Postanowiłem wyrazić swoją opinię co do szkoleń i kursów online na temat kryptowalut i inwestowania sprzedawanych na stronie instytutkryptografii.pl i najzwyczajniej w świecie WAS PRZESTRZEC, że kupno jakiegokolwiek kursu tam = wyrzucenie pieniędzy w błoto BEZ MOŻLIWOŚCI ODZYSKANIA WPŁACONYCH PIENIĘDZY.
Sam nie wiem jak do tego doszło, ale z biegiem czasu karmiony wizją, że tuż tuż dostanę konkrety i pojawią się zyski wykupiłem dość dużo tych szkoleń tam m. in. kurs Radka Rygielskiego o tradingu, szkolenie Kamila Gancarza, ale przede wszystkim wszystkie dostępne kursy Phila Koniecznego + dostęp do zamkniętego forum (gdzie niewygodne komentarze błyskawicznie są kasowane). Phila dość długo oglądam na YT i akurat tam bardzo sensowne mówi i przekazuje za darmo na YT fajną wiedzę, ale po przerobieniu tych wszystkich kursów czuję się mocno zawiedzony.
Osobiście czuję się po prostu oszukany przez instytut kryptografii, bo poinformowano mnie, że żadnych wpłaconych pieniędzy już nie odzyskam stąd moja opinia tutaj. Głupi wydałem u nich ponad 7 tys. zł. Spamowali codziennie mailami z darmowymi webinarami i obiecywali wielkie zyski, a jakbym ich dalej słuchał to byłbym bankrutem.
2977 zł za szkolenie Phila to dla mnie dość spora kwota i po prostu spodziewałem się jakiś konkretów po szkoleniu za niemal 3000 zł, a prawda o Philu Koniecznym i jego szkoleniu Jak zainwestować w kryptowaluty i zmaksymalizować swój zysk jest taka, że to wiedza bezużyteczna niestety. Jego drugie szkolenie Jak przygotować się do hossy? - Strategie Phila Koniecznego to już całkiem porażka. Za darmo na youtube można znaleźć więcej informacji niż w tym szkoleniu.
To co mnie zaniepokoiło już na starcie i zapaliła mi się pomarańczowa lampka w głowie to regulamin strony Instytutu Kryptografii, a dokładnie punkt § 5. odstąpienie od umowy, a dokładnie BRAK TAKIEJ OPCJI!

Czyli z momentem przelania pieniędzy za szkolenie już nie ma opcji zwrotu. Jako, że po wielokrotnych prośbach choć o zwrot niewielkiej części wpłaconej kwoty nie udało mi się odzyskać ani 1 zł to dzisiaj pokażę Wam prawdę w tym kilka zdjęć jak wyglądają szkolenia w pseudo instytucie kryptografii a dokładniej CRYPTOGRAPHY RESEARCH sp. z o.o., ul. Gnieźnieńska 24, 91-046 Łódź, NIP: 7393925507, REGON: 382872801, KRS: 0000777790, kapitał zakładowy 5 000 zł
Zostawię Wam poniżej kilka print screnów co wchodzi w skład tych szkoleń o kryptowalutach Phila Koniecznego

Szkolenie Phila jak zainwestować w kryptowaluty i zmaksymalizować swój zysk to jest 36 lekcji, muszę dodać mocno archiwalnych lekcji nagranych w tamtym roku.. Każda lekcja to średnio 15-20 minut gadaniny i TOTALNYCH PODSTAW, które w żadnym stopniu nie przekładają się na zyski. Subskrybuję Phila już od ponad 2 lat, ma naprawdę wartościowy kanał na YT, daje tam sporo fajnej treści i celnych uwag, ale dziś już wiem, że te darmowe video na jego kanale są po prostu bardziej merytoryczne i lepsze niż ten cały płatny kurs za 3 koła. Poważnie? Płacę 3000 zł żeby posłuchać czym są kryptowaluty, czym jest bitcoin, co to ICO czy jak się zalogować i zarejestrować na bitbayu czy binance? Albo że coinmarketcap służy do monitorowania rynku? Po zapoznaniu się ze wszystkimi materiałami wręcz czułem się jakbym dostał z liścia. Tyle pieniędzy poszło za tak elementarną wiedzę.

