ładnie to maccyw przewidziałeś
Faktycznie mial miejsce podobny ruch. Jeden z ciekawszych dziennikow w tym dziale.maccyw pisze: ↑13 lip 2019, 15:01Ropa się sprawdziła ?
To spróbujmy teraz z tym - USD/JPY.
Mtl -miałem rozrysować GBP/JPY, ale USD/JPY jest dla mnie bardziej oczywisty i w sumie będę trejdował to obok ropy. Dodam jeszcze że w poniedziałek - wtorek powinni się rozstawić do tego wzrostu, aczkolwiek wtorek to już może być wzrost bo są mocno zakumulowani i zgadywanie kiedy dokładnie ruszą nie ma sensu. Po trzecim dołku ruszą, zapewne nie będzie to poniedziałek z oczywistych powodów - bo to poniedziałek. Ostrzegam tylko że to jest coś jakby mapowanie, a jak wiadomo mapy lubią się urwać. Ale tutaj kilka czynników dla mnie ładnie się pokrywa ze sobą więc spodziewam się rezultatu jak z ropą (która nota bene jest dopiero w lvl 1 i w tym tygodniu dalsze wzrosty).
Jeszcze jedno, żeby później nie było - na narysowanej mapie macie Wzrost - Spadek - Wzrost. Ten pierwszy wzrost to nadchodzący tydzień. Na piątek powinni wybić 3 wierzchołek i w piątek powinni zacząć spadek który potrwa przez większość następnego tygodnia (od 19 do 24 lipca). Wtedy osobiście szukał będę okazji wzrostu na GOLD. Natomiast od 24 lipca potrwa chop zone. Może trwać tydzień lub 1,5 tygodnia. Następnie w sierpniu powinien rozpocząć się ten rajd w górę czyli ostatni ruch który widzicie na screenie.
USD/JPY
![]()