Pacifica Group
Re: Pacifica Group
Nas oszukali na £2700, niby niespecjalnie dużo ale mimo wszystko są to nasze oszczędności
- ninjaproject
- Maniak
To jest kolejna głupota, żeby inwestować 100% swoich oszczędności!!!
Można zainwestować 1% - 2% oszczędności, biorąc pod uwagę, że zawsze pieniądze wpłacone do brokera to pieniądze wydane na przyjemność handlowania. Jeżeli się uda zarobić, to super!
Jeżeli się uda stracić, to nic się nie stało!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Kolego czy ja gdzieś napisałam ze zainwestowaliśmy 100% naszych oszczędności? Wyładowuj swoje frustracje w inny sposób. Twoje komentarze są hamskie i bezczelne. Dobrze wiem co się stało jak się stało i jakie są tego konsekwencje. Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to nie komentuj za krytykę podziękuje.
- ninjaproject
- Maniak
Moje komentarze uważam za bardzo realne.Oszukana pisze: ↑16 lut 2021, 12:05Kolego czy ja gdzieś napisałam ze zainwestowaliśmy 100% naszych oszczędności? Wyładowuj swoje frustracje w inny sposób. Twoje komentarze są hamskie i bezczelne. Dobrze wiem co się stało jak się stało i jakie są tego konsekwencje. Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to nie komentuj za krytykę podziękuje.
Taki to jest biznes, tu trzeba znać realia, zanim się komuś swoje pieniądze przeleje!
Przykro mi, że się ludzie dają naciągać złodziejom, a gdy czytają dobre rady, to uważają je za "hamskie i bezczelne"...
Pod warunkiem ze zwracasz się do ludzi z szacunkiem. To swoje pieniądze zle zainwestowaliśmy, nie twoje. Wystarczająco sobie w brody przez to plujemy. Można się w kulturalny sposób porozumiewać bo tak jak pisałam na samym początku swoich wypowiedzi, weszłam na to forum żeby uzyskać pomoc. Cieszę się ze to zrobiłam bo dzięki temu nie poszło więcej kasy. Lepiej późno niż wcale
Rozmawiałem z policjantem od takich tematów. Powiedział krótko jeśli kasę wyprowadzili gdzieś np: na wyspy marszala to nie odzyskamy nic. Zanim zainwestujecie w detektywów kolejne tysiące sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto. Ja zgłosiłem sprawę policji dwa tygodnie temu i dopiero dziś dzwonił Pan policjant w sprawie ustalania adresów IP nadawców wiadomości.
Ja mam prośbę do tych co jeszcze mają z nimi kontakt. Wiem że to niemożliwe ale gdyby się komuś udał o zdobyć jakiś nr telefonu do nich. Z tego nr co dzwonią policja nic nie ustali.
Ja mam prośbę do tych co jeszcze mają z nimi kontakt. Wiem że to niemożliwe ale gdyby się komuś udał o zdobyć jakiś nr telefonu do nich. Z tego nr co dzwonią policja nic nie ustali.
Siwy z moi mężem koleś o imieniu Wiktor kontaktuje się na whats up a tego numeru +44 7307 294064
- ninjaproject
- Maniak
Bardzo ciężko jest ustalić gdzie oni są tak na prawdę.siwy660 pisze: ↑16 lut 2021, 12:32Rozmawiałem z policjantem od takich tematów. Powiedział krótko jeśli kasę wyprowadzili gdzieś np: na wyspy marszala to nie odzyskamy nic. Zanim zainwestujecie w detektywów kolejne tysiące sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto. Ja zgłosiłem sprawę policji dwa tygodnie temu i dopiero dziś dzwonił Pan policjant w sprawie ustalania adresów IP nadawców wiadomości.
Potrzeba co najmniej dwóch biegłych komputerowców i potrzeba ich przechytrzyć tak, żeby wejść na ich komputer.
A jeżeli oni są na tyle kumaci, to nie pozwolą nikomu wejść na ich komputery.
Widziałem, że oni się komunikują przez AnyDesk.
Już sam ten fakt wskazuje na scamerów.
A kontakt przez WhatsApp w niczym nie pomoże.
Takie numery to można generować dowolnie.
W Polsce reklamiarze też tak robią.
Ciągle dzwonią z innego miasta, lol!
- ninjaproject
- Maniak
Z tego co już widzę, to +44 oznacza GB, ale nie ma żadnego providera z kodem 7307.
I kompletnie zero informacji na temat tego numeru.
I kompletnie zero informacji na temat tego numeru.
Tego typu scamy wyrastają ostatnio jak grzyby po deszczu. Właściwie nie ma tygodnia żebym nie słyszał jakiejś nowej nazwy i serii "bajeczek" jakie wciskają. Nie wpłacać, nie odbierać, nie dawać się zastraszyć.
I dla wszystkich poszkodowanych porcja lektury co można zrobić żeby środki odzyskać:
https://forexclub.pl/jak-odzyskac-srodk ... era-forex/
Czasem się udaje.
I dla wszystkich poszkodowanych porcja lektury co można zrobić żeby środki odzyskać:
https://forexclub.pl/jak-odzyskac-srodk ... era-forex/
Czasem się udaje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu