Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
22 maja 2025, 02:58
"My i Turcja" przecierze to ciapate :D to chcesz sojusz z muzułmanami czy go nie chcesz ? :wink: Dla twojej wiadomości to nie wina Rosji że NATO cały czas podsuwało swoje bazy bod jej granice

Ukrainofilu , Nie ma zgody i nie będzie wśród większości myślących Polaków na cos takiego jak "UkroPolin" i nigdy nie będziemy jednym narodem radze zapamiętać :!: i przestać gadać że oni 'walczą za naszą wolność"
Poczytaj lepiej o geografii Turcji to nasz sojusznik w kwestii ograniczenia wpływu Rosji na świat . Co jest interesem państwa które pilnuje cieśnin Bosforu ? Wiesz o czym piszę ? Co zrobi flota czarnomorska jak nie będzie pressingu na tzw. wschodniej flance NATO i do tego upadnie Ukraina ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
22 maja 2025, 03:12
"Dlatego jest ta umowa USA i UKR." Tam nie ma żadnych metali ziem rzadkich a jeśli są to ruscy je kontrolują , ta umowa jest po to by jakoś wyjaśnić pchanie kolejnych miliardów $ w tej wojnie społeczeństwu USA , przekaż moje uwagi , panu Budzikowi co go oglądasz .
Nie bądż taki cwany bo tak naprawę nikt nie wie o co tam chodzi. Tego dowiemy się za jakiś czas a na pewno wielki biznes stoi za takim umowami. Tak ja za tą w Kongo nie trzeba nic wydobywać wystarczy zablokować wydobycie. Klasyka OPEC - stara sztuczka.

Ten "Budzi" jest rzetelny bo jak nasza propaganda mówiła że UKR wygrywa to on powiedział prawdę i pokazał że wszystko co mówiła propaganda TV to bzdury.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
21 maja 2025, 23:32

Czy ty czasem nie byłeś wyborcą tej Beksy Szymka Kałowni ? EU ci nie pasowała Ruscy też nie , jakąś swoją 3 nogą te wszystkie swoje wypowiedzi uskuteczniałeś , Globalista z ciebie żaden , komuchem też nie jesteś ani nazistą ? kim ty naprawdę jesteś? błagam tylko nie pisz że "patriota" bo tacy nie mają możliwości i opcji by coś zacząć w innym kraju dlatego zostaną :wink: i zginą. Historia ich może pochwali :D że przesuwali linie na mapach
Wem że każdy się zastanawia kim jest tak naprawdę jeżeli chodzi o poglądy. I teraz Ci napiszę kim Ty jesteś z tym co napisałeś i czego oczekujesz, może tego nawet nie rozumiesz ale jesteś komuchem. Anomalia z kolei ze swoim podejściem jest lewaczką. Większość z was ignoruję to co stworzyło co teraz nazywamy rynkiem forex na 100% wiem że to byli prawicowi liberałowie. Wiem że nie jesteście oczytani i tak napradę macie to w dupie ale niestety tak jest.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Może o tym węglu najpierw, Chiną się to opłaci bo mają złoża blisko powierzchni a jak im brakuje to z kopalni odkrywkowych z Australii zaimportują , a my co mamy ? 75 000 osób zatrudnionych w górnictwie tylko połowa to górnicy reszta siedzi w biurach ale przywileje i emerytury górnicze dostaje a my dopłacamy im z podatków do tych wiecznie zadłużonych nierentownych kopalni .

Już ci mówiłem z Ruskimi trzeba się dogadać oni mają surowce my mamy zawansowany przemysł do przetwarzania tych surowców na zawansowane produkty . ty natomiast chcesz wraz Ukraińcami blokować im porty czyli eskalować konflikt. Powiem ci tak Ukraina nie może przegrać ale nie może też wygrać bo jak wygra to podejrzewam że do nas zaczną podskakiwać , linia Dniepru pewnie na niej będzie ich nowa granica , co nie szczególnie mnie martwi właściwie jest mi to obojętne.

Ty kim jesteś ? - zaściankowym prawicowym radykałem , Boisz się UE migrantów wszystkiego co inne i nowe , Wynajdujesz teorie spiskowe na forach dla szorów i foliarzy . Typowy wyborca konfy ,

Twój Sławek miał iść do władzy po to by "Wywrócić Stolik" a co robi ? pije piwo z Rafałem i Sikorskim :d drugi Kłamcodziejczak :d W sieci wrze płaczą wyborcy konfy że zostali sprzedani że zdrada beka w Ch**........... :d
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

SEROL666 pisze:
25 maja 2025, 01:25

Turbiny wiatrowe na morzu północnym na maksa pracują przez 4500H na rok a niestety rok ma 8760H.
Niemniej pracują prawie przez cały rok gdyż wieje tam non stop.
https://www.windy.com/?56.301,0.510,6

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
26 maja 2025, 08:04
SEROL666 pisze:
25 maja 2025, 01:25

Turbiny wiatrowe na morzu północnym na maksa pracują przez 4500H na rok a niestety rok ma 8760H.
Niemniej pracują prawie przez cały rok gdyż wieje tam non stop.
https://www.windy.com/?56.301,0.510,6
Naprawdę to Twój dowód ? Wiejący wiatr ? Wyszukaj sobie hasło efektywność turbin wiatrowych. Stare źródła mówią o 40% a jak za mocno wieje trzeba wyłączyć. Co się stało w Hiszpanii i Portugalii że 55 MLN ludzi doświadczyło Blackout ?? Co było przyczyną ? Może warto sprawdzić bo propagandę "zielonej energii" już wszyscy znają. Wiesz że Niemcy "skosil" wiatraki 10 lat przed terminem bo skończyła się dopłata 0,15EUR do 1 KWh ?? Wszystkie mainstreamowe media o tym milczą tak samo jak o przyczynie Blackout...
Posłuchaj lepiej eksperta:
https://www.youtube.com/watch?v=TdqFz5f1isA&t=4s

