Pacifica Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Fifi2016
Bywalec
Bywalec

Re: Pacifica Group

Nieprzeczytany post autor: Fifi2016 »

kaska1234 pisze:
16 lut 2021, 20:34
Oszukana pisze:
16 lut 2021, 11:45
Nas oszukali na £2700, niby niespecjalnie dużo ale mimo wszystko są to nasze oszczędności
No to witaj w klubie, znam Twój ból.. do tej pory nie mogę uwierzyć, ze widząc portugalskie konto przelałam te pieniądze. Zawsze jestem sceptyczna do takich rzeczy i sprawdzam wszystko piętnaście razy. Najśmieszniejsze jest to, że jak sprawdzałam ich stronę czy cokolwiek jest w necie na ich temat to nie wyskoczyło mi to forum, jedynie same pozytywne „artykuły” już teraz wiem, że z dupy wyjęte. Ale chyba te czasy nikomu nie służą i jebie na dekiel. Jestem nadal z nimi w kontakcie (mam nadzieję), gdyż próbuje odzyskać ten wkład. Pan Kowalski interesuję się czemu zmieniłam zdanie. Nie powiedziałam mu o tym, ze czegokolwiek się podejrzanego dowiedziałam, a jedynie że chcę zrobić wypłatę, aby potwierdzić na 100% wiarygodność firmy i jak będzie ok to wpłacę z powrotem. Oczywiście zaczęły się problemy, bo przecież mogę to sprawdzić wypłacając 100euro, a nie całość i że tracimy czas w ten sposób itd. Jutro zgłaszam sprawę tutaj policję i zobaczymy, chociaż nie liczę na wiele to nic nie tracę, bo zapewne straciłam to co miałam stracić. Wiem, ze oszustwa były, są i będąc, ale jest to obrzydliwe żerować na czyjejś niewiedzy, naiwności czy tez ciężkich czasach i tez na ciężko zarobionych czyichś pieniądzach. Zabiłabym takich drani gołymi rękoma... trzeba to nagłaśniać jak najszybciej, żeby nie było więcej tak głupio naiwnych - przynajmniej na tej stronie.
Jak zakładałem ten wątek nie było nic w internecie o tej firmie!
Były opinie ale o firmie RTV
Jak przelewałem pieniądze, sprawdziłem tylko na szybko nr. Działalności...
Żadnych wpłat więcej, oni nie grają na zwłokę tylko potęgują w Was chęć odzyskania pieniędzy przez co dacie się namówić na super płatną skrytkę pocztową i zaryzykujecie 20%obrotu by odzyskać kasę! Nie róbcie tego! Kto może to policja kto nie chce, urwać kontakt i przeskanować laptopa i anydesk zablokować!

siwy660
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: siwy660 »

Fifi2016 bardzo dobrze mówisz. Nie dajcie się namówić nawet na 1 euro. To mafia ze wschodu. Wszyscy bardzo podobny akcent mają.

siwy660
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzwonił kiep. Faktycznie twardo namawia na wypłate środków. Oferuje wypłate połowy srodków ale oczywiscie trzeba wpłacić 19%.

kaska1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaska1234 »

Fifi2016 pisze:
17 lut 2021, 08:49
kaska1234 pisze:
16 lut 2021, 20:34
Oszukana pisze:
16 lut 2021, 11:45
Nas oszukali na £2700, niby niespecjalnie dużo ale mimo wszystko są to nasze oszczędności
No to witaj w klubie, znam Twój ból.. do tej pory nie mogę uwierzyć, ze widząc portugalskie konto przelałam te pieniądze. Zawsze jestem sceptyczna do takich rzeczy i sprawdzam wszystko piętnaście razy. Najśmieszniejsze jest to, że jak sprawdzałam ich stronę czy cokolwiek jest w necie na ich temat to nie wyskoczyło mi to forum, jedynie same pozytywne „artykuły” już teraz wiem, że z dupy wyjęte. Ale chyba te czasy nikomu nie służą i jebie na dekiel. Jestem nadal z nimi w kontakcie (mam nadzieję), gdyż próbuje odzyskać ten wkład. Pan Kowalski interesuję się czemu zmieniłam zdanie. Nie powiedziałam mu o tym, ze czegokolwiek się podejrzanego dowiedziałam, a jedynie że chcę zrobić wypłatę, aby potwierdzić na 100% wiarygodność firmy i jak będzie ok to wpłacę z powrotem. Oczywiście zaczęły się problemy, bo przecież mogę to sprawdzić wypłacając 100euro, a nie całość i że tracimy czas w ten sposób itd. Jutro zgłaszam sprawę tutaj policję i zobaczymy, chociaż nie liczę na wiele to nic nie tracę, bo zapewne straciłam to co miałam stracić. Wiem, ze oszustwa były, są i będąc, ale jest to obrzydliwe żerować na czyjejś niewiedzy, naiwności czy tez ciężkich czasach i tez na ciężko zarobionych czyichś pieniądzach. Zabiłabym takich drani gołymi rękoma... trzeba to nagłaśniać jak najszybciej, żeby nie było więcej tak głupio naiwnych - przynajmniej na tej stronie.
Jak zakładałem ten wątek nie było nic w internecie o tej firmie!
Były opinie ale o firmie RTV
Jak przelewałem pieniądze, sprawdziłem tylko na szybko nr. Działalności...
Żadnych wpłat więcej, oni nie grają na zwłokę tylko potęgują w Was chęć odzyskania pieniędzy przez co dacie się namówić na super płatną skrytkę pocztową i zaryzykujecie 20%obrotu by odzyskać kasę! Nie róbcie tego! Kto może to policja kto nie chce, urwać kontakt i przeskanować laptopa i anydesk zablokować!
Ja rozumiem, z tym że ja zaczęłam „współpracę” z nimi początkiem lutego i wtedy szukając o nich czegokolwiek, nie wyskoczyło mi to forum, a pierwsze komentarze pojawiły się już w grudniu. Wczoraj dzwonił na chwilę poszczekać i powiedział, ze przełączy do kierownika działu, oczywiście nigdzie połączenia nie przekierował i się rozłączyło. Napisałam mu maila, że jak nie oddzwoni to zgłaszam sprawę na policję, wiec już zapewne nie zadzwoni.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Ludzie!, weźcie się obudźcie!
Broker nie ma prawa od nikogo żądać jakiejkolwiek dopłaty!
Broker nie ma prawa żądać procentu od zysku!
Broker jedynie może pobierać prowizję od przelewu, ale niewielką.
Broker ma zasrany obowiązek robić to, co zleca mu jego klient!
I wypłacać mu jego pieniądze, kiedy klient mu zleca wypłatę!
Tu nie ma kwestii negocjacji czegokolwiek!

UWAGA!!!
Jeżeli ktokolwiek chce się z wami komunikować przez AnyDesk, TeamViewer, ablo analogiczne komunikatory,
NIGDY, ale to NIGDY nie wolno mu dawać dostępu zdalnego do waszego komputera!
Możecie jedynie sami zainicjować meeting/spotkanie i udostępnić im ekran bez zdalnej kontroli!!!

Mając kontrolę zdalną, oni w ostateczności mogą zrobić wam SysKey, czyli założyć hasło na komputerze,
i nie będziecie w stanie mieć dostępu do swoich danych. Będziecie musieli zrobić format dysku.
Oni wtedy będą nadal żądać kasy, żeby wam podać to hasło, a kiedy im zapłacicie, to oni znikną wraz z waszą kasą,
a żadnego hasła wam nie podadzą.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 12:14 przez ninjaproject, łącznie zmieniany 2 razy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

siwy660
Stały bywalec
Stały bywalec

Spokojnie !!! Głupi byłęm ale oczy sie otworzyły. Nic nie zapłace ale ostrzegam innych jak to wygląda dalej.....żeby czasem kogoś nie przekrecili więcej !!!

kaska1234
Bywalec
Bywalec

Nie zdziwiłabym się również, gdyby obserwowali to forum, a przy swoich możliwościach i blokowali może tymczasowo dostępność czy tam widoczność do niego.
Oszukana tak jak mówisz, dzięki temu forum podniosłam się trochę na duchu chociaż przykro mi jest nawet jeśli ktoś stracił u nich 100€, już nie mówiąc o kwotach ogromnych, które tu się przewijały wcześniej. Tacy ludzie nie powinni mieć prawa bytu, ale widząc np. polski rząd obrabiający swoich rodaków jawnie w biały dzień bez żadnych wyrzutów sumienia, to co dopiero takie poczwary siedzące w jakiejś norze. Wiem, ze to tylko kasa.. raz jest, raz jej nie ma i nie powinnam wypruwać sobie o to flaków z poczucia winy. Jednak wiedząc, ze musiałam ciężko na te pieniądze pracować, a jakaś szmata po prostu mnie okradła od tak, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, a wtedy uczucie wściekłości i żalu do samej siebie jest ogromne.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

kaska1234 pisze:
17 lut 2021, 12:19
ale widząc np. polski rząd obrabiający swoich rodaków jawnie w biały dzień bez żadnych wyrzutów sumienia, to co dopiero takie poczwary siedzące w jakiejś norze.
uważaj co piszesz bo wyznawców "dobrej zmiany" tutaj nie brakuje i zaraz usłyszysz, że jesteś lewak/troll/gorszy sort itp. :d

siwy660
Stały bywalec
Stały bywalec

ninjaproject pisze:
17 lut 2021, 12:05
Ludzie!, weźcie się obudźcie!
Broker nie ma prawa od nikogo żądać jakiejkolwiek dopłaty!
Broker nie ma prawa żądać procentu od zysku!
Broker jedynie może pobierać prowizję od przelewu, ale niewielką.
Broker ma zasrany obowiązek robić to, co zleca mu jego klient!
I wypłacać mu jego pieniądze, kiedy klient mu zleca wypłatę!
Tu nie ma kwestii negocjacji czegokolwiek!

UWAGA!!!
Jeżeli ktokolwiek chce się z wami komunikować przez AnyDesk, TeamViewer, ablo analogiczne komunikatory,
NIGDY, ale to NIGDY nie wolno mu dawać dostępu zdalnego do waszego komputera!
Możecie jedynie sami zainicjować meeting/spotkanie i udostępnić im ekran bez zdalnej kontroli!!!

Mając kontrolę zdalną, oni w ostateczności mogą zrobić wam SysKey, czyli założyć hasło na komputerze,
i nie będziecie w stanie mieć dostępu do swoich danych. Będziecie musieli zrobić format dysku.
Oni wtedy będą nadal żądać kasy, żeby wam podać to hasło, a kiedy im zapłacicie, to oni znikną wraz z waszą kasą,
a żadnego hasła wam nie podadzą.
Cenna uwaga dla nieświadomych jeszcze.

kaska1234
Bywalec
Bywalec

Cblondyn pisze:
17 lut 2021, 12:29
kaska1234 pisze:
17 lut 2021, 12:19
ale widząc np. polski rząd obrabiający swoich rodaków jawnie w biały dzień bez żadnych wyrzutów sumienia, to co dopiero takie poczwary siedzące w jakiejś norze.
uważaj co piszesz bo wyznawców "dobrej zmiany" tutaj nie brakuje i zaraz usłyszysz, że jesteś lewak/troll/gorszy sort itp. :d
Szczerze - mam to w dupie. Nie bez powodu mieszkam w UK od 10 lat, a komentarze tego typu ludzie muszą siać, żeby podnieść swojego ego chociaż tutaj w necie, żadna nowość :P również takie epitety są popularne od ludzi, których boli prawda. No cóż - oni maja z tym problem i to tylko ich problem ;)

ODPOWIEDZ