[USD/CHF]
Pytanie do tych co grają i grali dziś na franku ( sorry że trochę off - topowo)
Co się dzieje w takiej sytuacji z SL? Jeśli ktoś zajął wcześniej shorta i 3/4 ruchu o 400 pips w górę dzieje się w pierwsze pięć minut ,to czy w realu poziom SL jest realizowany lub czy jest może przeskakiwany przy takiej dynamice?
Bo jeśli broker nie zrealizował by SL to bankructwo murowane przy większej pozycji i wszystko w 5 minut!
Co się dzieje w takiej sytuacji z SL? Jeśli ktoś zajął wcześniej shorta i 3/4 ruchu o 400 pips w górę dzieje się w pierwsze pięć minut ,to czy w realu poziom SL jest realizowany lub czy jest może przeskakiwany przy takiej dynamice?
Bo jeśli broker nie zrealizował by SL to bankructwo murowane przy większej pozycji i wszystko w 5 minut!
Witam, moj dzien jest dla mnie fatalny - ale nie gieldowo.
Dla amatorow szybkiej jazdy w dol maly zalacznik. Nie ponosze zadnej odpowiedzialnosci.
A moze nie zadziala? Chwilowo minus 20 pip EUR/CHF (short).
Dla amatorow szybkiej jazdy w dol maly zalacznik. Nie ponosze zadnej odpowiedzialnosci.
A moze nie zadziala? Chwilowo minus 20 pip EUR/CHF (short).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Wszystko zależy od brokera, czy była jakaś luka w danych (dziś nie było) oraz od tego czy gwarantuje on SL.Luke23 pisze:Bo jeśli broker nie zrealizował by SL to bankructwo murowane przy większej pozycji i wszystko w 5 minut!
Hikari
Co to za cudo?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- magictrader
- Pasjonat
- krzychoooo
- Stały bywalec
Trochę to ryzykowne
Bo nie dość że wbrew trendowi, to jeszcze na poziomie 1,1236 dorysowała się formacja XABC, ostatecznie jak dla mnie celem byłoby nawet 1,1865 lub okolice.
Jednak to co pokazałeś to może być ciekawy moment na jakąś szybką korektę.
Jeśli ten rynek by zahaczył o poziom 1,1300 do 1,1325 to po zarysowaniu odpowiedniej formacji na świecach bym rozważał wejście na długą pozycję i wyciśnięcia coś z zasięgu 1,1300 do 1,1865.
Może później rysunek jakiś załaduję (ogólnie to jestem póki co 90pipsów do przodu na tej formacji, bo 2 z 3 transakcji zatrzymały się na sl
), póki co to święta spędzę w dzienniku 
Jednak to co pokazałeś to może być ciekawy moment na jakąś szybką korektę.
Jeśli ten rynek by zahaczył o poziom 1,1300 do 1,1325 to po zarysowaniu odpowiedniej formacji na świecach bym rozważał wejście na długą pozycję i wyciśnięcia coś z zasięgu 1,1300 do 1,1865.
Może później rysunek jakiś załaduję (ogólnie to jestem póki co 90pipsów do przodu na tej formacji, bo 2 z 3 transakcji zatrzymały się na sl

Greed is good, Greed is right, Greed works... Greed clarifies!
Jeden z możliwych scenariuszy. Komentarz chyba zbędny
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Może trochę po fakcie ale nie pomyślałem, żeby wcześniej to zamieścić na forum.
Dodano po 3 godzinach 39 minutach:
I ciąg dalszy, znowu spóźniony
. Ostatnio dość dobrze wg fibo chodzi usd/chf.
Dodano po 3 godzinach 39 minutach:
I ciąg dalszy, znowu spóźniony

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Znów parę rysunków ode mnie
. Dość ciekawa sytuacja. Na H4 potwierdzenie końca korekty i zapowiedź dalszych spadków, niemniej na M5 idealne AB=CD zwiastujące korektę dzisiejszego spadku kursu Usd/Chf. Wg mnie na ten moment poziom 1.1200 i nic poza tym - dalej w dół.
EDIT:
heh, widać nie ma czasu nawet na korektę
.

EDIT:
heh, widać nie ma czasu nawet na korektę

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu