Pomysl na biznes: Kantor - moja strategia

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
frachas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: frachas »

Gral_84 uważam Twój pomysł za bardzo dobry, niestety od pomysłu do realizacji jeszcze daleka droga.
Sam odkąd zacząłem interesowac się forexem myślę o otwarciu kantoru jako dodatkowej do prowadzonej już działalności. Problemem jest brak czasu, oraz brak dużej ilości informacji o otwarciu takiego biznesu, jak zacząc itd. a mało niestety życzliwych ludzi, którzy poprowadzili by krok po kroku, lub przynajmniej naprowadzili na właściwy tor.

Z mojego doświadczenia mogę dac kilka wskazówek...

Jeżeli juz wynajmiesz lokal warto pomyślec o tym aby od samego początku obniżac koszty poprzez otwarcie w lokalu innej działalności, np. Agencje lub franczyzy bankowe, ubezpieczenia, punkt opłat itp, warto od samego początku wprowadzic międzynarodowe przekazy - Western Union lub MoneyGram kokosów z tego niestety nie ma ale zyskujesz bazę klientów a to jest bezcenne, mogę pomóc w tym temacie bo pamiętam ile ja się namęczyłem aby uzyskac kontakty, opcją jest także podnajem części lokalu bo tak naprawdę na kantor nie potrzeba dużej przestrzeni.
Napisz na priv w jakim mieście planujesz działalnośc

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Platforma R-Dealer Raiffeisen Bank jest dla Ciebie o wiele lepsza niz rozwiazanie BPH.

Masz tam dostep do notowan w czasie rzeczywistym jak na platformie forexowej, transakcja w ciagu 15 sec, minimalna wartosc transakcji to rownowartosc 5000 PLN czyli juz okolo 1250 EUR.

Dobrze negocjujac mozna zejsc do 50 pipsow od rynku.
Odezwij sie na PW - sprzedawalem to do niedawna :)

Misiacyk

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

xpep pisze:Cytat:
A co bedzie jesli Polska i Wielka Brytania przyjma euro? W obu krajach sa takie plany.

czemu nie zapytasz odrazu co jesli wprowadzona zostanie 1 globalna waluta tez sa takie plany
a co jesli wprowadzona zostanie 1 globalna waluta? :)

Maximus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maximus »

a co jesli wprowadzona zostanie 1 globalna waluta?
To chyba będzie nią chiński Juan, bo na pewno nie dolar ani euro :D

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

afromarian pisze:a co jesli wprowadzona zostanie 1 globalna waluta?
a co jesli jutro przejedzie ciebie samochod ....

od razu mozna poznac czlowieka przedsiebiorczego i malkontenta :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Czy 100k PLN nie wystarczy Ci do godnego życia grając nawet ultradefensywnie?
5% miesięcznie daje 5000 PLN i nie musisz się martwić ZUSem i innymi napadami.

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

Misiacyk napewno sie odezwe.

psV - oczywiscie ze wolalbym zarabiac 5% w miesiecznie niz probowac cos kombinowac z kantorem. Ale nieznam takiego systemu ktory dawalby 5% pewnego zysku w miesiacu. Jesli masz taki system z checia odstapie ci polowe mych srodkow abys mi go pokazal.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Nie wiem jakich metod próbowałeś, ja próbowałem już różnych, ale od kiedy zacząłem piramidować konto puchnie. Poczytaj o tym jeśli jeszcze nie próbowałeś, jest trochę tego na forum. Genialność tej metody polega na maksymalizacji zysku przy minimalizacji ryzyka, co oznacza że w dłuższym terminie musi dać zarobić. Ja co prawda miewam spore zjazdy na depo, ale jest to spowodowane brakiem trzymania się zasad i zbyt agresywną grą (mam za mały kapitał, aby utrzymywać się tylko z zysków).

Awatar użytkownika
gral_84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gral_84 »

Hmmm martingale ? przerabialem to - nawet 2 stronny martingale niestety zerowaly depo. A moglbys cos wiecej napisac na temat swojej metody ?

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

psV pisze:Czy 100k PLN nie wystarczy Ci do godnego życia grając nawet ultradefensywnie?
5% miesięcznie daje 5000 PLN i nie musisz się martwić ZUSem i innymi napadami.
kiedys przychodzi taki moment że sie chce miec cos wlasnego, stabilnego, robić coś jeszcze..
Hope for the best, plan for the worst.

ODPOWIEDZ