Pomysl na biznes: Kantor - moja strategia

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Demo_man pisze:
Nomercy pisze:
PanPiotr pisze: Ale, musisz utrzymać się 1 rok na rynku , jeśli zamkniesz interes wcześniej będziesz musiał zwrócić całą kasę.
to akurat tylko teoria :lol: :lol: :lol:

nikt cie ścigać nie będzie 8) 8) 8)
To nie teoria, ścigają i to bardzo.
w 2006 klepałem takie wnioski taśmowo i żaden z moich klientów nie musiał niczego zwracać, ale nie wiem , może się od tamtego czasu coś zmieniło.

Nie mieszkam już w Polsce wiec się za bardzo nie interesuje :roll: :roll: :roll:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

Demo_man pisze: To nie teoria, ścigają i to bardzo.
Dla 20 tys. warto płacić te 260zł ZUS-u (a nawet pełną stawkę) przez rok nawet jeśli biznes nie wypali. Samo dofinansowanie w Urzędzie Pracy otrzymuje się bez większych problemów więc grzechem jest z tego nie skorzystać. Problemem może być fakt, że na dotacje przypada określona suma pieniędzy i po jej wyczerpaniu urząd dotacji w danym okresie nie wydaje - dlatego warto dowiedzieć się w UP o dostępności pieniędzy.

Jeśli chodzi o otwarcie i prowadzenie kantoru, polecam artykuł w czasopiśmie Własny Biznes - Franchising, luty 2010, str. 70-73, Grzegorz Morawski, "Zarobić przed wejściem euro". Znajdziesz w nim wszelkie informacje związane z otwarciem tego biznesu. W załączniku fragment tego artykułu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

a gdzie chcesz otworzyć ten kantor?
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

miasteczko 20 tys mieszkancow
mala konkurencja z duzym spreadem

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Sprawdziłeś też banki itp. Za granicą dużo osób pracuje?

Moim zdaniem, jeśli masz lokal w centrum miasta to może warto rozważyć otwarcie placówki banku. Myślałeś o tym?

Kantor wydaję mi się kapitałochłonny, w sensie nie wiem czy 120k wystarczy biorąc pod uwagę wyposażenie i bezpieczeństwo. Z oddziałem banku masz to z głowy, dodatkowo dostajesz gotowy produkt, reklamę i reputację. Ale to taka luźna myśl...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Tak mi przyszło do głowy: zamiast platformy BPH możesz użyć jakiegoś brokera forexowego. Np. AM zdaje się ma możliwość otwarcia rachunków w wielu walutach i przelewania pomiędzy nimi (w gabinecie inwestora). Kurs wtedy powinien być korzystniejszy .....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

ale czy forex brokerzy wymieniaja walute z fizyczna dostawa po cenach miedzybanku, wie ktos cos o tym ??

elky_obi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elky_obi »

I jak ruszyło się coś z tym kantorem ? już sporo czasu minęło, a może ktoś inny z tego skorzystał i ?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

psV pisze:Nie wiem jakich metod próbowałeś, ja próbowałem już różnych, ale od kiedy zacząłem piramidować konto puchnie. Poczytaj o tym jeśli jeszcze nie próbowałeś, jest trochę tego na forum. Genialność tej metody polega na maksymalizacji zysku przy minimalizacji ryzyka, co oznacza że w dłuższym terminie musi dać zarobić. Ja co prawda miewam spore zjazdy na depo, ale jest to spowodowane brakiem trzymania się zasad i zbyt agresywną grą (mam za mały kapitał, aby utrzymywać się tylko z zysków).
Jeszcze podaj wielkość kapitału i jego pochodzenie - demo czy Twoja kieszeń? Jeśli uważasz, że inwestowanie 100 k PLN nie jest obarczone problemami z psychiką, to muszę Cię zmartwić. Już przy 1 000 mogą się zacząć problemy :).

Zresztą nie uwierzę nikomu, że jest coś takiego jak pewny, stały zysk na Forex. Nawet Jones'owi ;).

Ad meritum
Fajny pomysł na biznes. Niestety odnośnie szczegółów to się nie wypowiem, bo sam poprzestałem na etapie dywagacji (walutomat -> kantor z CHF dla spłacających kredyty w okienku).

Co ze swojej strony mogę doradzić, to dodaj parę groszy spread'u - z Twoich wypowiedzi wynika, że masz spory zapas do konkurencji - i zainwestuj w reklamę.
Co ciekawe, biedronka nie jest najtańszym sklepem w Polsce, ale to nie ma znaczenia, bo ludzie myślą że jest ;).

ODPOWIEDZ