Saxo Bank

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
14%
Poza paroma minusami są ok
1
14%
Przeciętny
2
29%
Mają wiele wad
1
14%
Stanowczo odradzam
2
29%

Liczba głosów: 7

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MACIEK408 napisał:ja zrezygnowałem z konta w SB ze względu na sporadyczne nocne szpile gdy przetrzymywałem pozycje na noc. reklamacje czasem skutkowały czasem nie i dałem sobie spokój .Potwierdzacie to?.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

te szpile to chyba jakies bugi, mi sie czasem pojawiaja ale bez zadnych konsekwencji w pozycjach otwartych :roll: :roll: :roll:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Mi też nie zrobiły ngdy krzywdy.

arekk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arekk »

fxmaestro pisze:UWAGA UWAGA UWAGA

NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ OSZUKANY
Skoro takimi wielkimi bukwami to pozwolę sobie zapytać : ale o co chodzi?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

fxmaestro spokojnie piersze zasadnicze pytanie czy Masz w Saxobank czy jak pisałeś wcześniej otwierasz w IDM?.To jest bardzo duża różnica.Drugie piszesz że zlikwidowało Tobie pozycje przeciwstawną jak możesz grać w Saxobanku nie wiedząc że nie można mieć zleceń przeciwstawnych?.Współczuję utraty kasy lecz nic nie usprawiedliwia Twojego postępowania.Piszę 10 raz zanim zaczniecie inwestować dokładnie zapoznać się z platformą.Wiem że mnie zjecie lecz napiszę ćwiczyć na demo choćby 1-3 lat lecz opanować trzeba perfekcyjnie.Kolega mój też miał te problemy co Ty nie słuchał,uważał że po 2 miesiącach już zna ją perfekt,nie wiedział że nie ma zleceń przeciwstawnych i wyczyścił konto 2 razy.

Dodano po 2 minutach:

Ps.pamiętajcie że do saxo trzeba mieć silne łącze oraz silego kompa.

Dodano po 16 minutach:

Ps. poza tym to są bardzo poważne oskarżenia.Może byś chociaż to uzsadnił?.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Więc tak:

1. Jak już pisałem tu kiedyś miałem otwarte pozycje na BUY na E/U ale, że zrobił się minus i rynek już w nocy cienki dalem takie same na SELL żeby rano wstać zwolnić jedno i działać dalej wyprowadzić te zlecenia ( tak robiłem i robie na innych platformach). Jak rano odpaliłem platformę to szczena mi opadła zlecenia zostały wyzerowane oni opierająsię na jakimś FIFO dodam że te zlecenia nie stały razem 24h to już dla mnie całkiem porażka.

Pisałem reklamacje i co otrzymałem info że oni stosująsiędo FIFO i nie interesuje ich co jest na innych platformach.

Dodam, że na innych platformach takie przeciwstawne zlecenia stoją po kilka dni tygodni a nawet jedno miałem ponad miesiąc i NIE zostałem zrobiony w bambuko jak w saxo.

No nic jakoś to przebolałem i mówie sobie ok nie wiedziałem nic o żadnym FIFO i na tym forum nigdy z czymś takim się nie spotkałem ( kilku z was pytałem i też byliście zieloni z FIFO ) więc będe starał się tradować dalej bez takich zleceń.

2. Jak już odrobiłem straty z tej akcji robienia w bambuko przy tym FIFO zaczełem dalej tradować na parce E/U. Niestety zlecenie nie poszło w tą stronę co trzeba ale to nic podkupiłem się i przyciełem strate o wiele mniejszą. Wstaje rano odpalam platformę i co widzę 2 zlecenia jedno na B i jedno na Sell - mysle sobie kurcze przecierz to zamykałem jak to możliwe, że coś takiego jest i to w takim dużym locie.

Mowie sobie ok nie ma straty jest + to trzeba to jakos wyprowadzić i wieczorem po spadku zlecenia sell przyciełem mniejszą strate i zlecenie BUY z 570$ zostawiłem na rano, żeby wyłapać jeszcze więcej pipsów i dopiero zamknąć i tak wystrzeliło rano tylko co z tego jak nie było już zlecenia.

W nocy otworzyłem przeciwstawne zlecenie G/U na sell żeby teraz mnie w bambuko nie zrobili z FIFO czy coś takiego i jak myślicie te zlecenie E/u co wyżej + zostało zamknięte a zlecenia sell G/U są otwarte i dająspore minusy odrazu akcja do menagera rachunku zero odpowiedzi dopiero po 3 meili i po 1h odpowiedz w tym czasie wyprowadziłem zlecenie G/U praktycznie na 0 i widze na rachunku + 600 od głownej sumy wyłączyłem platforme i czekam na odpowiedz co z tym zleceniem E/U które było na 570$+ wieczorem a rano jużgo nie było.

