze:rapso a Ty grasz w ten sposób?

Widzisz, dane zgodne z oczekiwaniami. Nie miało ich co zaskoczyć więc i reakcji brak.Boby_Fischer pisze:Dzisiaj przyznam się, że rynek mnie oszukał bo myślałem, że o 14.30 coś sie ruszy ale niestety cisza...
Czytaj Luktoma, bo wie co pisze

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
...
Moim zdaniem najlepiej jest stworzyć sobie osobna strategie do kazdej publikacji, na jaka chcemy grac. Jak spojrzycie na wykresy historyczne, najlepiej 1 min, to zobaczycie jak zachowywal sie kurs w przeszlosci. Kazda publiakcja daje troche inne ruchy, jesli chodzi o cofki, zdecydowanie wybicia, zasieg etc. Ja przejrzalem historyczne wykresy, sprawdzilem ktore dane sa najlepsze, przeanalizowalem ich wybicia. Teraz opracowuje w oparciu o to indywidualne strategie. Oczywiscie mozna grac na wszystko jednym algorytmem, ale dopasowujac strategie do publikacji uzyskamy lepsze efekty.
Nie wiecie może po jakim czasie na http://stooq.pl/kalendarium/ pojawia się aktualna wartość, jeśli np. o 14:30 ma być publikacja to po ilu minutach wyświetlana jest na stronie aktualna wartość?? Nie zdążyłem sprawdzić w tym tygodniu, zamierzam w przyszłym ale jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź
- Boby_Fischer
- Gaduła
-
- Uczestnik
A w oparciu o jaką zasadę chcesz tu grać i co dokładnie wykorzystać?kuraki1980 pisze:A co sądzicie o grze na kilka godzin przed ważnymi danymi macro?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu