[USD/CHF]
- magictrader
- Pasjonat
Rano otworzyłem taką pozycję i jeszcze na czacie napisałem:
[11:51:06] magictrader napisał(a): ja jadę na UC na 1,5 przynajmniej
i nikt mi nie wierzył
.
Sam nie wierzyłem, że to już dzisiaj i dlatego wziąłem jedynie 30p.
Ale pojechali po stopach...
[11:51:06] magictrader napisał(a): ja jadę na UC na 1,5 przynajmniej

i nikt mi nie wierzył

Sam nie wierzyłem, że to już dzisiaj i dlatego wziąłem jedynie 30p.

Ale pojechali po stopach...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2009, 18:28 przez magictrader, łącznie zmieniany 1 raz.
Po takim skoku odreagowanie wydaje się wielce pradopodobne. Także luka pewnie będzie na longa. Liczyłem na shorta w mid term, ale jeszcze nie teraz. Niebyło klarownych sygnałów zmiany trendu, jedynie dywergencja, więc jescze powinniśmy sie powspinać, a przynajmniej skorygować ten spadek. W każdym bądź razie ktoś wybrał się na niezłe polowanie, podobna sytuacja jak ostatnio na jenie.
Czy mi się wydaje, czy na USD/CHF pojawił się sygnał sprzedaży?
Wykres dzienny:
świeca z długim czarnym korpusem (objęcie bessy), dłuższa niż największy ruch korekcyjny fali wzrostowej z okresu 29/12/2008 do 20/02/2009
fala wzrostowa wspomniana powyżej sięga do zniesienia 78,6% ruchu spadkowego z okresu 21/11/2009 do 29/12/2008
Na wykresie tygodniowym spadająca gwiazda, oraz pokrycie się z wspomnianego wyżej zniesienia ze zniesieniem fali spadkowej z okresu 13 lis 05 do 18 mar 06
Dodatkowo okresy powyżej wspomnianych fal w dniach kalendarzowych to 38 (spadkowa) i 53 dni (ta druga o jeden dzień krótsza od jednej z liczb ciągu fibonacciego, na tą pierwszą nie zwracałbym uwagi, ale suma czyli 91 dni jest krótsza zaledwie od 2 dni od kolejnej liczby w ciągu)
Trzeba by zerknąć jeszcze na EUR/USD, ale to nie dziś.
Komentarze mile widziane.
Wykres dzienny:
świeca z długim czarnym korpusem (objęcie bessy), dłuższa niż największy ruch korekcyjny fali wzrostowej z okresu 29/12/2008 do 20/02/2009
fala wzrostowa wspomniana powyżej sięga do zniesienia 78,6% ruchu spadkowego z okresu 21/11/2009 do 29/12/2008
Na wykresie tygodniowym spadająca gwiazda, oraz pokrycie się z wspomnianego wyżej zniesienia ze zniesieniem fali spadkowej z okresu 13 lis 05 do 18 mar 06
Dodatkowo okresy powyżej wspomnianych fal w dniach kalendarzowych to 38 (spadkowa) i 53 dni (ta druga o jeden dzień krótsza od jednej z liczb ciągu fibonacciego, na tą pierwszą nie zwracałbym uwagi, ale suma czyli 91 dni jest krótsza zaledwie od 2 dni od kolejnej liczby w ciągu)
Trzeba by zerknąć jeszcze na EUR/USD, ale to nie dziś.
Komentarze mile widziane.
Z czegos takiego to sie robi "advanced block"(nie znam polskiego odpowiednika niestety) i powinno wymieknac przy fibo 61.8%
A nawiasem mowiac jest to zywcem mniejsza kopia zjazdu z 1.22 do 1.05 w grudniu
Ach te matrioszki
Dodano po 10 godzinach 33 minutach:
A to jest piekny widok dla moich oczu zwlaszcza rano na przywitanie taka mila niespodzianka
Zamkniecie swiecy dziennej (na mojej platformie) ponizej ema7.
Innymi slowy ema7 ze wsparcia przemienila sie w opor co zdaje sie potwierdzac zmiane trendu
BTW
Podobnie jest z edkiem zamkniecie bylo powyzej dziennej ema7.
A nawiasem mowiac jest to zywcem mniejsza kopia zjazdu z 1.22 do 1.05 w grudniu

Ach te matrioszki

Dodano po 10 godzinach 33 minutach:
A to jest piekny widok dla moich oczu zwlaszcza rano na przywitanie taka mila niespodzianka

Zamkniecie swiecy dziennej (na mojej platformie) ponizej ema7.
Innymi slowy ema7 ze wsparcia przemienila sie w opor co zdaje sie potwierdzac zmiane trendu

BTW
Podobnie jest z edkiem zamkniecie bylo powyzej dziennej ema7.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.