Jego bio:
https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82ad ... ielczarski

Dodatkowo jak dobrze wiesz "zielona energia" jest tania tylko dlatego że doliczono do niej opłatę ETS gdyby nie ten "zabieg" to okazało by się że Polska ma najtańsze koszty energii (pozyskane z węgla) zaraz po Szwecji. Dobrze wiesz po co to wprowadzono !

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
25 maja 2025, 15:32
Może o tym węglu najpierw, Chiną się to opłaci bo mają złoża blisko powierzchni a jak im brakuje to z kopalni odkrywkowych z Australii zaimportują , a my co mamy ? 75 000 osób zatrudnionych w górnictwie tylko połowa to górnicy reszta siedzi w biurach ale przywileje i emerytury górnicze dostaje a my dopłacamy im z podatków do tych wiecznie zadłużonych nierentownych kopalni .
Nie można tak po prostu skasować kopalń zwłaszcza że Niemcy konserwują swoje miejsca wydobycia a nam Unia wyznacza terminy likwidacji. Co w zamian jakieś bzdury zielonej energii ? Gdzie system zielonej energii nie ma inercyjnej mocy ? Prosty wybór o to tak naprawdę chodzi o to w tym zielonym gównie aby spowolnić "węglowe gospodarki".. rozumiesz o co chodzi w zielonym ładzie ?
MetaPoznanie pisze:
Już ci mówiłem z Ruskimi trzeba się dogadać oni mają surowce my mamy zawansowany przemysł do przetwarzania tych surowców na zawansowane produkty . ty natomiast chcesz wraz Ukraińcami blokować im porty czyli eskalować konflikt. Powiem ci tak Ukraina nie może przegrać ale nie może też wygrać bo jak wygra to podejrzewam że do nas zaczną podskakiwać , linia Dniepru pewnie na niej będzie ich nowa granica , co nie szczególnie mnie martwi właściwie jest mi to obojętne.
Wszystko zostanie uzgodnione ponad naszymi głowami ptysiu waniliowy. Nie ma spójności Europy. Dla nasz przeznaczono miejsce jako podwykonawców dla DE. Ty masz goowno w głowie i jakieś chore fantazje. Ukry trzymają ruskich tam gdzie są do tego nie wejdą do NATO i do UE jeszcze przez wiele wiele lat. Pamiętaj wojna to dobry biznes dla wielu stron.
MetaPoznanie pisze:
To nie my jako Polska będziemy się dogadywać. Polska jest nic nie znaczącym żetonikiem. My jesteśmy nikim o to dbają
Ty kim jesteś ? - zaściankowym prawicowym radykałem , Boisz się UE migrantów wszystkiego co inne i nowe , Wynajdujesz teorie spiskowe na forach dla szorów i foliarzy . Typowy wyborca konfy ,
No w końcu coś ogarniasz. A nadal nie rozumiesz że jesteś typowym lewakiem, który łyknął propagandę. Jak to jest być użytecznym idiotą ? Ty jesteś typowym małym kutasikiem który nic nie ogarnia o co chodzi w tym całym procesie nazwanym "paktemimigracyjnym" łykasz propagandę która będzie kosztować życie wielu Polaków. dla mnie jesteś idiotą który nie widzi problemu. może jak dotknie cię to osobiście to może zrozumiesz .. choć wątpię bo jesteś idiotą
MetaPoznanie pisze:
Twój Sławek miał iść do władzy po to by "Wywrócić Stolik" a co robi ? pije piwo z Rafałem i Sikorskim :d drugi Kłamcodziejczak :d W sieci wrze płaczą wyborcy konfy że zostali sprzedani że zdrada beka w Ch**........... :d
To są idioci opętani władzą i tyego nie rozumiesz bo nie wysiliłeś się aby przeczytać co wcześniej napisałem o tym co wiem. Stało się tak jak zostało mi powiedziane że będą aferki wypichcone przez służby i tyle więc 1 czerca zagłosuj na koksiarza, który płacił w Brukseli za kure..wo albo na gościa, który ogarniał panienki i ograbił staruszka na kwaterę

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

norway, knjiubj.jpg
sweden norwayrjrtur.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

moZMHEy5nn1Axb5L.jpg
belgia mowjkgoem.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Skoro jesteś taki "oczytany" mądry i bystry to czemu pracujesz jako Stróż nocny ? To że handlować nie potrafisz- wiemy , To ze jesteś sfrustrowany to też wiemy , masz pretensje o to że w życiu ci nie wyszło wyładowujesz swoją złość po nocach obrażając i próbując upokorzyć innych . Niestety nie jesteś w stanie naruszyć mojej strefy komfortu :!: Nie bój się migrantów to nie oni zabiorą ci prace tylko raczej sztuczna inteligencja , która równie dobrze jak ty może podnosić i opuszczać szlaban , i jej nie trzeba płacić

Pozdrawiam pogody ducha życzę :wink:
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

ODPOWIEDZ