DayTrading: Czwartek 18.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 18.02.2021

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

alevius pisze:
18 lut 2021, 16:08
Tak na szybko - u mnie maluszki zasadzone, oba zabezpieczone. Czekamy :)

Edit: patrząc na US30 jestem już pewien, że najlepiej mi wychodzi jak zasadzę pozycję i idę w pi**u od komputera. Szlag... a wpadłoby ładnie :)
Widzę że ropę mamy na tym samym poziomie..
Funta nie wykorzystałem bo sygnał dla mnie lipny, a ja szczytów i dołków nie łapie..

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

pvq.pl pisze:
18 lut 2021, 16:11
alevius pisze:
18 lut 2021, 16:08
Tak na szybko - u mnie maluszki zasadzone, oba zabezpieczone. Czekamy :)

Edit: patrząc na US30 jestem już pewien, że najlepiej mi wychodzi jak zasadzę pozycję i idę w pi**u od komputera. Szlag... a wpadłoby ładnie :)
Widzę że ropę mamy na tym samym poziomie..
Funta nie wykorzystałem bo sygnał dla mnie lipny, a ja szczytów i dołków nie łapie..
Drogi PVQ - różnica między nami jest taka, że ja jestem lamą forexową, a Ty nie :) Jeszcze dużo przede mną. Ale wiesz... do puki nie zamknę, to nie moje :)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

pvq.pl pisze:
18 lut 2021, 16:09
Świeżak44 pisze:
18 lut 2021, 15:43
XAB, ja by teraz zamknął.
Widzę wytrwały jesteś z demonami. Pytanie z ciekawości Ci zadam. Jaką największą stopę zwrotu osiągnąłeś? ile razy konto do przodu zrobiłeś zanim zostało spalone..?
jeszcze ze dwa razy moga zakrecac kombinowac taki to fx
zanim wypala jak z armaty 8)

zapytaj raczej ile razy spialil zanim cos zrobil :D

SWIEZY
to gramy to h1
https://iv.pl/image/uassss.GtIEXs4
Ostatnio zmieniony 18 lut 2021, 16:25 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

alevius pisze:
18 lut 2021, 16:15

Drogi PVQ - różnica między nami jest taka, że ja jestem lamą forexową, a Ty nie :) Jeszcze dużo przede mną. Ale wiesz... do puki nie zamknę, to nie moje :)
To skoro sie uczysz to jak ci zapodam jedną z najważniejszych zasad AT. Trend is your friend. Jak nie wiesz co znaczy to translator :)
I nie staraj sie nasladowac "lapaczy" szczytów czy dołków nowych trendów (czyli ich początku) bo statystyka mówi jak konczą :)

Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

XAB pisze:
18 lut 2021, 16:18
pvq.pl pisze:
18 lut 2021, 16:09
Świeżak44 pisze:
18 lut 2021, 15:43
XAB, ja by teraz zamknął.
Widzę wytrwały jesteś z demonami. Pytanie z ciekawości Ci zadam. Jaką największą stopę zwrotu osiągnąłeś? ile razy konto do przodu zrobiłeś zanim zostało spalone..?
jeszcze ze dwa razy moga zakrecac kombinowac taki to fx
zanim wypala jak z armaty 8)

zapytaj raczej ile razy spialil zanim cos zrobil :D
Zapytałem z ciekawości bo pokazał bym mu swojego demona którego otworzyłem w grudniu żeby sprawdzić strategię..
Cblondyn pisze:
18 lut 2021, 16:19
alevius pisze:

To skoro sie uczysz to jak ci zapodam jedną z najważniejszych zasad AT. Trend is your friend. Jak nie wiesz co znaczy to translator :)
I nie staraj sie nasladowac "lapaczy" szczytów czy dołków nowych trendów (czyli ich początku) bo statystyka mówi jak konczą :)
Ta różnica że jeśli zgrywa się kilka sygnałów to nie łapiesz dołka tylko korektę po reakcji rynku, tym bardziej jak jest możliwa reakcja na dane które każdy kto rozgrywa chyba wie jakie prognozują.
Celowanie w nowy trend to odrębna kwestia.
Z tym łapaniem szczytu właśnie zabrakło tego w funcie, bo dla mnie nie było sygnału na jaki czekam na tej parze. Jestem zdania że lepiej stracić okazję jak hajs

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Cblondyn pisze:
18 lut 2021, 16:19
alevius pisze:

Tę zasadę znam. Problem mam ino w określeniu tego trendu :D
Klejna przypadłosć moja to L na szczytach i S w dołkach. W tym jestem mistrzem :) Muszę znaleźć taki myk do MT4, że jak klikam S to wstawia L i odwrotnie :D :D :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

pvq.pl pisze:
18 lut 2021, 16:25

Ta różnica że jeśli zgrywa się kilka sygnałów to nie łapiesz dołka tylko korektę po reakcji rynku. Celowanie w nowy trend to odrębna kwestia. Z tym łapaniem szczytu właśnie zabrakło tego w funcie, bo dla mnie nie było sygnału na jaki czekałem
Akurat to nie było o Tobie :)
I masz absolutną racje, że nalezy celować w korekty w trendzie. Nie odwrotnie. Już sam fakt otwierania pozycji zgodnie z trwającym trendem nie zrobi nam takiej krzywdy jak granie przeciw niemu. Niejeden dziennik to pokazuje. Nawet jeden aktualny jak dobrze poszuka na forum :)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

no byki
sp500 i zaczyna byc problem bo nizej czerwonej juz studnia
https://iv.pl/image/canvas.GtIE3Yd
to drobne lki
w koncu mialy byc spadki buchacha ha ha
wbrew kierunkowi przeciez :568:

Sprzedaj
USA 500
2021-02-16 06:07
‪3 585,20‬ zł ‎1,66%‎
Ilość: Kontrakty 15

Kurs otwarcia3 957,52
Bieżący kurs3 891,72
Zys. / str. Netto‪3 585,20‬ zł
Bieżąca wartość‪58 376‬ $
zgasilem z tego 5 konraktow by nie grac pod prad :) za długo
nie wiem czy to madre ale delikatnie po 1ktr bede podkupował na syst juz lki
tak po ok 10 pipow w dol gdyby spadali, w koncu ma mnie co bronic bo jeszcze 10 ktr mam na sssss
a to nie byla jedyna ska tylko juz ostatnia
Ostatnio zmieniony 18 lut 2021, 16:50 przez XAB, łącznie zmieniany 3 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

XAB - bo tutaj wszyscy graja z kierunkiem i trendem i potem ten trend jest takim ich friendem ze wpadaja klepac formulki tym co graja inaczej. A prawda jest taka ze racje ma ten komu przybywa depozytu a nie ten co wszystkie reguly ma w malym palcu...Bo jakby wszystkie reguly działały to kazdy trader bylby miliarderem. Jak dla mnie 1000 dupogodzin przed wykresem przepracowanym solidnie w poszukiwaniu wlasnej drogi da wiecej niz 1000 ksiazek do ktorych kazdy ma dostep i kazdy potem popelnia te same bledy. Nie uczy sie samodzielnego myslenia tylko klepie to samo co inni i zastanawia sie potem co zrobil zle - przeciez pisali ze tak trzeba

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Jak widac nie każdy proste zasady rozumie. :)
A jeszcze lepiej regułki stosować w praktyce. I aż sie nie che wierzyć, że tak prosta zasade i logiczna ktos stara się podwarzać :D
Bo dupogodziny itp. brednie
Niech każdy sobie to sam oceni.

Zablokowany