Po 1h odpalam platformę i co widzę rachunek zmiejszył się o te 600 i dalej odejmuje kase z rachunku lukam w pakiet zleceń nic wszystko zamknięte.

piszę 2 meile w nerwach do menagera wreszcie telefon i mowi mi tak no faktycznie nie ma pan juz opcji zamkniecia pozycji ale dalej jest otwarta bo system cos tam cos tam i mowi prosze otworzyc o takiej wielkosci przeciwstawne i czekac na reklamacje ja otworzyłem ale co te zlecenie wcale nie przymkneło tego drugiego i było otwarte i ono teraz robiło minus w rachunku no ni mowie nie dotykam nic kazała tak zrobić to niech jest

Wczoraj dostalem pakiet zlecen żebym sobie zobaczył tylko w saxo jest taki syf że nikt z tego forum nawet najlepszy trader by tego nie doczytal sie. Jasn jakby wszystkie zlecenie były zapisane jak u innych na przykład data godzina lot otarcie zamkniecie. Tu dostajesz cos czego nie da sie zweryfikować bo to są kombinacje cwaniactwo

Odpowiedz z dziś

Dzial zajmujacy sie transakcjami walutowymi sprawdzil wszystkie pozycje na EURUSD z wtorku. Sprawdzilismy również ponownie jak netowane były pozycje.

Niestety wszystko odbylo się poprawnie wg reguly FIFO (first in first out). Jeśli zostawial Pan otwarte przeciwne pozycje na noc, wówczas zostaly one znetowane (wyjasnilam netowanie i czesciowe netowanie wczesniej).

Dodano po 1 minutach:

Pytanie zasadnicze do tych bardziej obeznanych traderów

Gdze można złożyć skargę na SAXO do jakiego nadzoru lub coś w tym stylu

Dodano po 24 minutach:
zz pisze:fxmaestro spokojnie piersze zasadnicze pytanie czy Masz w Saxobank czy jak pisałeś wcześniej otwierasz w IDM?.To jest bardzo duża różnica.Drugie piszesz że zlikwidowało Tobie pozycje przeciwstawną jak możesz grać w Saxobanku nie wiedząc że nie można mieć zleceń przeciwstawnych?.Współczuję utraty kasy lecz nic nie usprawiedliwia Twojego postępowania.Piszę 10 raz zanim zaczniecie inwestować dokładnie zapoznać się z platformą.Wiem że mnie zjecie lecz napiszę ćwiczyć na demo choćby 1-3 lat lecz opanować trzeba perfekcyjnie.Kolega mój też miał te problemy co Ty nie słuchał,uważał że po 2 miesiącach już zna ją perfekt,nie wiedział że nie ma zleceń przeciwstawnych i wyczyścił konto 2 razy.

Dodano po 2 minutach:

Ps.pamiętajcie że do saxo trzeba mieć silne łącze oraz silego kompa.

Dodano po 16 minutach:

Ps. poza tym to są bardzo poważne oskarżenia.Może byś chociaż to uzsadnił?.

Niestety nikt z ich strony nie podszedł powaznie do sprawy w dupie maja ze ty straciłes kase z ich strony ważne żeby im się zgadzało
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Moim zdaniem przesadzasz. Ja instalowałem TMS- to chyba ta sama platforma tylko inaczej sie nazywa.
Co broker to inne warunki wg ich upodobania i broker nastawia się na konkretnego klienta oferując różne warunki.
Mi np. w TMS-direct nie podobało się że pozycje rozliczają na PLN dopiero po północy czy coś takiego, a platforma tak ciężko chodziła, że odłożyłem na bok. Podobnie zaskoczyły mnie warunki w ATC czy tez nordmarkets z platformą Mt4, ale to wszystko jest chyba w regulaminach i umowach, czytałeś ?
Dodam, że na innych platformach takie przeciwstawne zlecenia stoją po kilka dni tygodni a nawet jedno miałem ponad miesiąc i NIE zostałem zrobiony w bambuko jak w saxo.
Na jakich platformach? Tych podobnych do TMS SAXO i IDMS ?
Wstaje rano odpalam platformę i co widzę 2 zlecenia jedno na B i jedno na Sell - mysle sobie kurcze przecierz to zamykałem jak to możliwe, że coś takiego jest i to w takim dużym locie.
Te przeciwstawne zlecenia to na tej samej parze walutowej ?
Nie wykluczam przekrętu czy coś i interesuje mnie sprawa, ale czy wybrales dobra platforme i brokera ?

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Wiesz siedze w tym długo i nie przesadzam napewno

Inne platformy to na przykład ava oraz fxcast tam mialem długo takie pozycje chodz były to micro loty ale stały sobie długo nikt nie zamknoł :)

Już pisałem, że po pierwszej takiej akcji gdzie dowiedziałem sie o tym ze nie moze być to taka sama para walutowa zrobiłem to na E/U do G/U zero powiazania widocznie dla nich to wszystko jest FIFO hehe

Boli mnie jedno zero poważnego podejscia tylko stwierdzenie i koniec ktropka saxo poprawnie rozliczyło zlecenia
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
plessok
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: plessok »

troszke dziwne,nie chodzi czasem o depozyt,bo jesli miales dluga pozycje na eur/usd, a krotka na gbp/usd-wtedy prawdopodobnie broker wziol ci tylko raz depozyt-nie dwukrotnie???
...pieniądze wyrastają na drzewie cierpliwości...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

wszystkie swoje ruchy na platformie mzoesz zobaczyc w zapisie czynnosci. pomocna rzecz jesli czegos nie jestes pewien.

piszesz o tym ze zero powaznego podejscia ze strony saxo. sory ale wszystkie warunki handlu jak i zasad wspolpracy z brokerem masz wypisane w regulaminie i innych dokumentach z ktorymi sie zgadzasz zawierajac umowe. jesli podpisujesz sie pod czyms czego nie rozumiesz to do kogo masz pretensje??

ODPOWIEDZ