Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
28 maja 2025, 10:04
Skoro jesteś taki "oczytany" mądry i bystry to czemu pracujesz jako Stróż nocny ? To że handlować nie potrafisz- wiemy , To ze jesteś sfrustrowany to też wiemy , masz pretensje o to że w życiu ci nie wyszło wyładowujesz swoją złość po nocach obrażając i próbując upokorzyć innych . Niestety nie jesteś w stanie naruszyć mojej strefy komfortu :!: Nie bój się migrantów to nie oni zabiorą ci prace tylko raczej sztuczna inteligencja , która równie dobrze jak ty może podnosić i opuszczać szlaban , i jej nie trzeba płacić

Pozdrawiam pogody ducha życzę :wink:
Bążur
Przez 10 stron nikt z szacownych lewicowych "towarzyszy" nie podał linka ba nawet argumentu przemawiającego za wpychaniem niewykształconych analfabetów do Europy. Ja na kontrę wrzuciłem ze 20 jak nie więcej do tego radzę zapoznać się z przypadkiem Libanu i jego "otwartością" na islamską imigrację. Gdy tylko zdobyli większość w kraju ich "islamska tolerancja" szybko wyparowała. A podzielony Liban jest osłabiony i wykorzystywany.
Co się stanie z tym "przemysłem" Europy budowanym przez 200 lat jak dołączy najniższy sort pracownika do tego za ileś lat ściągnie swoją rodzinę nastawioną na roszczenia wobec systemu socjalnego ? Nawet kilka pokoleń tego nie wyprostuje. Jedyne co się stanie to zadziała prawo Kopernika-Greshama - metaforycznie oczywiście. A kraj stanie się idealnym łupem dla finansjery i architektów Wielkiego Resetu.

Nie ma lekarstwa na szaleństwo ludzi, którzy wepchnęli ci do mózgu swoje fantazmaty o "nowym lepszym świecie". Wystarczy trochę poczytać i pokojarzyć fakty aby przeniknąć te ich puste frazesy. Narzucili sobie rolę światowych demiurgów a zapomnieli że poprzednimi razy ponieśli porażkę. Takim jak ty naopowiadali bajek że jak tylko wprowadzą kilka zmian to "będziesz szczęśliwy bo nie bo nie będziesz miał niczego". Tabuny użytecznych idiotów podchwyciło te banialuki komucha Spinellego bo im zaoferowano kilka Euro na nic nieznaczących stanowiskach a za kilka lat i tak wymażą ich nazwiska z historii.

Twoja strefa komfortu to musi być niezły burdel mentalny skoro uwierzyłeś że tacy jak ty będziecie częścią ich "nowego porządku świata". Zadaniem minionków tego świata będzie służenie "wielkim umysłom", którzy z uporem maniaka próbują wepchnąć ludzi pod w socjalistyczny kierat. A imigranci mają inną rolę niż odbieranie pracy etnicznej ludności... niedługo sam się przekonasz.
W Rumunii wprowadzono właśnie I etap cenzury w Internecie bo chcą im wepchnąć 500.000 sortowanych przez zachód emigrantów. Nie będzie wolności słowa... tak wygląda europejska demokratura na podstawie DSA.
W Holandii van Huffelen poprzez Brukselę wpycha CBDC mimo braku zgody społeczeństwa i parlamentu. Komuś bardzo na tym zależy....

Co wy macie z tymi nocnymi stróżami ??? skoro piszesz o 10:00 to chyba jesteś emerytem u którego myślenie już ciężko idzie i nie rozumie większości tego co się dzieje na świecie. Ja zastanawiam skąd ty wyrzucasz z siebie te bzdury ? To Koran Wedy czy bajki Mojżesza sprzed tysięcy lat wepchnęły ci te gówna w stylu New Age do głowy... łatwe, przyjemne i pozytywne bzdurki w sam raz dla naiwnego dziada.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

A tu proszę uwielbiany na tym forum Onet o Francji... skąd się wzieły te gigantycze wydatki ??? :roll: :
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/francj ... ne/cwsdkqt

"..... raporcie najwyższy organ kontroli w kraju stwierdził, że wydatki socjalne wymknęły się spod kontroli."

A u nas "czerwony" Włodek ma tylko takie pomysły na dziurę budżetową:
https://wiadomosci.wp.pl/co-z-podatkiem ... 879125984a

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Ja rozumiem twoje obawy :wink: ale co zrobisz jak nic nie zrobisz? Czy poprowadzisz ciemiężony lud do rewolucji ? Już dawno sobie to przemyślałem , jedynym sposobem uniknięcia tej zaciskającej się pętli jest niezależność finansowa i wyjazd do innego kraju gdy sytuacja stanie się nie normalna , mówiłem ucz się Chińskiego , sytuacja w Azji wygląda tak jak w EU lata 50-80 gospodarki nastawione na zysk bez propagandy i narzucania idei dla tego te kraje tak szybko się rozwijają
Pracując u kogoś na etacie nigdy niczego się nie dorobisz :!: Własna firma ? przywiązuje cię do jednego miejsca. Ja całe dnie jestem w domu na własny rachunek handluje 100-200$ na dzień starczy by wyjechać jak przestanie mi się podobać. Emerytury (jałmużny) ja miał nie będę bo jako Trader nie opłacam składek
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
28 maja 2025, 15:18
Przez 10 stron nikt z szacownych lewicowych "towarzyszy" nie podał linka ba nawet argumentu przemawiającego za wpychaniem niewykształconych analfabetów do Europy. Ja na kontrę wrzuciłem ze 20 jak nie więcej do tego radzę zapoznać się z przypadkiem Libanu i jego "otwartością" na islamską imigrację.
Pokonałeś nas swą wiedzą a 20 (jak nie więcej) eksperckich linków powaliło nas na kolana odbierając wszelkie argumenty :oops: :cry:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Szwecja - mapa 180 stref "NO-GO" - efekt bezmyślnego Multikulti:
https://experience.arcgis.com/experienc ... 8214b1f830

