13 lat.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Re: 13 lat.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

2021-01-28_172435.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mp4s »

No i mamy sytuację bez precedensu :D, cenna lekcja dla wszystkich że grubasy zawsze ulice wydymają w ten, czy inny sposób.
Nagle większość platform zablokowała możliwość kupna akcji GME, pozwalali tylko zamykać pozycję.

Największym skandalem jest blokada przez aplikację RobinHood popularną w USA. A do kogo należy Robinhood ? W 60% do Citadel, który to ostatnio ratował kapitałem Melvina.

Pięknie, dla Pana z długim nosem kasa :), nie dla robaka.

https://theweek.com/speedreads/963627/r ... nds-suffer

Już zwalili kurs na 130 USD. Granica wypłacalności melvina to 175 USD. Czyli bardzo nieuczciwie ale uratowali swoje dupy.

Część ludzi podejrzewam i tak zarobiła kosmiczne pieniądze. Ja jestem tylko ciekawe jak to dzisiejsze blokowanie możliości kupna akcji odbije sie w przyszłości.

KRAJ WOLNOŚCI I MOŻLIWOŚCI :D - przecież za coś takiego powinni beknąć.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

mp4s pisze:
28 sty 2021, 17:30
No i mamy sytuację bez precedensu :D, cenna lekcja dla wszystkich że grubasy zawsze ulice wydymają w ten, czy inny sposób.
Nagle większość platform zablokowała możliwość kupna akcji GME, pozwalali tylko zamykać pozycję.
KRAJ WOLNOŚCI I MOŻLIWOŚCI :D - przecież za coś takiego powinni beknąć.
A nie mówiłem ? Nie piszcie, że wykrakałem czy coś w tym stylu. Takie jest życie. USA to kraj w którym bogaty może więcej. Zresztą w każdym innym kraju jest tak samo, ale tam jest to zbyt widoczne. Już od dawna nie kryją się z tym oszukiwaniem zwykłych ludzi.
BTW to skoro zabronili kupna to oznacza, że posiadacze postanowili sprzedać akcje ? Obrót na to wcale nie wskazuje. Gdy popatrzy się na obroty ze stycznia, to dziś póki co obrót nie jest duży. Choć oczywiście jest kosmiczny. Po 2h handlu jest 2.5 mld $ obrotu. Dla przykładu to cały Wig20 dziś miał obrót przez całą sesję 800 mln $ .
Mam wrażenie, że to jeszcze nie koniec przewału, bo przecież trefny fundusz MUSI odkupić te akcje. a jak ma to zrobić przy tak małym obrocie ? Pewnie nastąpi druga odsłona, gdzie posiadacze akcji zostaną zmuszeni do sprzedaży akcji. Nie wiem jak, ale podejrzewam, że da się to zrobić. Skoro zablokowali możliwość kupna akcji to mogą wszystko.
Przy okazji to akcje zostały chyba zawieszone o 17:25 bo bid jest 132, a ask 250. Spadek 62%.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2021, 17:41 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Jesteś pewien, że "blokowanie" nie było kwestią braku akcji?
To jest częste zjawisko na takich spółkach i tego typu "akcjach" (ceny).

mp4s
Gaduła
Gaduła

A jednak, jeszcze idzie walka, wróciło na 200 USD :)), zdaje się że inne grube ryby połasiły się na wyleszczenie wallstreet. Większość ulicy nie ma możliwości kupna, a kurs poleciał do góry... Oj jednak nie będą mieć tak łatwo. Popcorn w dłoń :)...
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

ninjaproject pisze:
28 sty 2021, 17:40
Jesteś pewien, że "blokowanie" nie było kwestią braku akcji?
To jest częste zjawisko na takich spółkach i tego typu "akcjach" (ceny).
Tak na logikę, jest pokrcie 100%+ w shortach. To jak kurs mógł spaść? Ludzie zaczęli sprzedawać, więc dostępne akcje są.
Z resztą potwierdza to, to mocne szarpnięcie z teraz, jest 208 USD.

Z tym że myślę, że fundy zaczęły się ze sobą ścierać, ale ulice raczej otrzepali ze spodni.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Widzę, patrzę na tradingview.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Poza tym, to od kiedy giełda istnieje, to ulicę trzepią.
Ktoś to musi drogo kupić i zostać z ręką w nocniku.
Mój syn, i szwagierka, też się na bitcoin napalali, i tylko ja ich uratowałem, bo by kupowali po 40K.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Na złocie dziś też niezły meksyk - zrobili prawie 300 pipsów zmienności ( około 260 od sesji londyńskiej), żeby na koniec dnia świeczkę próbować świeczkę przewalić - jakieś 230 pipsów w dół. Przecież jak ten poziom 1840 utrzyma i stąd pójdzie druga odnoga to znów odwiedzimy rejony 1900+.

Z drugiej strony jak to puści to bedzie zwała poniżej 1800... co za dzień...
GME dalej 260+ USD, co znaczy że MELVIN ma problem, a jutro trzeba akcje odkupić ;).

rookie2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rookie2 »

mp4s pisze:
27 sty 2021, 15:06
Takie pytanko jeszcze mam...

Mi się wydaje czy to forum coś podupadło troszkę ? Widzę że w miarę na bieżąco są 4 journal'e aktualizowane... kurde kiedyś to były 2 strony dzienniczków dziennie do czytania.

Szkoda trochę.

https://img.ppe.pl/upload/news/74/7/28/ ... 728385.jpg
Też mi brakuje wyjadaczy co wrzucali wyniki że człowiek aż był potem zmotywowany do tego tradingu :569:
https://www.myfxbook.com/members/rookie_t/pycha-kroczy-przed-upadkiem/7931743

ODPOWIEDZ