[USD/CHF]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
zimtom37
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimtom37 »

A co powiecie na coś takiego?

Wybicie górą czy dołem? Z trendu wzrostowego można wnioskować wybicie z trójkąta górą, ale nie jestem zbyt dobry w danym makro, może więc jednak wybicie dołem? :?:

Dodano po 15 godzinach 37 minutach:

Zbliżamy się do końca trójkąta. To jak? Co myślicie? Kurs na północ czy południe?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Posiadanie pieniędzy jest lepsze niż nędza, z powodów czysto finansowych." Woody Allen

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zimtom37 pisze:Zbliżamy się do końca trójkąta. To jak? Co myślicie? Kurs na północ czy południe?
Wg mnie wybicie dołem jest bardziej prawdopodobne ale jak wiadomo lepiej jest reagować na to co się dzieje niż przewidywać... :)

edit: ...a może jednak góra? :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tzukow
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tzukow »

Mam dosyć czekania...
Na wykresie H4 świeca z długim górnym, zaraz po niej spadająca gwiazda, klin doszedł dokładnie pod zniesienie 70,7 gwałtownej fali spadkowej z ubiegłego piątku (20 luty)
Do tego leci 9 dzień w trendzie wzrostowym (8 dni nie mogło być bo weekend wpadł pośrodku)
Założyłem sell limit na 1,1725, ze stop lossem na 1764. Zobaczymy czy pójdzie wagon pipsów do przodu czy strzał w stopę :D.

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valerka »

może i tak ,ale przydałby się jakis konkrenty sygnał narazie takiego nie ma... no chyba że jakiś scalp:)

Dodano po 16 godzinach 37 minutach:

jesli coś to teraz mozna coś wyskrobać... ale bardzo ostroznie, wszak słaba,ale widać dywergencje pozytywną...
Obrazek

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

na walutach nuda... sprobuje powalczyć z Frankiem.. moja broń Dollah
Obrazek

robi2806
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robi2806 »

valerka pisze:to jest rysunek demo... co robie na realu to inna bajka... ale jestem na long

ten long krótkoterminowo chyba? index usd na h4 robi rgr, na daily mamy wisielec potwierdzony a dziś spadająca gwiazda, a tak w ogóle wyjście dołem z klina zwyżkującego. Nie wróży to dalszych wzrostów dolarowi

http://img21.imageshack.us/my.php?image=usdindex.png

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

robi2806 pisze:
valerka pisze:to jest rysunek demo... co robie na realu to inna bajka... ale jestem na long

ten long krótkoterminowo chyba? index usd na h4 robi rgr, na daily mamy wisielec potwierdzony a dziś spadająca gwiazda, a tak w ogóle wyjście dołem z klina zwyżkującego. Nie wróży to dalszych wzrostów dolarowi

http://img21.imageshack.us/my.php?image=usdindex.png
dokładnie interesuje mnie w tej chwili to co pokazuja wskazniki na M30... wisielce i gwiazdy mi nic nie mówią, jaka jest ich sprawdzalność zwłaszcza w momentach tak oczywistych? dla mnie to jest cos więcej niz sztuka dla sztuki...
Obrazek

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sundiom »

swiece japonskie sa z jednych najlepszych wskaznikow z at... jest proste, a duzo Ci pomoze 8) co do wykresu, zgadzam sie z robi2806... od siebie dodam, ze zaczelismy fale 3 / C...
..

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

1.460 osiągniety... zejscie poniżej tego poziomu może wygenerowac niezły spadek... jeśli się obroni to góry...
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tig3r pisze:Dodatkowo bank centralny Szwajcarii zadeklarował że sam będzie zbijał kurs.
Właśnie włączyłem... Trzeba było tak od razu :D
To co? Atak na 1.32?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