Holandia - Wilders chce użyć wojska do zamknięcia granic dla osób ubiegających się o azyl, wysłania dziesiątek tysięcy Syryjczyków z powrotem do własnego kraju oraz zamknięcia ośrodków dla osób ubiegających się o azyl:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/9991235 ... duld-is-op

Oczywiście nic z tego nie będzie ale populistyczni politycy mają w "dar" odzwierciedlania nastrojów społecznych. Ciekawe że do kraju nad Wisłą nie docierają takie wieści.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja już dawno przestałem się przejmować rzeczami na które nie mam wpływu , tobie też to radze zrobić im więcej szukasz tym więcej potwierdzeń znajdujesz . Niestety społeczeństwa nie myślą samodzielnie , dają się manipulować tv social media tak skonstruowane żeby spłaszczać emocje i upraszczać przekaz

Teraz spójrz na te bezrozumne masy -Nie ogarniają podstaw logiki, finansów, psychologii , nie uczy tego szkoła brak nawyku analizy własnych decyzji wpojone mają schematy działaj- pracuj -nie myśl , Wystarczy włączyć FB czy TT jaki tam jest content? Ściek i odmóżdżenie , pierwszy z brzegu przykład typ robi wyzwanie w którym "zjada 15 parówek z dwiema bułkami" i to mam milion wyświetleń i 200k polubień

Nie można dla tych ludzi nic zrobić niestety , jedyne co możesz to zagwarantować sobie pieniędzmi możliwość pozostawienia ich z własną nieświadomością i wyrokiem na który zostali skazani . Pieniądz można wyznawać to dobra wiara. Gdy zgromadzisz go wystarczająca ilość będziesz miał możliwość zmiany miejsca na takie w którym globalne elity nie maja wpływu , gdy to sie stanie weźmiesz sobie popcorn i będziesz patrzył jak są niszczeni tzw "gotowanie żaby" zobaczysz z bliska jak działa okno Overtona

Możesz korzystać z moralności czyli zbioru zasad narzuconych przez religię, kulturę, władzę lub grupę i teraz pytanie chcesz by na twoje decyzje wpływały wyznaczniki które nie są twoje ? nie ma dobra i zła są działania i skutki nie patrz na krzywdę i cierpienie skoro ty ich nie wywołałeś zniszczy ci to dobre samopoczucie odbierze radość i przyjemność z życia zwyczajnie sie od tego odwróć no chyba że chcesz nieść z kimś jego krzyż
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

"Psychiatra kryminolog Frank Urbaniok: W Niemczech „niektóre narodowości są nad reprezentowane w przestępczości, szczególnie w przypadku przestępstw z użyciem przemocy, i to ewidentnie. W 2023 r. Afgańczycy byli o 723% bardziej kryminogenni niż Niemcy. Gambijczycy byli bardziej skłonni do popełnienia przestępstw seksualnych o 2114%. Ale niełatwo jest uzyskać te liczby”
https://x.com/delestoile/status/1928461521765417412
https://www.welt.de/politik/deutschland ... krass.html
stats DE.jpg
I po to jest ustawa o "mowie nienawiści".... a nie żeby ograniczyć rosyjskie wpływy jako rzeczą TVNy i inne propagandówki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

A to z 2018 roku. Marcel de Graaff pięknie opowiada jak to wprowadzone zostaną ustawy o mowie nienawiści, które zablokują krytykę dotyczącą imigracji i samych imigrantów. Zaplanowane za granicą i wprowadzane przez pro unijne marionetki:
https://x.com/KayaJones/status/1068401850016120832
A tu z angielskimi napisami:
https://x.com/HoodedClaw1974/status/1927686830381523426

"Nikt w unii mnie nie ogra" - Kaszubski Pajac

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Anomalia pisze:
28 maja 2025, 20:29
SEROL666 pisze:
28 maja 2025, 15:18

Pokonałeś nas swą wiedzą a 20 (jak nie więcej) eksperckich linków powaliło nas na kolana odbierając wszelkie argumenty :oops: :cry:
On szuka tylko takich informacji, które potwierdzają jego przekonania, ignorując dane, które im przeczą. Gdyby zaszła potrzeba udowodnić że Ziemia jest płaska lub 2+2=5 znalazł by na to szereg dowodów znaczy linków w różnych dziwnych zakamarkach Internetu . Nie umie liczyć a tobie udowadniał linkami że umie a w sumie to nic nie liczył . Tylko znowu tupotał nóżkami ach ta potrzeba bycia zauważonym . Podobają mi sie jego wyszukane próby obrażania np: "ptysiu waniliowy" to bardzo pozytywnie mi się kojarzy :p
Ostatnio zmieniony 31 maja 2025, 00:34 przez MetaPoznanie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie podoba się ? - wyjedz , a zapomniałem nie ma pieniędzy by wyjechać , a skoro ich nie ma to jesteś więźniem systemu , bo to co za wolność jak nigdzie nie można wyjechać bo nie ma się na bilet ? Takie to niewidzialne kraty , większa cela ,złudzenie wolności , popsioczyć na to i owo przez te kraty można ...... Jeszcze można , wkrótce już będzie to zabronione i co zrobisz jak posta skasują i sprawę za mowę nienawiści wytoczą? Pewnie przyjmiesz mandat ze strachu przed większymi konsekwencjami , chcesz rozjebać system? DAJ PRZYKLAD wezmę widły i pochodnie i pójdę za tobą , wchodzisz ? czy linka wkleisz tylko.............?

ODPOWIEDZ