Zgodzę się w części. 1000 dupogodzin w poszukiwaniu własnego stylu handlu jak najbardziej, bo inaczej obycia z rynkiem nie da się wypracować. Ale z trendem to jest tak że zauważyłem to najpierw u siebie, a potem miesiącami potwierdzałem wszędzie gdzie widziałem zagrania innych że lepiej i łatwiej wchodzi sie przeciw trendowi, bo z trendem nigdy nie jest dobra cena.. Nie jest tak? że łatwiej wejść pod prąd, ale podczepić się to już jest z tyłu głowy że cena zła, że moment nie ten?Kermit pisze: ↑18 lut 2021, 16:47XAB - bo tutaj wszyscy graja z kierunkiem i trendem i potem ten trend jest takim ich friendem ze wpadaja klepac formulki tym co graja inaczej. A prawda jest taka ze racje ma ten komu przybywa depozytu a nie ten co wszystkie reguly ma w malym palcu...Bo jakby wszystkie reguly działały to kazdy trader bylby miliarderem. Jak dla mnie 1000 dupogodzin przed wykresem przepracowanym solidnie w poszukiwaniu wlasnej drogi da wiecej niz 1000 ksiazek do ktorych kazdy ma dostep i kazdy potem popelnia te same bledy. Nie uczy sie samodzielnego myslenia tylko klepie to samo co inni i zastanawia sie potem co zrobil zle - przeciez pisali ze tak trzeba
Jeden doświadczeniem wypracował wejścia na odwrócenia i depo mu na to pozwala, a inny nigdy do tego nie dojdzie bo jednak te 95% tracących o czymś świadczy. W moim przypadku gra przeciw powodowała straty, a straty powinny uczyć
To jest tak jak by teraz BTC walić cały czas szorty