Przed kupnem przejrzałem internet i nie natrafiłem na wiele opinii. Trafiłem tylko na ten link, gdzie inni też dość sceptycznie pisali o jego szkoleniach
https://www.wykop.pl/wpis/31069913/phil ... was-przed/
To są pozostałe osoby zrzeszone w instytucie kryptografii, gdzie jak tylko dokonamy wpłaty to nie ma już możliwości w ciągu 14 dni dokonać zwrotu co jest naprawdę przykre i smutne. Jak kupowałem kiedyś kurs o forexie to taką furtkę bezpieczeństwa miałem, a tutaj wpłacasz i zapomnij o jakiejkolwiek możliwości zwrotu. Podejrzewam, że jakby dali taką opcję to by mieli 95% zwrotów za te swoje obietnice wielkich zysków i "tajemną wiedzę", która w rzeczywistości jest pustym gadaniem jakich co nie miara za darmo na Youtube.
Klub Tradera sp. z o.o. , NIP: 7262682978, REGON: 387309832, KRS: 0000865222
Analizy Rynku sp. z o.o., NIP: 7262682889, REGON: 387250205, KRS: 0000864145
Kub Inwestora sp. zo.o., NIP: 7262682599, REGON: 387113508, KRS: 0000859861
Wszyscy ten sam adres Gnieźnieńska 24, 91-046 Łódź. Sprawdźcie sobie w Google Maps jak wygląda cała ta siedziba Instytutu Kryptografii to spadniecie z krzesła. Niby ci wielcy inwestorzy obracają setkami tys. zł a na szkoleniu nic takiego nie zobaczycie. Oni tylko ładnie opowiadają o inwestowaniu, albo grają drobnicami typu kilka tys zł. Nie bądźcie jak ja naiwni i nie dajcie się złapać na te tanie webinarowe zagrywki.

Jedynie chciałem na koniec podziękować twórcy kanału na YT Mike Satoshi. Oglądam Mike'a od dawna i swego czasu pytałem go na fb o opinie o instytucie kryptografii i dał mi wtedy dobrą radę bym omijał szerokim łukiem całą tą gównoplatformę instytutu kryptografii i wszystkich tam zrzeszonych pseudotrenerów żerujących na naiwności ludzkiej. Że dokładnie ta sama wiedza dostępna jest za darmo na Youtube ale ja naiwny liczyłem na jakąś "super cudowną tajemną wiedzę". Naprawdę dużo bardziej merytoryczną i cenną wiedzę znajdziecie na kanale Mike Satoshi. Dajcie proszę znać jakie są wasze odczucia o szkoleniu Phila Koniecznego czy innych w instytucie kryptografii. Bo jestem pewien że nie tylko mnie omamili wielkimi zyskami których do dziś nie ujrzałem na swoim portfelu. Średnio co 3 dni zapraszają mnie na darmowe webinary gdzie wciskają ten sam kit i tak ten ich biznes szkoleniowy jeszcze się kręci.
I jeśli jest tu jakiś prawnik to proszę o priv. Czy to jest legalne, że cały ten instytut kryptografii czy tam wcześniej jak działali pod szyldem (CRYPTOGRAPHY RESEARCH LTD, UNIT 4E ENTERPRISE COURT ROTHERHAM S63 5DB FARFIELD PARK, Company No. 11025664) może prawnie omijać możliwość 14 dniowego prawa do odstąpienia od umowy skoro kupiłem te kursy na odległość przez internet poza ich garażo-siedzibą z Gnieźnieńskiej 24 w Łodzi? Jestem pewien, że gdyby nie ten zapis to by mieli 90% zwrotów za te podstawy które są na wyciągnięcie ręki za darmo w necie.
Naprawdę odradzam, chciałem przestrzec nowe osoby, które trafią na kanał Phila Koniecznego na youtube i jego płatne kursy. Lepiej kupić BTC, ETH czy kilka altów z top30 i poważnie dużo lepiej na tym wyjdziecie niż wyrzucać w błoto 3 tys za pseudo szkolenie, gdzie na youtube jest znacznie lepiej uporządkowa ta wiedza i to za darmo.